Plaats uw overkapping in het spotlicht

Plaats uw overkapping in het spotlicht

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 10-08-2018
Laatst aangepast op: 15-01-2019

Tonyo van Run

Vooral in de avonduren bewijst een houten overkapping in de tuin de meerwaarde. Onder vrijwel alle weersomstandigheden buiten kunnen genieten geeft een gevoel van vrijheid. Verlichting onder uw overkapping is dan ook een must. Een doordacht verlichtingsplan zoals in uw woning is overbodig, maar enig denkwerk is wel nodig om uw overkapping in de juiste sfeer te brengen. Gras en Groen Overkappingen loopt de mogelijkheden met u door en licht deze in dit nieuwsbericht aan u toe.

Het juiste licht onder uw overkapping

De verlichting onder uw overkapping is van grote invloed op de gezelligheid. Een overdaad aan wit licht kan alle goede bedoelingen voor een leuke avond ongedaan maken. De tijd van felle lampen geschakeld op een bewegingssensor is sowieso voorbij. De strikte scheidingslijn tussen binnen en buiten is redelijk vervaagd. Buitenlampen zijn qua design en mogelijkheden net zo ontwikkeld als de lampen voor in uw woning.

Welke soorten verlichting zijn er?

Inbouwspots in de moderne overkapping

Inbouw- of opbouwspots passen perfect onder een modern afgewerkte overkapping. Bij het monteren van uw overkapping is het dan wel zaak om de electra reeds op de gewenste plaatsen aan te leggen. Zo kunnen alle kabels fraai aan het zicht worden onttrokken. Door te kiezen voor dimbare led-verlichting heeft u oneindig veel mogelijkheden.

Accenten leggen met ledstrips

Binnenshuis worden ledstrips steeds vaker toegepast. Ledstrips kunnen bepaalde lijnen accentueren. De dakconstructies van de houten overkappingen lenen zich hier bijvoorbeeld uitstekend voor. Het indirecte licht accentueert de fraaie houten constructie of kan bijvoorbeeld ook functioneel ingezet worden onder een plank van uw buitenkeuken.

Hanglampen

Boven de tafel onder uw overkapping ligt de keuze voor een hanglamp waarschijnlijk voor de hand. Hanglampen zijn ideaal om zeer gericht een plek van licht te voorzien. Modern zijn de hanglampen die grotendeels open zijn maar dankzij open spijlen voor een fraai lijnenspel zorgen.

Persoonlijke favorieten zijn voor mij de industriële varianten. Originele omgebouwde fabriekslampen zijn direct een echte eyecatcher. Helaas passen deze door de hoogte niet onder elke overkapping. Onder een kapschuur passen ze wel perfect, plaats er wel altijd een tafel onder anders loopt u letterlijk tegen de lamp.

Wandlampen creëren diepte in uw tuin

In de meeste tuinen wordt de overkapping aan de achterzijde van de tuin gesitueerd. Dit geeft vanuit uw woning een open blik de tuin in. Als de avond valt kunt de afstand van uw woning tot uw houten overkapping benutten. Wandlampen zijn hier ideaal voor. Deze lichten de houten wanden van uw overkapping sfeervol uit en zorgen zo ook voor de dieptewerking van uw tuin.

De weg ernaartoe is al prachtig!

Als u toch aan het nadenken bent over de verlichting in de tuin denk dan ook direct aan de tuinpaden. Goed uitgelichte tuinpaden voorkomen niet alleen struikelpartijen in het donker, maar geven ook een mooi lijnenspel. In Lite heeft spotjes die eenvoudig in de tegels van uw tuinpad te verwerken zijn. Tuinpalen geven ook schitterend licht en staan verhoogd in de border van de tuin. Zeer fraaie voorbeelden hiervan ziet u terug in de showtuin van Gras en Groen!

koll 4 corten
Koll 4 corten

€ 119,95    

Koll 4 Corten

Cortenstalen buitenverlichting. Afmetingen 100 x 250 mm.

Lees verder
Koll 4 gegalvaniseerd
Koll 4 gal.

€ 134,95    

Koll 4 gal.

Gegalvaniseerde buitenverlichting. Afmetingen 100 x 250 mm.

Lees verder
Koll 4 RAL kleuren
Koll 4 ral

€ 169,95    

Koll 4 ral kleur

Ral kleur gespoten buitenverlichting. Afmetingen 100 x 250 mm.

Lees verder

Lees ook:

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

02-04-2019

Waan u in een tropisch paradijs door een houten vlonder(terras) onder of aan uw overkapping aan te leggen. Het voegt een extra dimensie toe door de natuurlijke houtkleur en structuur.

Lees verder
Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

22-03-2019

Laat u een overkapping plaatsen in uw tuin? Meestal is het gewenst om de sierbestrating in uw tuin aan te passen. Maar welk type steen past bij uw overkapping?

Lees verder
Berging met loftdeuren

Berging met loftdeuren

22-02-2019

Wilt u een berging met de populaire loftdeur? Gras en Groen Overkappingen verzorgd ook maatwerk en kan al uw wensen in het ontwerp verwerken.

Lees verder
Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

25-01-2019

Wilt u een overkapping met een rustieke uitstraling? Kies dan voor het gebruik van eikenhouten!

Lees verder
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

10-10-2018

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Lees verder
Hemelwaterafvoer van uw overkapping

Hemelwaterafvoer van uw overkapping

12-09-2018

Heeft u al nagedacht over de hemelwaterafvoer (HWA) van uw overkapping? Gras en Groen legt de mogelijkheden aan u uit!

Lees verder
Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

29-08-2018

Wat zijn de mogelijkheden om de wanden van uw overkapping stijlvol af te werken? Gras en Groen Overkappingen neemt de mogelijkheden in dit nieuwsartikel met u door.

Lees verder
Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

25-07-2018

Wilt u een kapschuur plaatsen in de tuin? Nadat u de keuze heeft gemaakt voor het design dient u na te denken over de dakbedekking. Wat is de dakbedekking van uw keuze voor de kapschuur?

Lees verder
Tuinoverkapping sfeervol inrichten

Tuinoverkapping sfeervol inrichten

12-07-2018

Heeft u ook al zo’n ontzettend fraaie overkapping in de tuin? Dan is het tijd om deze gezellig aan te kleden!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!