Lichtstraat in een overkapping

Lichtstraat in een overkapping

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 01-03-2018

Tonyo van Run

Wilt u een overkapping plaatsen direct aan de achter- of zijgevel van uw woning? Heeft u dan ook nagedacht over de gevolgen voor de lichtinval van uw woning? Een lichtstraat voorkomt dat het enorm donker wordt in uw woning. Gras en Groen Overkappingen geeft u in dit blog uitleg over de mogelijkheden van het inbouwen van een lichtstraat.

Een overkapping direct aan uw woning

Het is natuurlijk ontzettend handig zo’n overkapping gebouwd tegen de achtergevel van uw woning. U kunt heerlijk genieten op uw eigen overdekte terras en als u naar binnen gaat kunnen tuinkussens gewoon blijven liggen. Daarnaast heeft u ook direct een goede plek om wat zaken te stallen waarvoor geen ruimte is in de woning.

Bijkomend voordeel is dat het relatief goedkoop is. Er hoeft geen achterwand afgetimmerd te worden en ook een aantal staanders zijn waarschijnlijk niet nodig. Dat scheelt natuurlijk aanzienlijk in de materiaalkosten en de arbeidsuren.

Voordelen van een overkapping tegen de woning aan

Gevolgen voor de lichtinval

Helaas zijn er niet louter voordelen te benoemen. De overkapping neemt namelijk het directe daglicht weg in uw woning. Bij veel mensen zorgt dit voor een onprettig gevoel. Daglicht maakt mensen gelukkig en zorgt, niet geheel onbelangrijk, ervoor dat een woning ruimtelijk aandoet.

Een lichtstraat biedt uitkomst!

Gelukkig kan een lichtstraat uitkomst bieden. Deze kan probleemloos in het platte dak van de overkapping worden geplaatst en zorgt voor ontzettend veel lichtinval. Een lichtstraat zorgt bovendien ook voor extra veel licht onder overkapping zelf. Zo kunt u pas echt heerlijk buiten onder de overkapping zitten!

Welke mogelijkheden zijn er met een lichtstraat?

Lichtstraten zijn op diverse manieren in te bouwen. Eigenlijk heeft u bijna volledig de vrije hand hoe dit eruit komt te zien. De foto's bovenaan dit nieuwsbericht tonen een lichtstraat in een fraaie vorm passend bij het vorm van de overkapping. Uiteraard adviseren wij u graag wat de beste optie is voor uw overkapping en woning. 

Voordelen overkapping met lichtstraat ten opzichte van serre

Wanneer u wilt voorkomen dat het erg donker wordt in de woning kunt u natuurlijk ook kiezen voor een serre van glas en aluminium. Graag lichten wij de voordelen van een houten overkapping ten opzichte van een serre aan u toe.

Wilt u uw wensen bespreken?

Heeft u na het lezen van dit blog nieuwe inzichten gekregen of wilt u geïnformeerd worden over de mogelijkheden? Kom dan eens langs in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch of maak een vrijblijvende afspraak. Wij adviseren en informeren u graag over alle mogelijkheden die een overkapping u kan bieden.

Lees ook:

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

19-03-2020

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

02-12-2019

Steeds meer mensen zien de tuin en hun terrasoverkapping als uitbreiding van de woonruimte. Om uw overkapping ook voor het oog bij het woongedeelte te betrekken, is een glazen schuifpui perfect.

Lees verder
Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

01-12-2019

De wanden van uw overkapping stijlvol afwerken? Het Afrikaanse fraké noir is een goede optie. Wat is dit voor houtsoort en wat zijn de voordelen ervan?

Lees verder
Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

01-11-2019

In de tuin maakt u natuurlijk het liefst gebruik van natuurlijke materialen. En wat is er dan mooier dan een houten overkapping?

Lees verder
Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

10-10-2019

Een overkapping plaatsen direct aan uw achter- of zijgevel is heerlijk. U loopt zo vanuit uw huiskamer de tuin in! Wel neemt het veel daglicht weg; een lichtstraat of koepel biedt dan uitkomst.

Lees verder
Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

01-09-2019

U herkent het vast wel: rondslingerend tuingereedschap of speelgoed, fietsen die niet meer in de schuur passen. Tegenwoordig is opbergruimte schaars. Een overkapping met berging biedt uitkomst.

Lees verder
Houten pergola’s en mediterrane sferen

Houten pergola’s en mediterrane sferen

01-07-2019

Naar Spanje op vakantie? Door een houten pergola aan uw overkapping te (laten) bouwen is dat overbodig. U haalt de Mediterraanse sfeer naar uw eigen tuin.

Lees verder
Overkappingswanden met lamellen of shutters

Overkappingswanden met lamellen of shutters

03-06-2019

Door twee wanden van uw overkapping dicht te maken, houdt u de wind weg. Helemaal dicht geeft alleen zo’n gesloten gezicht, daarom kunt u nu ook kiezen voor schutterschermen.

Lees verder
Koken in uw eigen buitenkeuken

Koken in uw eigen buitenkeuken

01-05-2019

Een van de tuintrends van 2019: buitenkeukens. En dat is niet voor niets! Koken en lekker lang tafelen met familie en vrienden in uw eigen buitenkeuken geeft het ultieme vakantiegevoel.

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!