Tuinoverkapping sfeervol inrichten

Tuinoverkapping sfeervol inrichten

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 12-07-2018
Laatst aangepast op: 12-07-2018

Tonyo van Run

Nu de overkapping staat in de tuin is het de hoogste tijd om na te denken over de aankleding onder de overkapping. De juiste aankleding zorgt ervoor dat het uitnodigt om onder de overkapping te gaan zitten. Maar hoe zorgt u hiervoor? Hierbij enkele tips om uw terrasoverkapping te veranderen in een aangename en sfeervolle plek in uw tuin.

7 tips om uw overkapping sfeervol in te richten

Hieronder een aantal decoratie tips over hoe u uw overkapping sfeervol in kunt richten.

  1. Zorg voor comfortabele zitplaatsen
  2. Sfeervolle verlichting
  3. Natuurlijke beplanting
  4. Openhaard
  5. Buitenkeuken
  6. Overgang naar de tuin
  7. Tuinaccessoires

1. Zorg voor comfortabele zitplaatsen

Om comfortabel buiten te zitten is uiteraard een goede zitplaats nodig, maar waarvoor kiest u onder uw overkapping? Gaat u voor een chille loungebank, grote eettafel met fijne stoelen of kiest u voor een verhoogde bartafel met barkrukken?

Eigenlijk kunnen ze alle drie uitstekend. Wellicht is de laatste optie een nieuw idee? Met een hoe tafel en barkrukken zorgt u voor een actieve zithouding. Dit zorgt voor leuke en gezellige gesprekken tot in de late uurtjes!

2. Sfeervolle verlichting

Met goed geselecteerde verlichting brengt u de overkapping in de avond in de juiste sfeer. Hieraan kan op veel verschillende manieren invulling worden gegeven. De stijl van de tuin of die van de overkapping is daarin alles bepalend.

3. Natuurlijke beplanting

Net als in huis kunt u ook de overkapping aankleden met beplanting. Klimplanten zijn daarvoor ideaal. U kunt deze aan de buitenzijde aanplanten waardoor ze geen water nodig hebben. Zij zullen uit zichzelf weelderig hun weg langs de staanders omhoog vinden. Druivenranken bijvoorbeeld zorgen direct voor een mediterraans gevoel en ook blauwe regen kan hiervoor zorgen!

Wie minder onderhoud wil doet er verstandig aan met plantenbakken of hangmanden te werken. Door deze aan de rand van de overkapping te plaatsen zijn deze niet volledig afhankelijk van uw watergift.

4. Tuinkachel

Niets is zo gezellig als een knisperend haardvuurtje. Bovendien maakt het zitten onder de overkapping ook behaaglijk in de winter. Dat veel tuinbezitters inmiddels dit genot hebben ervaren is goed terug te zien in het grote aanbod van tuinkachels.

Bij Gras en Groen zijn diverse open haarden verkrijgbaar. Staande en zelfs hangende modellen van corten staal of zwart gecoate varianten. Kom eens langs in de showtuin en vraag naar de mogelijkheden!

5. Buitenkeuken

Voor degene die de overkapping als een soort buitenverblijf wil gebruiken mag een buitenkeuken eigenlijk niet ontbreken. Dit kan met enige creativiteit ook op een relatief goedkope wijze worden ingebouwd. Maak van hout een keukenblad waarin de BBQ en gootsteen kan worden verwerkt en u kunt ook buiten een maaltijd op tafel zetten!

6. Overgang naar de tuin

Worden de tuin en de overkapping één geheel of mag er juist duidelijk een afscheiding komen? Met behulp van afwijkende bestratingsmaterialen of bijvoorbeeld een houten vlonder kan de houten overkapping extra geaccentueerd worden. Hetzelfde effect kan bereikt worden met plantenbakken of een houten rekje. Het zorgt voor meer geborgenheid en brengt daardoor ook de juiste sfeer.

7. Tuinaccessoires

Tuinaccessoires, niet iedereen is er even gek op. Persoonlijk word ik zelf ook niet altijd even warm van alle tuinaccessoires en tierelantijntjes waar tuincentra’s mee vol staan. Toch kunnen kussens, kandelaars en andere attributen wel degelijk de sfeer verhogen.

Wat ik zelf wel erg leuk vind zijn tuinaccessoires met een verhaal. Souvenirs van een buitenlandse vakantie of bijzondere items die herinneringen aan vroeger ophalen. Die toveren vaak toch een glimlach op mijn gezicht en kleden de overkapping gezellig aan!

Op zoek naar meer inspiratie?

Zelf haal ik veel ideeën van Pinterest of verzamel ik ze juist daar op pinborden. Als uw overkapping eenmaal is gemonteerd heeft u direct een compleet beeld bij hoe deze eruit moet komen te zien. Veel succes met de inrichting en bent u nog op zoek naar een fraaie overkapping of wilt u de catalogus met tuinkachels bekijken? Dan bent u van harte welkom in de showtuin van Gras en Groen!

 

 

tuinhaard Enok
Tuinhaard Enok

€ 544,69    

Tuinhaard Enok

Schitterende tuinhaard van Corten staal die hangend aan uw overkapping bevestigd kan worden. Ook zwart gecoat leverbaar!

Lees verder
tuinhaard Thor
Tuinhaard Thor

€ 533,17    

Tuinhaard Thor

Schitterende tuinhaard van Cortenstaal die staand in uw overkapping geplaatst kan worden. Ook zwart gecoat leverbaar!

Lees verder
tuinhaard Stig
Tuinhaard Stig

€ 482,16    

Tuinhaard Stig

Schitterende tuinhaard van Corten staal die staand uw overkapping geplaatst kan worden. Ook zwart gecoat leverbaar!

Lees verder

Lees ook:

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

19-03-2020

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

02-12-2019

Steeds meer mensen zien de tuin en hun terrasoverkapping als uitbreiding van de woonruimte. Om uw overkapping ook voor het oog bij het woongedeelte te betrekken, is een glazen schuifpui perfect.

Lees verder
Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

01-12-2019

De wanden van uw overkapping stijlvol afwerken? Het Afrikaanse fraké noir is een goede optie. Wat is dit voor houtsoort en wat zijn de voordelen ervan?

Lees verder
Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

01-11-2019

In de tuin maakt u natuurlijk het liefst gebruik van natuurlijke materialen. En wat is er dan mooier dan een houten overkapping?

Lees verder
Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

10-10-2019

Een overkapping plaatsen direct aan uw achter- of zijgevel is heerlijk. U loopt zo vanuit uw huiskamer de tuin in! Wel neemt het veel daglicht weg; een lichtstraat of koepel biedt dan uitkomst.

Lees verder
Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

01-09-2019

U herkent het vast wel: rondslingerend tuingereedschap of speelgoed, fietsen die niet meer in de schuur passen. Tegenwoordig is opbergruimte schaars. Een overkapping met berging biedt uitkomst.

Lees verder
Houten pergola’s en mediterrane sferen

Houten pergola’s en mediterrane sferen

01-07-2019

Naar Spanje op vakantie? Door een houten pergola aan uw overkapping te (laten) bouwen is dat overbodig. U haalt de Mediterraanse sfeer naar uw eigen tuin.

Lees verder
Overkappingswanden met lamellen of shutters

Overkappingswanden met lamellen of shutters

03-06-2019

Door twee wanden van uw overkapping dicht te maken, houdt u de wind weg. Helemaal dicht geeft alleen zo’n gesloten gezicht, daarom kunt u nu ook kiezen voor schutterschermen.

Lees verder
Koken in uw eigen buitenkeuken

Koken in uw eigen buitenkeuken

01-05-2019

Een van de tuintrends van 2019: buitenkeukens. En dat is niet voor niets! Koken en lekker lang tafelen met familie en vrienden in uw eigen buitenkeuken geeft het ultieme vakantiegevoel.

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!