Gras en Groen, uw tuin in goede handen!

Gras en Groen, uw tuin in goede handen!

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 02-05-2018

Tonyo van Run

U herkent het vast wel; u begint in huis met het aanpassen van het één en vervolgens komt er altijd meer bij kijken dan u op voorhand had gedacht. In de tuin is dat vaak niet anders. Het aanpassen van de sierbestrating leidt onherroepelijk tot het opnieuw inrichten van de borders of het gazon.

Zo ook wanneer u een overkapping laat plaatsen. Een houten overkapping is een op zichzelf staand object in de tuin. Het markeert in feite een stuk terras dat min of meer afgesloten is van de rest van uw tuin. Om deze reden is het vaak het fraaiste om onder de overkapping een terras te vormen met afwijkende materialen. Het contrast van kleuren en materialen accentueert het terras en laat uw overkapping nog mooier naar voren komen in uw tuin.

Hoe kan Gras en Groen u ontzorgen?

Van het één komt dus het ander. Maar niet getreurd, wij bieden u graag de helpende hand! Gras en Groen is namelijk een hoveniersbedrijf dat bij u alle werkzaamheden uit handen kan nemen. Wij hebben niet alleen gespecialiseerde tuin timmerlieden in dienst, wij hebben ook vakbekwame hoveniers die bijvoorbeeld de aanleg van het terras onder uw overkapping kunnen verzorgen.

Wat kunnen wij voor u verzorgen?

Ruimte maken voor de bouw van de overkapping

In een nieuw aan te leggen tuin is het eenvoudig om de ruimte vrij te maken voor het plaatsen van de overkapping. In een bestaande tuin is dit vaak wat lastiger. Handmatig of met de inzet van een minigraver is deze klus altijd uit te voeren. De werkzaamheden bespreken wij graag tijdens een bezoek aan uw tuin.

Dakbedekking en hemelwaterafvoer

Uiteraard hoort op een overkapping ook dakbedekking. Dit zit standaard in de offerte opgenomen. Dankzij een pvc dakbedekking bij een platdak of bijvoorbeeld dakpannen wordt uw overkapping of tuinhuis waterdicht gemaakt. Maar waar leidt de hemelwaterafvoer naar toe? Is er grenzend aan uw overkapping een rioleringsbuis of heeft u graag dat wij voor u deze aansluiting maken?

Een duurzame en milieuvriendelijke optie is het vormen van een infiltratieput. Een koker of speciaal hiervoor bestemde infiltratiekoffer zorgt ervoor dat het regenwater weg kan zakken in de grond richting het grondwater. De omvang van deze put wordt uiteraard aangepast op de omvang van het dak van uw terrasoverkapping.

Het terras onder uw overkapping

Voor het vormen van een terras onder uw overkapping zijn zeer fraaie opties te bedenken. Klassieke waaltjes, moderne tegels of zelfs een keramisch terras brengen de juiste sfeer in uw tuin. Door dit vakkundig te laten aanleggen bent u ook direct verlost van de tafel of stoel die zo irritant wiebelt.

Een andere mogelijkheid is om met hout een vlonder te vormen. Dit kan natuurlijk met dezelfde houtsoort als uw overkapping of bijvoorbeeld met een duurzame soort hardhout. Vlonders kunnen naar wens verhoogd worden gelegd, dit vergroot het accent en zorgt voor een klein opstapje naar het terras onder uw houten overkapping.

Renovatie van uw tuin

Is een nieuwe overkapping onderdeel van de renovatie van uw complete tuin? Dan houden wij onszelf natuurlijk van harte aanbevolen. Dit is echter natuurlijk niet het uitgangspunt wanneer wij uw vraag krijgen voor het plaatsen van een houten overkapping. Gras en Groen denkt wel graag met u mee in praktische oplossingen. Heeft u wensen, voelt u zich dan vrij om advies te vragen!

Komt u eens langs in de showtuin?

Om u als klant een goed beeld te geven bij de kwaliteit die wij leveren hebben wij een showtuin aangelegd. In de buitenruimte rondom de vestigingslocatie van Gras en Groen zijn diverse modeltuinen aangelegd. Hierin ziet u de diverse facetten van tuinaanleg in de praktijk gebracht. Daarnaast staat er vier verschillende overkappingen. Deze voorbeelden uit de praktijk zijn voor u wellicht een bron van inspiratie voor uw eigen terrasoverkapping, tuinhuis of een combinatie van beiden.

Wij nodigen u van harte uit en hopen u binnenkort te mogen begroeten!

Lees ook:

Houten pergola’s en mediterrane sferen

Houten pergola’s en mediterrane sferen

01-07-2019

Naar Spanje op vakantie? Door een houten pergola aan uw overkapping te (laten) bouwen is dat overbodig. U haalt de Mediterraanse sfeer naar uw eigen tuin.

Lees verder
Overkappingswanden met lamellen of shutters

Overkappingswanden met lamellen of shutters

03-06-2019

Door twee wanden van uw overkapping dicht te maken, houdt u de wind weg. Helemaal dicht geeft alleen zo’n gesloten gezicht, daarom kunt u nu ook kiezen voor schutterschermen.

Lees verder
Koken in uw eigen buitenkeuken

Koken in uw eigen buitenkeuken

01-05-2019

Een van de tuintrends van 2019: buitenkeukens. En dat is niet voor niets! Koken en lekker lang tafelen met familie en vrienden in uw eigen buitenkeuken geeft het ultieme vakantiegevoel.

Lees verder
Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

02-04-2019

Waan u in een tropisch paradijs door een houten vlonder(terras) onder of aan uw overkapping aan te leggen. Het voegt een extra dimensie toe door de natuurlijke houtkleur en structuur.

Lees verder
Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

22-03-2019

Laat u een overkapping plaatsen in uw tuin? Meestal is het gewenst om de sierbestrating in uw tuin aan te passen. Maar welk type steen past bij uw overkapping?

Lees verder
Berging met loftdeuren

Berging met loftdeuren

22-02-2019

Wilt u een berging met de populaire loftdeur? Gras en Groen Overkappingen verzorgd ook maatwerk en kan al uw wensen in het ontwerp verwerken.

Lees verder
Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

25-01-2019

Wilt u een overkapping met een rustieke uitstraling? Kies dan voor het gebruik van eikenhouten!

Lees verder
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

10-10-2018

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Lees verder
Hemelwaterafvoer van uw overkapping

Hemelwaterafvoer van uw overkapping

12-09-2018

Heeft u al nagedacht over de hemelwaterafvoer (HWA) van uw overkapping? Gras en Groen legt de mogelijkheden aan u uit!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!