Tuinoverkapping sfeervol inrichten

Tuinoverkapping sfeervol inrichten

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 12-07-2018
Laatst aangepast op: 12-07-2018

Tonyo van Run

Nu de overkapping staat in de tuin is het de hoogste tijd om na te denken over de aankleding onder de overkapping. De juiste aankleding zorgt ervoor dat het uitnodigt om onder de overkapping te gaan zitten. Maar hoe zorgt u hiervoor? Hierbij enkele tips om uw terrasoverkapping te veranderen in een aangename en sfeervolle plek in uw tuin.

7 tips om uw overkapping sfeervol in te richten

Hieronder een aantal decoratie tips over hoe u uw overkapping sfeervol in kunt richten.

  1. Zorg voor comfortabele zitplaatsen
  2. Sfeervolle verlichting
  3. Natuurlijke beplanting
  4. Openhaard
  5. Buitenkeuken
  6. Overgang naar de tuin
  7. Tuinaccessoires

1. Zorg voor comfortabele zitplaatsen

Om comfortabel buiten te zitten is uiteraard een goede zitplaats nodig, maar waarvoor kiest u onder uw overkapping? Gaat u voor een chille loungebank, grote eettafel met fijne stoelen of kiest u voor een verhoogde bartafel met barkrukken?

Eigenlijk kunnen ze alle drie uitstekend. Wellicht is de laatste optie een nieuw idee? Met een hoe tafel en barkrukken zorgt u voor een actieve zithouding. Dit zorgt voor leuke en gezellige gesprekken tot in de late uurtjes!

2. Sfeervolle verlichting

Met goed geselecteerde verlichting brengt u de overkapping in de avond in de juiste sfeer. Hieraan kan op veel verschillende manieren invulling worden gegeven. De stijl van de tuin of die van de overkapping is daarin alles bepalend.

3. Natuurlijke beplanting

Net als in huis kunt u ook de overkapping aankleden met beplanting. Klimplanten zijn daarvoor ideaal. U kunt deze aan de buitenzijde aanplanten waardoor ze geen water nodig hebben. Zij zullen uit zichzelf weelderig hun weg langs de staanders omhoog vinden. Druivenranken bijvoorbeeld zorgen direct voor een mediterraans gevoel en ook blauwe regen kan hiervoor zorgen!

Wie minder onderhoud wil doet er verstandig aan met plantenbakken of hangmanden te werken. Door deze aan de rand van de overkapping te plaatsen zijn deze niet volledig afhankelijk van uw watergift.

4. Tuinkachel

Niets is zo gezellig als een knisperend haardvuurtje. Bovendien maakt het zitten onder de overkapping ook behaaglijk in de winter. Dat veel tuinbezitters inmiddels dit genot hebben ervaren is goed terug te zien in het grote aanbod van tuinkachels.

Bij Gras en Groen zijn diverse open haarden verkrijgbaar. Staande en zelfs hangende modellen van corten staal of zwart gecoate varianten. Kom eens langs in de showtuin en vraag naar de mogelijkheden!

5. Buitenkeuken

Voor degene die de overkapping als een soort buitenverblijf wil gebruiken mag een buitenkeuken eigenlijk niet ontbreken. Dit kan met enige creativiteit ook op een relatief goedkope wijze worden ingebouwd. Maak van hout een keukenblad waarin de BBQ en gootsteen kan worden verwerkt en u kunt ook buiten een maaltijd op tafel zetten!

6. Overgang naar de tuin

Worden de tuin en de overkapping één geheel of mag er juist duidelijk een afscheiding komen? Met behulp van afwijkende bestratingsmaterialen of bijvoorbeeld een houten vlonder kan de houten overkapping extra geaccentueerd worden. Hetzelfde effect kan bereikt worden met plantenbakken of een houten rekje. Het zorgt voor meer geborgenheid en brengt daardoor ook de juiste sfeer.

7. Tuinaccessoires

Tuinaccessoires, niet iedereen is er even gek op. Persoonlijk word ik zelf ook niet altijd even warm van alle tuinaccessoires en tierelantijntjes waar tuincentra’s mee vol staan. Toch kunnen kussens, kandelaars en andere attributen wel degelijk de sfeer verhogen.

Wat ik zelf wel erg leuk vind zijn tuinaccessoires met een verhaal. Souvenirs van een buitenlandse vakantie of bijzondere items die herinneringen aan vroeger ophalen. Die toveren vaak toch een glimlach op mijn gezicht en kleden de overkapping gezellig aan!

Op zoek naar meer inspiratie?

Zelf haal ik veel ideeën van Pinterest of verzamel ik ze juist daar op pinborden. Als uw overkapping eenmaal is gemonteerd heeft u direct een compleet beeld bij hoe deze eruit moet komen te zien. Veel succes met de inrichting en bent u nog op zoek naar een fraaie overkapping of wilt u de catalogus met tuinkachels bekijken? Dan bent u van harte welkom in de showtuin van Gras en Groen!

 

 

tuinhaard Enok
Tuinhaard Enok

€ 544,69    

Tuinhaard Enok

Schitterende tuinhaard van Corten staal die hangend aan uw overkapping bevestigd kan worden. Ook zwart gecoat leverbaar!

Lees verder
tuinhaard Thor
Tuinhaard Thor

€ 533,17    

Tuinhaard Thor

Schitterende tuinhaard van Cortenstaal die staand in uw overkapping geplaatst kan worden. Ook zwart gecoat leverbaar!

Lees verder
tuinhaard Stig
Tuinhaard Stig

€ 482,16    

Tuinhaard Stig

Schitterende tuinhaard van Corten staal die staand uw overkapping geplaatst kan worden. Ook zwart gecoat leverbaar!

Lees verder

Lees ook:

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

02-04-2019

Waan u in een tropisch paradijs door een houten vlonder(terras) onder of aan uw overkapping aan te leggen. Het voegt een extra dimensie toe door de natuurlijke houtkleur en structuur.

Lees verder
Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

22-03-2019

Laat u een overkapping plaatsen in uw tuin? Meestal is het gewenst om de sierbestrating in uw tuin aan te passen. Maar welk type steen past bij uw overkapping?

Lees verder
Berging met loftdeuren

Berging met loftdeuren

22-02-2019

Wilt u een berging met de populaire loftdeur? Gras en Groen Overkappingen verzorgd ook maatwerk en kan al uw wensen in het ontwerp verwerken.

Lees verder
Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

25-01-2019

Wilt u een overkapping met een rustieke uitstraling? Kies dan voor het gebruik van eikenhouten!

Lees verder
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

10-10-2018

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Lees verder
Hemelwaterafvoer van uw overkapping

Hemelwaterafvoer van uw overkapping

12-09-2018

Heeft u al nagedacht over de hemelwaterafvoer (HWA) van uw overkapping? Gras en Groen legt de mogelijkheden aan u uit!

Lees verder
Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

29-08-2018

Wat zijn de mogelijkheden om de wanden van uw overkapping stijlvol af te werken? Gras en Groen Overkappingen neemt de mogelijkheden in dit nieuwsartikel met u door.

Lees verder
Plaats uw overkapping in het spotlicht

Plaats uw overkapping in het spotlicht

10-08-2018

Verlichting onder uw overkapping is een must en draagt bij aan de sfeer op mooie zomeravonden. Welke mogelijkheden voor verlichting zijn er?

Lees verder
Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

25-07-2018

Wilt u een kapschuur plaatsen in de tuin? Nadat u de keuze heeft gemaakt voor het design dient u na te denken over de dakbedekking. Wat is de dakbedekking van uw keuze voor de kapschuur?

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!