Gras en Groen, uw tuin in goede handen!

Gras en Groen, uw tuin in goede handen!

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 02-05-2018

Tonyo van Run

U herkent het vast wel; u begint in huis met het aanpassen van het één en vervolgens komt er altijd meer bij kijken dan u op voorhand had gedacht. In de tuin is dat vaak niet anders. Het aanpassen van de sierbestrating leidt onherroepelijk tot het opnieuw inrichten van de borders of het gazon.

Zo ook wanneer u een overkapping laat plaatsen. Een houten overkapping is een op zichzelf staand object in de tuin. Het markeert in feite een stuk terras dat min of meer afgesloten is van de rest van uw tuin. Om deze reden is het vaak het fraaiste om onder de overkapping een terras te vormen met afwijkende materialen. Het contrast van kleuren en materialen accentueert het terras en laat uw overkapping nog mooier naar voren komen in uw tuin.

Hoe kan Gras en Groen u ontzorgen?

Van het één komt dus het ander. Maar niet getreurd, wij bieden u graag de helpende hand! Gras en Groen is namelijk een hoveniersbedrijf dat bij u alle werkzaamheden uit handen kan nemen. Wij hebben niet alleen gespecialiseerde tuin timmerlieden in dienst, wij hebben ook vakbekwame hoveniers die bijvoorbeeld de aanleg van het terras onder uw overkapping kunnen verzorgen.

Wat kunnen wij voor u verzorgen?

Ruimte maken voor de bouw van de overkapping

In een nieuw aan te leggen tuin is het eenvoudig om de ruimte vrij te maken voor het plaatsen van de overkapping. In een bestaande tuin is dit vaak wat lastiger. Handmatig of met de inzet van een minigraver is deze klus altijd uit te voeren. De werkzaamheden bespreken wij graag tijdens een bezoek aan uw tuin.

Dakbedekking en hemelwaterafvoer

Uiteraard hoort op een overkapping ook dakbedekking. Dit zit standaard in de offerte opgenomen. Dankzij een pvc dakbedekking bij een platdak of bijvoorbeeld dakpannen wordt uw overkapping of tuinhuis waterdicht gemaakt. Maar waar leidt de hemelwaterafvoer naar toe? Is er grenzend aan uw overkapping een rioleringsbuis of heeft u graag dat wij voor u deze aansluiting maken?

Een duurzame en milieuvriendelijke optie is het vormen van een infiltratieput. Een koker of speciaal hiervoor bestemde infiltratiekoffer zorgt ervoor dat het regenwater weg kan zakken in de grond richting het grondwater. De omvang van deze put wordt uiteraard aangepast op de omvang van het dak van uw terrasoverkapping.

Het terras onder uw overkapping

Voor het vormen van een terras onder uw overkapping zijn zeer fraaie opties te bedenken. Klassieke waaltjes, moderne tegels of zelfs een keramisch terras brengen de juiste sfeer in uw tuin. Door dit vakkundig te laten aanleggen bent u ook direct verlost van de tafel of stoel die zo irritant wiebelt.

Een andere mogelijkheid is om met hout een vlonder te vormen. Dit kan natuurlijk met dezelfde houtsoort als uw overkapping of bijvoorbeeld met een duurzame soort hardhout. Vlonders kunnen naar wens verhoogd worden gelegd, dit vergroot het accent en zorgt voor een klein opstapje naar het terras onder uw houten overkapping.

Renovatie van uw tuin

Is een nieuwe overkapping onderdeel van de renovatie van uw complete tuin? Dan houden wij onszelf natuurlijk van harte aanbevolen. Dit is echter natuurlijk niet het uitgangspunt wanneer wij uw vraag krijgen voor het plaatsen van een houten overkapping. Gras en Groen denkt wel graag met u mee in praktische oplossingen. Heeft u wensen, voelt u zich dan vrij om advies te vragen!

Komt u eens langs in de showtuin?

Om u als klant een goed beeld te geven bij de kwaliteit die wij leveren hebben wij een showtuin aangelegd. In de buitenruimte rondom de vestigingslocatie van Gras en Groen zijn diverse modeltuinen aangelegd. Hierin ziet u de diverse facetten van tuinaanleg in de praktijk gebracht. Daarnaast staat er vier verschillende overkappingen. Deze voorbeelden uit de praktijk zijn voor u wellicht een bron van inspiratie voor uw eigen terrasoverkapping, tuinhuis of een combinatie van beiden.

Wij nodigen u van harte uit en hopen u binnenkort te mogen begroeten!

Lees ook:

Hemelwaterafvoer van uw overkapping

Hemelwaterafvoer van uw overkapping

12-09-2018

Heeft u al nagedacht over de hemelwaterafvoer (HWA) van uw overkapping? Gras en Groen legt de mogelijkheden aan u uit!

Lees verder
Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

29-08-2018

Wat zijn de mogelijkheden om de wanden van uw overkapping stijlvol af te werken? Gras en Groen Overkappingen neemt de mogelijkheden in dit nieuwsartikel met u door.

Lees verder
Plaats uw overkapping in het spotlicht

Plaats uw overkapping in het spotlicht

10-08-2018

Verlichting onder uw overkapping is een must en draagt bij aan de sfeer op mooie zomeravonden. Welke mogelijkheden voor verlichting zijn er?

Lees verder
Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

25-07-2018

Wilt u een kapschuur plaatsen in de tuin? Nadat u de keuze heeft gemaakt voor het design dient u na te denken over de dakbedekking. Wat is de dakbedekking van uw keuze voor de kapschuur?

Lees verder
Tuinoverkapping sfeervol inrichten

Tuinoverkapping sfeervol inrichten

12-07-2018

Heeft u ook al zo’n ontzettend fraaie overkapping in de tuin? Dan is het tijd om deze gezellig aan te kleden!

Lees verder
3 tips tegen vergrijzing douglashout

3 tips tegen vergrijzing douglashout

22-05-2018

Laat je je overkapping gracieus verouderen of wil je de vergrijzing van je douglashout tegen gaan? Check dan deze drie nuttige tips!

Lees verder
Showtuin Hemelvaartsdag geopend!

Showtuin Hemelvaartsdag geopend!

09-05-2018

Is uw tuin al klaar voor de zomer? Kom op Hemelvaartsdag langs in de showtuin van Gras en Groen!

Lees verder
Samenwerking Gras en Groen en Sempergreen

Samenwerking Gras en Groen en Sempergreen

05-03-2018

Groendaken en overkappingen zijn een ontzettend mooie en ook duurzame combinatie. lees meer over de samenwerking van Gras en Groen en Sempergreen.

Lees verder
Lichtstraat in een overkapping

Lichtstraat in een overkapping

01-03-2018

Wilt u een overkapping met extra licht? Kies dan voor een overkapping met lichtstraat en laat u informeren door Gras en Groen.

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!