Plaats uw overkapping in het spotlicht

Plaats uw overkapping in het spotlicht

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 10-08-2018
Laatst aangepast op: 15-01-2019

Tonyo van Run

Vooral in de avonduren bewijst een houten overkapping in de tuin de meerwaarde. Onder vrijwel alle weersomstandigheden buiten kunnen genieten geeft een gevoel van vrijheid. Verlichting onder uw overkapping is dan ook een must. Een doordacht verlichtingsplan zoals in uw woning is overbodig, maar enig denkwerk is wel nodig om uw overkapping in de juiste sfeer te brengen. Gras en Groen Overkappingen loopt de mogelijkheden met u door en licht deze in dit nieuwsbericht aan u toe.

Het juiste licht onder uw overkapping

De verlichting onder uw overkapping is van grote invloed op de gezelligheid. Een overdaad aan wit licht kan alle goede bedoelingen voor een leuke avond ongedaan maken. De tijd van felle lampen geschakeld op een bewegingssensor is sowieso voorbij. De strikte scheidingslijn tussen binnen en buiten is redelijk vervaagd. Buitenlampen zijn qua design en mogelijkheden net zo ontwikkeld als de lampen voor in uw woning.

Welke soorten verlichting zijn er?

Inbouwspots in de moderne overkapping

Inbouw- of opbouwspots passen perfect onder een modern afgewerkte overkapping. Bij het monteren van uw overkapping is het dan wel zaak om de electra reeds op de gewenste plaatsen aan te leggen. Zo kunnen alle kabels fraai aan het zicht worden onttrokken. Door te kiezen voor dimbare led-verlichting heeft u oneindig veel mogelijkheden.

Accenten leggen met ledstrips

Binnenshuis worden ledstrips steeds vaker toegepast. Ledstrips kunnen bepaalde lijnen accentueren. De dakconstructies van de houten overkappingen lenen zich hier bijvoorbeeld uitstekend voor. Het indirecte licht accentueert de fraaie houten constructie of kan bijvoorbeeld ook functioneel ingezet worden onder een plank van uw buitenkeuken.

Hanglampen

Boven de tafel onder uw overkapping ligt de keuze voor een hanglamp waarschijnlijk voor de hand. Hanglampen zijn ideaal om zeer gericht een plek van licht te voorzien. Modern zijn de hanglampen die grotendeels open zijn maar dankzij open spijlen voor een fraai lijnenspel zorgen.

Persoonlijke favorieten zijn voor mij de industriële varianten. Originele omgebouwde fabriekslampen zijn direct een echte eyecatcher. Helaas passen deze door de hoogte niet onder elke overkapping. Onder een kapschuur passen ze wel perfect, plaats er wel altijd een tafel onder anders loopt u letterlijk tegen de lamp.

Wandlampen creëren diepte in uw tuin

In de meeste tuinen wordt de overkapping aan de achterzijde van de tuin gesitueerd. Dit geeft vanuit uw woning een open blik de tuin in. Als de avond valt kunt de afstand van uw woning tot uw houten overkapping benutten. Wandlampen zijn hier ideaal voor. Deze lichten de houten wanden van uw overkapping sfeervol uit en zorgen zo ook voor de dieptewerking van uw tuin.

De weg ernaartoe is al prachtig!

Als u toch aan het nadenken bent over de verlichting in de tuin denk dan ook direct aan de tuinpaden. Goed uitgelichte tuinpaden voorkomen niet alleen struikelpartijen in het donker, maar geven ook een mooi lijnenspel. In Lite heeft spotjes die eenvoudig in de tegels van uw tuinpad te verwerken zijn. Tuinpalen geven ook schitterend licht en staan verhoogd in de border van de tuin. Zeer fraaie voorbeelden hiervan ziet u terug in de showtuin van Gras en Groen!

koll 4 corten
Koll 4 corten

€ 119,95    

Koll 4 Corten

Cortenstalen buitenverlichting. Afmetingen 100 x 250 mm.

Lees verder
Koll 4 gegalvaniseerd
Koll 4 gal.

€ 134,95    

Koll 4 gal.

Gegalvaniseerde buitenverlichting. Afmetingen 100 x 250 mm.

Lees verder
Koll 4 RAL kleuren
Koll 4 ral

€ 169,95    

Koll 4 ral kleur

Ral kleur gespoten buitenverlichting. Afmetingen 100 x 250 mm.

Lees verder

Lees ook:

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

19-03-2020

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

02-12-2019

Steeds meer mensen zien de tuin en hun terrasoverkapping als uitbreiding van de woonruimte. Om uw overkapping ook voor het oog bij het woongedeelte te betrekken, is een glazen schuifpui perfect.

Lees verder
Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

01-12-2019

De wanden van uw overkapping stijlvol afwerken? Het Afrikaanse fraké noir is een goede optie. Wat is dit voor houtsoort en wat zijn de voordelen ervan?

Lees verder
Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

01-11-2019

In de tuin maakt u natuurlijk het liefst gebruik van natuurlijke materialen. En wat is er dan mooier dan een houten overkapping?

Lees verder
Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

10-10-2019

Een overkapping plaatsen direct aan uw achter- of zijgevel is heerlijk. U loopt zo vanuit uw huiskamer de tuin in! Wel neemt het veel daglicht weg; een lichtstraat of koepel biedt dan uitkomst.

Lees verder
Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

01-09-2019

U herkent het vast wel: rondslingerend tuingereedschap of speelgoed, fietsen die niet meer in de schuur passen. Tegenwoordig is opbergruimte schaars. Een overkapping met berging biedt uitkomst.

Lees verder
Houten pergola’s en mediterrane sferen

Houten pergola’s en mediterrane sferen

01-07-2019

Naar Spanje op vakantie? Door een houten pergola aan uw overkapping te (laten) bouwen is dat overbodig. U haalt de Mediterraanse sfeer naar uw eigen tuin.

Lees verder
Overkappingswanden met lamellen of shutters

Overkappingswanden met lamellen of shutters

03-06-2019

Door twee wanden van uw overkapping dicht te maken, houdt u de wind weg. Helemaal dicht geeft alleen zo’n gesloten gezicht, daarom kunt u nu ook kiezen voor schutterschermen.

Lees verder
Koken in uw eigen buitenkeuken

Koken in uw eigen buitenkeuken

01-05-2019

Een van de tuintrends van 2019: buitenkeukens. En dat is niet voor niets! Koken en lekker lang tafelen met familie en vrienden in uw eigen buitenkeuken geeft het ultieme vakantiegevoel.

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!