Samenwerking Gras en Groen en Sempergreen

Samenwerking Gras en Groen en Sempergreen

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 05-03-2018
Laatst aangepast op: 06-03-2018

Tonyo van Run

Groendaken en overkappingen zijn een ontzettend mooie en ook duurzame combinatie. De degelijk houten constructie en daken met EPDM dakbekleding vormen de perfecte basis voor een dak met sedum of vegetatiematten. Toen Sempergreen Gras en Groen benaderde voor het aanleggen van groendaken was er dan ook geen enkel moment twijfel of we dit moesten gaan doen!

Sempergreen green roofs

Het in Odijk gevestigde Sempergreen is een internationale speler in de markt van groendaken. Sinds 1996 kweken zij diverse soorten beplanting geschikt voor het aanplanten van groendaken. Daarnaast ontwikkelen zij op innovatieve wijze verschillende soorten onderbouw. Dankzij Sempergreen is het mogelijk een lichtgewicht groendak aan te bieden, kunnen ook sterk hellende daken aangeplant worden en zijn er nieuwe soorten vegetatie mogelijk op de daken!

Voordelen van een groendak

Voor u als particuliere huiseigenaar, tuinbezitter en natuurliefhebber heeft een groendak veel voordelen te bieden. Met name het milieuaspect weegt zwaar maar ook voor uzelf zijn er grote pluspunten te benoemen!

Hoe gaan Sempergreen en Gras en Groen samenwerken?

Allereerst zijn wij benaderd opdrachten die Sempergreen in de regio ‘s-Hertogenbosch heeft ontvangen uit te gaan voeren. Een ontzettend mooie kans natuurlijk! Gras en Groen zal daarnaast zelf ook actiever aan de slag gaan met het aanbieden van aanleggen van groendaken. Met een goede leverancier van een totaalpakket aan producten durven wij deze uitdaging aan!

Wat kan Gras en Groen verzorgen?

Voor de aanleg van een groendak is een sterk dragende dakconstructie nodig. Waterbergende sedumdaken kennen een verzadigd gewicht van 80-85 kg per m². De overkappingen die wij plaatsen voldoen ruimschoots.

Daarnaast vereist een groendak EPDM dakbekleding. Niet geheel toevallig passen wij dit in principe toe op alle terrasoverkappingen met een platdak. Daardoor staat er niets in de weg de aanleg van groendaken volledig te verzorgen.

Welke mogelijkheden op het gebied van groendaken zijn er?

Er zijn diverse mogelijkheden qua onderbouw. Dit heeft direct een grote invloed op het waterbergende vermogen van het dak. Hieronder een opsomming van de mogelijkheden. 

Type dak Type vegetatie Helling
Waterbergend dak Sedummix en biodivers 0-2º
Dak lichtgewicht Sedummixmat 0-2º
Bees & butterfliesmat 4 sedum, 5 siergras, 40 vaste planten 0-10º
Vogeldak 25 inheemse grassen, bloemen en kruiden 0-10º
Sedemtray dak 10-12 sedumsoorten 0-20º


Waterbergend dak

Zoals de naam al aangeeft heeft dit type dak het grootste waterbergende vermogen. De waterbergende functie helpt de druk op de riolering te verlichten bij enorme regenval. grootste voordeel van dit systeem in de grote hoeveelheid substraat waarin het sedum worteld en haar voeding uit haalt. Zie de onderstaande afbeelding voor de opbouw van het dak.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Op de website staat een pagina vol met informatie over groendaken. Daar kunt u meer informatie vinden over de mogelijkheden die er zijn op dit gebied. Uiteraard kunnen wij u ook advies geven op dit gebied. In diverse gemeenten zijn er subsidies verkrijgbaar voor daken vanaf 20 m² die de aanleg nog aantrekkelijker maken!

Lees ook:

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

19-03-2020

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

02-12-2019

Steeds meer mensen zien de tuin en hun terrasoverkapping als uitbreiding van de woonruimte. Om uw overkapping ook voor het oog bij het woongedeelte te betrekken, is een glazen schuifpui perfect.

Lees verder
Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

01-12-2019

De wanden van uw overkapping stijlvol afwerken? Het Afrikaanse fraké noir is een goede optie. Wat is dit voor houtsoort en wat zijn de voordelen ervan?

Lees verder
Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

01-11-2019

In de tuin maakt u natuurlijk het liefst gebruik van natuurlijke materialen. En wat is er dan mooier dan een houten overkapping?

Lees verder
Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

10-10-2019

Een overkapping plaatsen direct aan uw achter- of zijgevel is heerlijk. U loopt zo vanuit uw huiskamer de tuin in! Wel neemt het veel daglicht weg; een lichtstraat of koepel biedt dan uitkomst.

Lees verder
Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

01-09-2019

U herkent het vast wel: rondslingerend tuingereedschap of speelgoed, fietsen die niet meer in de schuur passen. Tegenwoordig is opbergruimte schaars. Een overkapping met berging biedt uitkomst.

Lees verder
Houten pergola’s en mediterrane sferen

Houten pergola’s en mediterrane sferen

01-07-2019

Naar Spanje op vakantie? Door een houten pergola aan uw overkapping te (laten) bouwen is dat overbodig. U haalt de Mediterraanse sfeer naar uw eigen tuin.

Lees verder
Overkappingswanden met lamellen of shutters

Overkappingswanden met lamellen of shutters

03-06-2019

Door twee wanden van uw overkapping dicht te maken, houdt u de wind weg. Helemaal dicht geeft alleen zo’n gesloten gezicht, daarom kunt u nu ook kiezen voor schutterschermen.

Lees verder
Koken in uw eigen buitenkeuken

Koken in uw eigen buitenkeuken

01-05-2019

Een van de tuintrends van 2019: buitenkeukens. En dat is niet voor niets! Koken en lekker lang tafelen met familie en vrienden in uw eigen buitenkeuken geeft het ultieme vakantiegevoel.

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!