Dakbedekking

Om uw overkapping of tuinhuis waterdicht te krijgen wordt er gebruik gemaakt van dakbedekking. Hiervoor zijn verschillende materialen geschikt. Afhankelijk van het type dak helpen wij u de juiste keuze te maken. Lees snel meer over het advies van Gras en Groen op het gebied van dakbedekking en de mogelijkheden die er zijn!

Verschillende typen dakbedekking

Voor het vormen van een waterdicht dak zijn er verschillende mogelijkheden. Welke keuze het beste is voor uw overkapping of tuinhuis is voor een groot deel afhankelijk van het type dak. Bij een platdak ligt PVC het meest voor de hand terwijl bij een kapschuur dakpannen aan te bevelen zijn. Toch kan het zijn dat u hiervan af wilt wijken. Wij nemen de mogelijkheden met u door!

Welke typen dakbedekking zijn er?dakbedekking overkapping
dakbedekking overkapping
dakbedekking overkapping
dakbedekking overkapping
dakbedekking overkapping

PVC dakbedekking

Voor platte daken adviseren wij u in de meeste gevallen om te kiezen voor PVC dakbedekking. Dit type dakbedekking is laag in de materiaalkosten en zorgt voor het meest strakke resultaat. Hierdoor blijft er niet onnodig water op het dak staan en ziet het er goed onderhouden uit.

Voordelen PVC:

EPDM dakbedekking

Een alternatief voor een PVC dak is EPDM dakbedekking. Dit rubberfolie dat ook als vijverfolie wordt gebruikt is elastisch en ontzettend duurzaam. Indien er op de overkapping of het tuinhuis een groendak moet komen is EPDM de enige geschikte ondergrond.

Vordelen EPDM:

Dakpannen

Voor een luxe overkapping, tuinhuis of kapschuur is een dak met dakpannen het meest fraai. Logischerwijze is een hellend dak wel een vereiste. Een dak met dakpannen doet het meest luxe aan. U dient er wel rekening mee te houden dat een pannendak de minst voordelige optie is.

Dakpanplaten

Vanwege de arbeidsintensieve manier van het aanbrengen van een pannendak is daar ook een alternatief voor. Dit zijn de zogenaamde dakpanplaten. Deze zijn gemaakt van aluminium en bedekken in één keer een groot gedeelte van uw dak.Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Buitenkeuken en overkapping Den Bosch

Sander Zijderveld


5

"Wij komen nog amper binnen in de zomer"

Buitenkeuken en overkapping Den Bosch
Referenties
Nieuwsberichten
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin
Nieuwsberichten

Opties afwerking van uw dak

De dakbedekking bepaald voor een groot gedeelte hoe uw dak eruit komt te zien. Daarnaast zijn er nog een aantal opties waarvoor u kunt kiezen qua afwerking. Gras en Groen Overkappingen alle opties voor u op een rij.

Daktrim

Voor een fraaie afwerking van platte daken werken wij vrijwel altijd met een daktrim. Dit is een opstaande rand van aluminium waaronder de rand van PVC of EPDM wordt weggewerkt.

Dakgoot

Heeft u een overkapping of tuinhuis met een schuine kap? Dan is het gebruikelijk de zijkant af te werken met een dakgoot. Zo kunt u het hemelwater afvoeren naar de gewenste plek en voorkomt u een nat pak als u in de regen in of uit de overkapping wilt lopen.

Hemelwaterafvoer

Bij een platdak zijn er een tweetal opties om het water af te voeren van het dak. Er wordt een afvoer in het dak verwerkt of men maakt een uitsparing aan de zijkant.

Schoorsteen

Wilt u een fraaie open haard onder de overkapping of een afvoer voor de BBQ, steenoven of buitenkeuken. Dan kan het noodzakelijk zijn een schoorsteen te maken. Dit kan probleemloos en waterdicht voorzien worden in het dak van uw overkapping.

Groendak

Wilt u uw overkapping een duurzaam karakter geven. Tover het dan om tot een groendak. Overkappingen of tuinhuisjes voorzien van EPDM dakbedekking zijn uitermate geschikt voor een groendak. Lees hier meer over groendaken.


Maatwerk overkappingen

Maatwerk in ontwerp en uitvoering

Showtuin

Showtuin met diverse voorbeelden

overkapping laten plaatsen

Ook grondwerk en leggen bestrating

Garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Overkappingen zijn er in vele soorten en maten. Laat u adviseren door Gras en Groen over verschillende houtsoorten, dakbekleding en voorzieningen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u een overkapping of tuinhuis dat volledig naar uw wensen is ontworpen? Gras en Groen levert maatwerk en gaat met uw wensen en afmetingen aan de slag!

Lees meer
Gras en Groen

Heeft u een schitterende overkapping of een prachtig tuinhuis besteld bij Gras en Groen? De montageservice zorgt voor een perfecte plaatsing bij u thuis.

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!