Overkapping Haaren

Gras en Groen Overkappingen is de specialist in het leveren en plaatsen van sfeervolle houten overkappingen, tuinhuisjes, carports, of veranda’s in Haaren en de omgeving van gemeente 's-Hertogenbosch, zoals de officiële naam luidt. Dankzij de kennis en ervaring vanuit het hoveniersvak komen wij aan al uw wensen tegemoet. Vanaf het allereerste advies en het maken van een uitvoerbaar ontwerp tot de realisatie van maatwerk in uw tuin.

Meerwaarde van een houten overkapping

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Haaren voegt waarde toe aan uw woning. Naast de financiële meerwaarde, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën en met elkaar tafelen, een vlammend vuurtje in de buitenhaard, of in de frisse lucht een boek lezen? Bent u ook op zoek naar “quality time”?

Daarnaast is extra opbergruimte van een tuinoverkapping met berging van harte welkom. De beperkte opslagruimte in de woning, garage of schuur raakt toch al zo snel vol. Tuinmeubels het hele jaar door buiten te laten staan is niet wenselijk. Die blijven nu droog en veel langer mooi en schoon onder uw houten overkapping. Praktisch en duurzaam dus!

Voordelen van Gras en Groen Overkappingen

Houten overkappingen in de tuin

Voor het bouwen van een overkapping kunnen meerdere houtsoorten worden gebruikt. Toegepaste houtsoorten zijn vuren, grenen, douglas, eiken en azobé hardhout.

De keuze voor een bepaalde houtsoort wordt meestal ingegeven door wensen op het gebied van het uiterlijk van een overkapping en het budget. Eikenhout heeft een schitterende uitstraling, maar een veel hoger prijskaartje dan de naaldhout-soorten. Terwijl van Douglashout dezelfde robuuste balken gezaagd kunnen worden, lees er meer over in: houtsoorten.

Douglas overkappingen

Douglas- of Larikshout is niet meer weg te denken uit Nederlandse tuinen. Gras en Groen Overkappingen gebruikt uitsluitend douglashout dat PEFC en FSC gecertificeerd is. Van alle houtsoorten wordt douglashout momenteel het meeste toegepast. Dat heeft meerdere oorzaken die te omschrijven zijn als de positieve eigenschappen van het douglas hout.

Positieve eigenschappen van douglashout zijn:

Lagere kosten, praktischer en toch duurzamer dus. Douglashout heeft de juiste mix van eigenschappen om er mooie overkappingen, tuinhuisjes, veranda’s of pergola’s in Haaren mee te maken.

Groene wetenswaardigheden over Haaren

Nationaal Landschap Het Groene Woud

Haaren ligt midden in Het Groene Woud en heeft de echte natuurliefhebbers veel te bieden. Met het 'Hart van Het Groene Woud' wordt het gebied bedoeld binnen de stedendriehoek Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Hier liggen niet alleen onvervalste natuurgebieden - zoals bossen, heiden en vennen - maar vooral ook veel kleinschalig cultuurland, met rijen populieren op de perceelscheidingen.

 

Douglas hout is afkomstig uit Nederlandse productiebossen. Waar kunt u douglassparren in en rondom Haaren tegenkomen?

Natuurgebied Landgoed Venrode

Het Landgoed Venrode denk je onmiddellijk aan brede zomen gagel langs vennen, die diep in het donkere dennenbos verscholen liggen. Er staan ook Douglassparren op dit bijna 90 hectare grote landgoed. Er staan bijzondere planten als wateraardbei en moerashertshooi in het water. U kunt op landgoed Venrode de meest uiteenlopende vogelsoorten dicht bij elkaar tegenkomen: boomklevers in de lanen, dodaars op de vennen, zwarte mees en kuifmees in het naaldbos en gele kwikstaartjes in het cultuurland.
Bijna nergens groeit in het voorjaar zoveel van de sterk geurende en rood gekleurde struiken Gagel als hier. Dit geurende gagel werd, nog voordat hop werd gebruikt, als smaakgever aan bier toegevoegd. Gagelbier wordt nu weer herontdekt in speciaalbieren.

Natuurgebied De Kampina

De Kampina is een 1200 hectare groot een natuurgebied met bos, heide en beekdalen liggend tussen Boxtel, Oisterwijk en het zuiden van Haaren.

Naar het westen toe sluit de Kampina aan bij de Oisterwijkse Bossen en Vennen. De Kampina vormt als een belangrijke centrale schakel van 'het Groene Woud', een gevarieerd natuurgebied met een uitgestrekt heide, dennenbossen en vennen. In het midden ligt de grote Kampinase Heide die gesierd wordt door talrijke vennen zoals als het Belversven, de Huisvennen en de libellenrijke Zandbergsvennen. De Wulp laat zich goed horen over de soms venige heide. Uitgestrekte (aangeplante) naaldbossen liggen vooral aan de noord- en  oostzijde, waarin de Douglasspar ook te vinden is.

Dit gebied, dat in 1766 werd aangelegd had als functie het overstromende Maaswater op te  vangen. Hiervan is 48 ha sinds 1978 in beheer van Vereniging Natuurmonumenten. Dit bestaat uit bos, landbouwgrond en het Nieuwe (of Lange) Wiel, dat in de 18e eeuw ontstond  als gevolg van een dijkdoorbraak. Hieromheen ligt een bos dat in de jaren 60 van de vorige eeuw werd aangeplant met Zomereik, Populier, Fijnspar, Amerikaanse eik en de helaas woekerende Amerikaanse Vogelkers.

Natuurgebied Elshoutse Wielen en Hooibroeken

Samen met Hooibroeken is De Elshoutse Wielen een gebied van 88 ha dat beheerd wordt door Natuurmonumenten en ligt ten Noorden en Westen van Elshout. Staatsbosbeheer beheert 35 ha. ervan. De Elshoutse Wielen zijn een 20-tal wielen die het resultaat zijn van diverse dijkdoorbraken in de 18e en 19e eeuw. Hier groeien watergentiaan, gele plomp en  waterlelie. Ook vindt u er bloemrijke dijkhellingen.

Het gebied Hooibroeken sluit in het Noordoosten hier op aan en bestaat uit graslanden, grienden, moeras- en populierenbos. Hier ligt ook de honderden jaren oude en nog steeds gebruikte eendenkooi Ter Kwak, waar in de winter de Smient en de Wintertaling verblijven. Onder de populieren ontwikkelt zich een zeer gevarieerde vegetatie. U ziet er broedvogels als torenvalk, ransuil, bosuil, blauwborst en zelfs spotvogel. Naar het oosten toe sluit het gebied aan op het landgoed Pax.


Het door ons gebruikte Douglas hout is afkomstig uit Nederlandse productiebossen. In de omgeving van Haaren kunt u Douglassparren tegenkomen in:

Nationaal Park de Loonse en Haarense Duinen

Net Westelijk van Haaren beginnen de Loonse en Haarense Duinen. Met haar 3500 hectare is het een van de grootste parken van ons land, met grote zandverstuivingen en een keur aan boomsoorten, waaronder de Douglasspar, Grove Den en zeer grillig hakhout en bomen als , Zomereik, Haagbeuk, Zwarte els, Es en zelfs Fladderiep.

Montage overkapping in Haaren

De montageservice van Gras en Groen plaatst houten overkappingen, tuinhuisjes en veranda’s zelfs in het monumentale centrum van Haaren, waar ook verrassend mooie en grote tuinen te vinden zijn. Maar u komt ons ook tegen in de Graafsewijk, Zuid, het Zand, Vughterpoort, Aawijk, de Muntel, de Vliert, de Buitenpepers, de Herven, de Slagen, de Haren, de Reit, de Donk, de Ploossche hof, de Rompert, de Hambaken, Orthen, Deuteren, de Kruiskamp, de Schutskamp en in de Maaspoort in de Italiaanse buurt, de Abdijenbuurt, Lokeren, de Staatsliedenbuurt, het Zilverpark, Oud-Empel, de Maasstroom, de Maasvallei, de Maasoever, het Maasdal en alle overige plaatsen binnen de gemeente 's-Hertogenbosch.

De bodem en grondsoorten in Haaren

Om uw overkapping stevig te kunnen plaatsen, moet de bodem stabiel zijn. Het is van belang te weten, dat de bodem in Haaren vaak zandgrond is, maar dat onder de zandlaag de Bossche bodem moerassig was en er meestal klei ligt. De bodem in de voormalige polders en uiterwaarden van de noordelijke delen bestaat zelfs voornamelijk uit kleigrond. Dat verdient dus extra aandacht ten aanzien van de stabilisatie van de grond. Hoe stabieler de ondergrond, hoe steviger uw constructie.

Afhankelijk van de stabiliteitsbehoefte voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Overkapping plaatsen in Haaren

Gras en Groen Overkappingen heeft een eigen montageservice, die ook in de hele gemeente 's-Hertogenbosch voor een perfect resultaat zorgt. Dit betekent voor u een extra lange levensduur en gegarandeerd jarenlang plezier.

Plaatsen rondom Haaren waar wij overkappingen plaatsenoverkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch

Tuinhuis en overkapping Haaren

Tuinhuisjes en overkappingen zijn mateloos populair. Ze hebben voor uw tuin in Haaren vele voordelen te bieden. Langdurig buiten zitten op een zomeravond of knus bij de terraskachel in de winter. Een terrasoverkapping in Haaren biedt u een optimaal buitenleven. U bent niet langer afhankelijk van het weer of de seizoenen om comfortabel buiten te kunnen zitten.

Ontbreekt het in uw woning in Haaren aan opbergruimte voor fietsen, gereedschappen en tuinartikelen? Dan biedt een tuinhuis ongetwijfeld uitkomst. Dankzij de hoge bouwkosten is er steeds minder vaak ruimte voor een garage gekoppeld aan de woning. Een houten constructie is gelukkig een veel goedkopere oplossing. Een tuinhuis kan evengoed ruimte bieden voor het droog stallen van gereedschappen of voorzien in een fijne werkruimte. Afgewerkt met hout is het bovendien ook vanuit esthetisch oogpunt een toegevoegde waarde voor jouw tuin in Haaren. Vaak combineren we een tuinhuis met een afdak waardoor er ook direct een overkapping ontstaat voor een warm en droog terras.

Overkapping kopen en zelf plaatsen

Gras en Groen Overkappingen kan u op verschillende wijzen helpen aan een prachtige overkapping voor uw tuin in Haaren. Allereerst hebben wij een zeer uitgebreide catalogus met “standaard” overkappingen. Deze hebben als voordeel dat ze als bouwpakket geleverd kunnen worden. Bent u zelf redelijk handig en in het bezit van wat gereedschappen. Dan kunt u de overkapping kopen bij Gras en Groen en zelf plaatsen in uw tuin in Haaren. Dit scheelt natuurlijk in de kosten en geeft u ongetwijfeld voldoening zodra de overkapping staat!

Overkapping laten plaatsen in Haaren

Wilt u de zekerheid dat de overkapping of het tuinhuis op een perfecte wijze wordt geplaatst? Dan is de montageservice van Gras en Groen u aan te raden. Wij komen de houten overkapping dan met veel plezier en op een zeer deskundige wijze plaatsen bij u in Haaren. Daarbij ontzorgen wij u volledig en kunnen onze hoveniers ook de ruimte rondom uw overkapping of tuinhuis opnieuw aanleggen.

Op zoek naar een maatwerk overkapping?

Heeft u zeer specifieke wensen of heeft uw tuin in Haaren incourante afmetingen? Gras en Groen heeft een tekenaar/ calculator in dienst die maatwerk kan leveren op het gebied van overkappingen en tuinhuizen. Aan de hand van uw wensen en de afmetingen in uw tuin in Haaren ontwerpt hij een fraai model. Na uw goedkeuring op de uitgebrachte offerte leveren en monteren wij het houten bouwwerk bij u thuis.

Voor een maatwerk overkapping of tuinhuis hanteren wij het volgende stappenplan:Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Overkapping plaatsen Vlijmen

Piet Tielen


5

" Het resultaat, schitterende parkeerplaatsen, een fraai tuintje en een erg fijne berging met veranda."

Overkapping plaatsen Vlijmen
Referenties
Nieuwsberichten
UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus
Nieuwsberichten

Bezoek onze showtuin voor inspiratie

Rondom het bedrijfspand van Gras en Groen is de buitenruimte ingericht als showtuin. Op ruim 1000m² zijn verschillende modeltuinen gerealiseerd waarin u overkappingen in fraaie designs kunt zien. Wij zouden u graag willen verwelkomen om deze aan u te kunnen tonen. Onder het genot van een kop koffie is er de mogelijkheid om uw wensen te bespreken.

Maak vrijblijvend een afspraak

Heeft u liever een vrijblijvende afspraak bij u thuis in Den Bosch? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Wanneer u uw gegevens achterlaat middels het contactformulier op de website nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen. Gras en Groen Overkappingen komt geheel vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. 


Afgeronde projecten in Haaren

  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!