Koken in uw eigen buitenkeuken

Koken in uw eigen buitenkeuken

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 01-05-2019
Laatst aangepast op: 26-03-2019

Tonyo van Run

Een van de tuintrends van 2019: buitenkeukens. En dat is niet voor niets! Winter, herfst, lente of zomer, onder een terrasoverkapping zit u altijd lekker beschut tegen wind, regen en felle zonneschijn. En een mooie buitenkeuken onder uw overkapping maakt het feest helemaal compleet. 

Vakantiegevoel

Want wat vergroot nu meer het vakantiegevoel dan een heerlijke maaltijd koken en lekker lang tafelen met familie en vrienden? Koken in uw eigen buitenkeuken maakt iedere (zomer)avond bijzonder. Daarbij hebben we goed nieuws: op het gebied van buitenkeukens zijn er oneindig veel mogelijkheden. Van een barbecue met een tafeltje en paar stoelen tot een volledig, ingerichte overdekte keuken waar u naar hartenlust kunt bakken, braden en wokken.

Aanrechtblad en wasbak in uw buitenkeuken

Om het u zo comfortabel mogelijk te maken, raden we wel aan om op z’n minst een aanrechtblad en wasbak te (laten) maken. Anders moet u tijdens het tafelen nog altijd continu op en neer lopen, wat niet past bij het gemak van een buitenkeuken. Zaak is dan wel om uw buitenkeuken te voorzien van stromend water. Gelukkig hebben wij van Gras en Groen Overkappingen alle kennis in huis om u hiermee te helpen. Een aanrechtblad maakt u gemakkelijk van hout of beton.   

Langer genieten door overkapping

Een echte Nederlandse regenbui kan flink wat roet in het eten gooien. Maar door uw buitenkeuken onder de overkapping te plaatsen hoeft u echt niet op het allermooiste weer te wachten! Ook gaat uw keuken hierdoor veel langer mee. Een eventuele eettafel of loungebank is beter beschermd en u hoeft niet steeds alle kussens binnen te leggen. Dat scheelt een hoop gedoe.

Warmtelampen of verwarming in uw buitenkeuken

En met lampen of een verwarming beperkt u het gebruik van uw buitenkeuken niet alleen tot de langste zomeravonden. Een terrashaard, -verwarmer, heater of warmtelamp maakt het aangenaam warm. Ook lampen dragen hun steentje bij, maar zorgen eveneens voor een bepaalde sfeer. Zo kan een overdaad aan wit licht alle goede bedoelingen voor een leuke avond ongedaan maken. Qua design en mogelijkheden zijn buitenlampen net zo ontwikkeld als de lampen voor in uw huis. Zo zijn er inbouwspots, ledstrips en hanglampen. Denk goed na over de juiste verlichting voor onder uw terrasoverkapping.

Variatie in buitenkeukens

Een buitenkeuken kan heel basic zijn met een eenvoudig aanrechtblad, kleine koelkast en houten schappen. Toch is er ook op dit gebied in toenemende mate sprake van luxe en hoogwaardige materialen en producten. Denk bijvoorbeeld aan een keuken op maat of het inbouwen van een GreenEgg luxe houtskoolbarbecue of zelfs een steenoven.

Verschillende materialen

Qua materialen is het belangrijk dat u kiest voor duurzaam: steen, beton en bepaalde houtsoorten. Overdekte buitenkeukens staan weliswaar droog, maar kennen zeker wel weersinvloeden. Alle materialen op een rij:

Ook een buitenkeuken onder uw overkapping?

Wilt u ook lekker kokkerellen in uw buitenkeuken? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. 

Lees ook:

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

19-03-2020

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

02-12-2019

Steeds meer mensen zien de tuin en hun terrasoverkapping als uitbreiding van de woonruimte. Om uw overkapping ook voor het oog bij het woongedeelte te betrekken, is een glazen schuifpui perfect.

Lees verder
Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

01-12-2019

De wanden van uw overkapping stijlvol afwerken? Het Afrikaanse fraké noir is een goede optie. Wat is dit voor houtsoort en wat zijn de voordelen ervan?

Lees verder
Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

01-11-2019

In de tuin maakt u natuurlijk het liefst gebruik van natuurlijke materialen. En wat is er dan mooier dan een houten overkapping?

Lees verder
Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

10-10-2019

Een overkapping plaatsen direct aan uw achter- of zijgevel is heerlijk. U loopt zo vanuit uw huiskamer de tuin in! Wel neemt het veel daglicht weg; een lichtstraat of koepel biedt dan uitkomst.

Lees verder
Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

01-09-2019

U herkent het vast wel: rondslingerend tuingereedschap of speelgoed, fietsen die niet meer in de schuur passen. Tegenwoordig is opbergruimte schaars. Een overkapping met berging biedt uitkomst.

Lees verder
Houten pergola’s en mediterrane sferen

Houten pergola’s en mediterrane sferen

01-07-2019

Naar Spanje op vakantie? Door een houten pergola aan uw overkapping te (laten) bouwen is dat overbodig. U haalt de Mediterraanse sfeer naar uw eigen tuin.

Lees verder
Overkappingswanden met lamellen of shutters

Overkappingswanden met lamellen of shutters

03-06-2019

Door twee wanden van uw overkapping dicht te maken, houdt u de wind weg. Helemaal dicht geeft alleen zo’n gesloten gezicht, daarom kunt u nu ook kiezen voor schutterschermen.

Lees verder
Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

02-04-2019

Waan u in een tropisch paradijs door een houten vlonder(terras) onder of aan uw overkapping aan te leggen. Het voegt een extra dimensie toe door de natuurlijke houtkleur en structuur.

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!