Lichtstraat in een overkapping

Lichtstraat in een overkapping

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 01-03-2018

Tonyo van Run

Wilt u een overkapping plaatsen direct aan de achter- of zijgevel van uw woning? Heeft u dan ook nagedacht over de gevolgen voor de lichtinval van uw woning? Een lichtstraat voorkomt dat het enorm donker wordt in uw woning. Gras en Groen Overkappingen geeft u in dit blog uitleg over de mogelijkheden van het inbouwen van een lichtstraat.

Een overkapping direct aan uw woning

Het is natuurlijk ontzettend handig zo’n overkapping gebouwd tegen de achtergevel van uw woning. U kunt heerlijk genieten op uw eigen overdekte terras en als u naar binnen gaat kunnen tuinkussens gewoon blijven liggen. Daarnaast heeft u ook direct een goede plek om wat zaken te stallen waarvoor geen ruimte is in de woning.

Bijkomend voordeel is dat het relatief goedkoop is. Er hoeft geen achterwand afgetimmerd te worden en ook een aantal staanders zijn waarschijnlijk niet nodig. Dat scheelt natuurlijk aanzienlijk in de materiaalkosten en de arbeidsuren.

Voordelen van een overkapping tegen de woning aan

Gevolgen voor de lichtinval

Helaas zijn er niet louter voordelen te benoemen. De overkapping neemt namelijk het directe daglicht weg in uw woning. Bij veel mensen zorgt dit voor een onprettig gevoel. Daglicht maakt mensen gelukkig en zorgt, niet geheel onbelangrijk, ervoor dat een woning ruimtelijk aandoet.

Een lichtstraat biedt uitkomst!

Gelukkig kan een lichtstraat uitkomst bieden. Deze kan probleemloos in het platte dak van de overkapping worden geplaatst en zorgt voor ontzettend veel lichtinval. Een lichtstraat zorgt bovendien ook voor extra veel licht onder overkapping zelf. Zo kunt u pas echt heerlijk buiten onder de overkapping zitten!

Welke mogelijkheden zijn er met een lichtstraat?

Lichtstraten zijn op diverse manieren in te bouwen. Eigenlijk heeft u bijna volledig de vrije hand hoe dit eruit komt te zien. De foto's bovenaan dit nieuwsbericht tonen een lichtstraat in een fraaie vorm passend bij het vorm van de overkapping. Uiteraard adviseren wij u graag wat de beste optie is voor uw overkapping en woning. 

Voordelen overkapping met lichtstraat ten opzichte van serre

Wanneer u wilt voorkomen dat het erg donker wordt in de woning kunt u natuurlijk ook kiezen voor een serre van glas en aluminium. Graag lichten wij de voordelen van een houten overkapping ten opzichte van een serre aan u toe.

Wilt u uw wensen bespreken?

Heeft u na het lezen van dit blog nieuwe inzichten gekregen of wilt u geïnformeerd worden over de mogelijkheden? Kom dan eens langs in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch of maak een vrijblijvende afspraak. Wij adviseren en informeren u graag over alle mogelijkheden die een overkapping u kan bieden.

Lees ook:

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

02-04-2019

Waan u in een tropisch paradijs door een houten vlonder(terras) onder of aan uw overkapping aan te leggen. Het voegt een extra dimensie toe door de natuurlijke houtkleur en structuur.

Lees verder
Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

22-03-2019

Laat u een overkapping plaatsen in uw tuin? Meestal is het gewenst om de sierbestrating in uw tuin aan te passen. Maar welk type steen past bij uw overkapping?

Lees verder
Berging met loftdeuren

Berging met loftdeuren

22-02-2019

Wilt u een berging met de populaire loftdeur? Gras en Groen Overkappingen verzorgd ook maatwerk en kan al uw wensen in het ontwerp verwerken.

Lees verder
Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

25-01-2019

Wilt u een overkapping met een rustieke uitstraling? Kies dan voor het gebruik van eikenhouten!

Lees verder
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

10-10-2018

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Lees verder
Hemelwaterafvoer van uw overkapping

Hemelwaterafvoer van uw overkapping

12-09-2018

Heeft u al nagedacht over de hemelwaterafvoer (HWA) van uw overkapping? Gras en Groen legt de mogelijkheden aan u uit!

Lees verder
Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

29-08-2018

Wat zijn de mogelijkheden om de wanden van uw overkapping stijlvol af te werken? Gras en Groen Overkappingen neemt de mogelijkheden in dit nieuwsartikel met u door.

Lees verder
Plaats uw overkapping in het spotlicht

Plaats uw overkapping in het spotlicht

10-08-2018

Verlichting onder uw overkapping is een must en draagt bij aan de sfeer op mooie zomeravonden. Welke mogelijkheden voor verlichting zijn er?

Lees verder
Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

25-07-2018

Wilt u een kapschuur plaatsen in de tuin? Nadat u de keuze heeft gemaakt voor het design dient u na te denken over de dakbedekking. Wat is de dakbedekking van uw keuze voor de kapschuur?

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!