Samenwerking Gras en Groen en Sempergreen

Samenwerking Gras en Groen en Sempergreen

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 05-03-2018
Laatst aangepast op: 06-03-2018

Tonyo van Run

Groendaken en overkappingen zijn een ontzettend mooie en ook duurzame combinatie. De degelijk houten constructie en daken met EPDM dakbekleding vormen de perfecte basis voor een dak met sedum of vegetatiematten. Toen Sempergreen Gras en Groen benaderde voor het aanleggen van groendaken was er dan ook geen enkel moment twijfel of we dit moesten gaan doen!

Sempergreen green roofs

Het in Odijk gevestigde Sempergreen is een internationale speler in de markt van groendaken. Sinds 1996 kweken zij diverse soorten beplanting geschikt voor het aanplanten van groendaken. Daarnaast ontwikkelen zij op innovatieve wijze verschillende soorten onderbouw. Dankzij Sempergreen is het mogelijk een lichtgewicht groendak aan te bieden, kunnen ook sterk hellende daken aangeplant worden en zijn er nieuwe soorten vegetatie mogelijk op de daken!

Voordelen van een groendak

Voor u als particuliere huiseigenaar, tuinbezitter en natuurliefhebber heeft een groendak veel voordelen te bieden. Met name het milieuaspect weegt zwaar maar ook voor uzelf zijn er grote pluspunten te benoemen!

Hoe gaan Sempergreen en Gras en Groen samenwerken?

Allereerst zijn wij benaderd opdrachten die Sempergreen in de regio ‘s-Hertogenbosch heeft ontvangen uit te gaan voeren. Een ontzettend mooie kans natuurlijk! Gras en Groen zal daarnaast zelf ook actiever aan de slag gaan met het aanbieden van aanleggen van groendaken. Met een goede leverancier van een totaalpakket aan producten durven wij deze uitdaging aan!

Wat kan Gras en Groen verzorgen?

Voor de aanleg van een groendak is een sterk dragende dakconstructie nodig. Waterbergende sedumdaken kennen een verzadigd gewicht van 80-85 kg per m². De overkappingen die wij plaatsen voldoen ruimschoots.

Daarnaast vereist een groendak EPDM dakbekleding. Niet geheel toevallig passen wij dit in principe toe op alle terrasoverkappingen met een platdak. Daardoor staat er niets in de weg de aanleg van groendaken volledig te verzorgen.

Welke mogelijkheden op het gebied van groendaken zijn er?

Er zijn diverse mogelijkheden qua onderbouw. Dit heeft direct een grote invloed op het waterbergende vermogen van het dak. Hieronder een opsomming van de mogelijkheden. 

Type dak Type vegetatie Helling
Waterbergend dak Sedummix en biodivers 0-2º
Dak lichtgewicht Sedummixmat 0-2º
Bees & butterfliesmat 4 sedum, 5 siergras, 40 vaste planten 0-10º
Vogeldak 25 inheemse grassen, bloemen en kruiden 0-10º
Sedemtray dak 10-12 sedumsoorten 0-20º


Waterbergend dak

Zoals de naam al aangeeft heeft dit type dak het grootste waterbergende vermogen. De waterbergende functie helpt de druk op de riolering te verlichten bij enorme regenval. grootste voordeel van dit systeem in de grote hoeveelheid substraat waarin het sedum worteld en haar voeding uit haalt. Zie de onderstaande afbeelding voor de opbouw van het dak.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Op de website staat een pagina vol met informatie over groendaken. Daar kunt u meer informatie vinden over de mogelijkheden die er zijn op dit gebied. Uiteraard kunnen wij u ook advies geven op dit gebied. In diverse gemeenten zijn er subsidies verkrijgbaar voor daken vanaf 20 m² die de aanleg nog aantrekkelijker maken!

Lees ook:

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

02-04-2019

Waan u in een tropisch paradijs door een houten vlonder(terras) onder of aan uw overkapping aan te leggen. Het voegt een extra dimensie toe door de natuurlijke houtkleur en structuur.

Lees verder
Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

22-03-2019

Laat u een overkapping plaatsen in uw tuin? Meestal is het gewenst om de sierbestrating in uw tuin aan te passen. Maar welk type steen past bij uw overkapping?

Lees verder
Berging met loftdeuren

Berging met loftdeuren

22-02-2019

Wilt u een berging met de populaire loftdeur? Gras en Groen Overkappingen verzorgd ook maatwerk en kan al uw wensen in het ontwerp verwerken.

Lees verder
Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

25-01-2019

Wilt u een overkapping met een rustieke uitstraling? Kies dan voor het gebruik van eikenhouten!

Lees verder
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

10-10-2018

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Lees verder
Hemelwaterafvoer van uw overkapping

Hemelwaterafvoer van uw overkapping

12-09-2018

Heeft u al nagedacht over de hemelwaterafvoer (HWA) van uw overkapping? Gras en Groen legt de mogelijkheden aan u uit!

Lees verder
Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

29-08-2018

Wat zijn de mogelijkheden om de wanden van uw overkapping stijlvol af te werken? Gras en Groen Overkappingen neemt de mogelijkheden in dit nieuwsartikel met u door.

Lees verder
Plaats uw overkapping in het spotlicht

Plaats uw overkapping in het spotlicht

10-08-2018

Verlichting onder uw overkapping is een must en draagt bij aan de sfeer op mooie zomeravonden. Welke mogelijkheden voor verlichting zijn er?

Lees verder
Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

25-07-2018

Wilt u een kapschuur plaatsen in de tuin? Nadat u de keuze heeft gemaakt voor het design dient u na te denken over de dakbedekking. Wat is de dakbedekking van uw keuze voor de kapschuur?

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!