Dakbedekking

Met dakbedekking maken we uw overkapping of tuinhuis waterdicht. Hiervoor zijn verschillende materialen voorhanden. Afhankelijk van het type dak helpen wij u de juiste keuze te maken. Lees snel meer over het advies van Gras en Groen op het gebied van dakbedekking en de mogelijkheden die er zijn!

Verschillende typen dakbedekking

Voor het vormen van een waterdicht dak zijn er verschillende opties. Welke het beste is voor uw overkapping of tuinhuis hangt voor een groot deel af van het type dak. Bij een plat dak ligt PVC het meest voor de hand, terwijl bij een kapschuur dakpannen aan te bevelen zijn. Toch kan het zijn dat u hiervan af wilt wijken. Wij nemen de mogelijkheden met u door!

Welke typen dakbedekking zijn er?dakbedekking overkapping
dakbedekking overkapping
dakbedekking overkapping
dakbedekking overkapping
dakbedekking overkapping

PVC dakbedekking

Voor platte daken adviseren wij u in de meeste gevallen PVC dakbedekking. Dit type dakbedekking is laag in de materiaalkosten en zorgt voor het meest strakke resultaat. Hierdoor blijft er niet onnodig water op het dak staan en ziet het geheel er goed onderhouden uit.

Voordelen PVC:

EPDM dakbedekking

Een alternatief voor een PVC dak is EPDM dakbedekking. Dit rubberfolie, dat ook als vijverfolie dienst doet, is elastisch en ontzettend duurzaam. Wilt u op uw overkapping of tuinhuis een groendak? EPDM is dan de enige geschikte ondergrond.

Voordelen EPDM:

Dakpannen

Voor een luxe overkapping, tuinhuis of kapschuur is een dak met dakpannen het fraaist. Logischerwijze is een hellend dak wel een vereiste. Een dak met dakpannen doet het meest luxe aan, maar is wel de duurste optie.

Dakpanplaten

Vanwege de arbeidsintensieve manier waarop dakpannen worden aangebracht, is daar ook een alternatief voor: de zogenaamde dakpanplaten. Deze zijn gemaakt van aluminium en bedekken in één keer een groot gedeelte van uw dak.Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Overkapping Oisterwijk

Herman Schoonhoven


5

"Wat een mooie overkapping is het geworden!"

Overkapping Oisterwijk
Referenties
Nieuwsberichten
UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus
Nieuwsberichten

Opties afwerking van uw dak

De dakbedekking bepaalt voor een groot gedeelte hoe uw dak eruit komt te zien. Daarnaast heeft u nog een aantal opties qua afwerking. Gras en Groen Overkappingen zet alle opties voor u op een rij:

Daktrim

Voor een fraaie afwerking van platte daken werken wij vrijwel altijd met een daktrim. Dit is een opstaande rand van aluminium, waaronder de rand van PVC of EPDM wordt weggewerkt.

Dakgoot

Heeft u een overkapping of tuinhuis met een schuine kap? Dan is het gebruikelijk de zijkant af te werken met een dakgoot. Zo kan regen wegstromen naar de gewenste plek en voorkomt u een nat pak als u in de regen in of uit de overkapping wilt lopen.

Hemelwaterafvoer

Bij een plat dak zijn er een tweetal opties om het water af te voeren van het dak. Er wordt een afvoer in het dak verwerkt of een uitsparing aan de zijkant.

Schoorsteen

Wilt u een fraaie open haard onder de overkapping of een afvoer voor de BBQ, steenoven of buitenkeuken? Meestal is het noodzakelijk een schoorsteen te maken. Dit kan probleemloos en waterdicht in het dak van uw overkapping.

Groendak

Wilt u uw overkapping een duurzaam karakter geven? Tover het dan om tot een groendak. Overkappingen of tuinhuisjes voorzien van EPDM dakbedekking zijn uitermate geschikt voor een groendak. Lees hier meer over bij groendaken.


Maatwerk overkappingen

Maatwerk in ontwerp en uitvoering

Showtuin

Showtuin met diverse voorbeelden

overkapping laten plaatsen

Ook grondwerk en leggen bestrating

Garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Overkappingen zijn er in vele soorten en maten. Laat u adviseren door Gras en Groen over verschillende houtsoorten, dakbekleding en voorzieningen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u een overkapping of tuinhuis dat volledig naar uw wensen is ontworpen? Gras en Groen levert maatwerk en gaat met uw wensen en afmetingen aan de slag!

Lees meer
Gras en Groen

Heeft u een schitterende overkapping of een prachtig tuinhuis besteld bij Gras en Groen? De montageservice zorgt voor een perfecte plaatsing bij u thuis.

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!