Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 29-08-2018
Laatst aangepast op: 15-01-2019

Tonyo van Run

De wandbekleding van uw overkapping is samen met de dakconstructie zeer bepalend voor het uiterlijk. Het bereiken van de juiste sfeer is afhankelijk van een goede afstemming tussen gebruikte materialen. Wat zijn de mogelijkheden om de wanden van uw overkapping stijlvol af te werken? Gras en Groen Overkappingen neemt de mogelijkheden in dit nieuwsartikel met u door.

Een overkapping met dichte wanden

Comfortabel buiten zitten is vaak afhankelijk van de buitentemperatuur. Een houtkachel of terrasverwarmer kan het u op koelere dagen veraangenamen. De warmte moet dan natuurlijk wel behouden blijven onder de overkapping. Door de dichte wanden strategisch te plaatsen is dat eenvoudig te realiseren. De wind, die in Nederland voornamelijk uit het westen waait, weghouden scheelt een spreekwoordelijke jas.

Stijlvolle wandbekleding

Wie op Pinterest het woord overkapping invoert krijgt een enorme diversiteit aan overkappingen te zien. Groot, klein, klassiek en modern. Er zijn ontzettend veel voorbeelden van fraaie overkappingen te vinden. Het is opvallend om te zien hoe groot de invloed is van wandbekleding op de uitstraling van de overkapping. Verrassend is het wellicht allerminst. In de woningbouw gebeurt immers niets anders.

Voordelen van stijlvolle wandbekleding

Mogelijkheden op het gebied van overkappingen wanden

Gras en Groen Overkappingen bouwt veel douglashouten overkappingen. De keuze voor zweeds rabat oftewel potdekselplanken ligt dan voor de hand. Maar er zijn meer mogelijkheden. Voor een strakkere wandafwerking kan er gekozen worden voor gevelbekleding. Een blinde bevestiging is mogelijk waardoor de wand er schitterend uit komt te zien!

De meest moderne afwerkingen zijn te vormen met multiplex. Deze wanden kunnen later geschilderd of gestuct worden. Op het multiplex zijn na bewerking ook steenstrips aan te brengen. Deze geven uw overkapping een moderne en toch natuurlijke look.

Voor meer lichtinval kan er ook met glas gewerkt worden. Glaspanelen die schuiven op een rails maken het zelfs mogelijk de overkapping bij koud en nat weer volledig af te sluiten.

Alle mogelijkheden van wandafwerking:

Geschikte houtsoorten voor wandafwerking

Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor het afwerken van wanden van uw houten overkapping. De werking, tekening of andere eigenschappen van het hout maken de soorten meer of minder geschikt.

Gras en Groen werkt, vaak uit budgetoverwegingen, voornamelijk met geïmpregneerd grenen of onbehandeld douglashout. Maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden. Indien gewenst lichten wij deze mondeling aan u toe.

Alle geschikte houtsoorten voor u op een rij:

Hoe komt uw gedroomde overkapping eruit te zien?

Wat zijn uw wensen voor de gedroomde overkapping bij u in de tuin? Heeft u deze inmiddels al aardig op een rij of heeft u behoefte aan advies? Wij helpen u uiteraard graag verder. Dit kan middels een vrijblijvend gesprek bij u thuis of tijdens uw bezoek aan de showtuin van Gras en Groen.

Lees ook:

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

19-03-2020

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

02-12-2019

Steeds meer mensen zien de tuin en hun terrasoverkapping als uitbreiding van de woonruimte. Om uw overkapping ook voor het oog bij het woongedeelte te betrekken, is een glazen schuifpui perfect.

Lees verder
Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

01-12-2019

De wanden van uw overkapping stijlvol afwerken? Het Afrikaanse fraké noir is een goede optie. Wat is dit voor houtsoort en wat zijn de voordelen ervan?

Lees verder
Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

01-11-2019

In de tuin maakt u natuurlijk het liefst gebruik van natuurlijke materialen. En wat is er dan mooier dan een houten overkapping?

Lees verder
Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

10-10-2019

Een overkapping plaatsen direct aan uw achter- of zijgevel is heerlijk. U loopt zo vanuit uw huiskamer de tuin in! Wel neemt het veel daglicht weg; een lichtstraat of koepel biedt dan uitkomst.

Lees verder
Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

01-09-2019

U herkent het vast wel: rondslingerend tuingereedschap of speelgoed, fietsen die niet meer in de schuur passen. Tegenwoordig is opbergruimte schaars. Een overkapping met berging biedt uitkomst.

Lees verder
Houten pergola’s en mediterrane sferen

Houten pergola’s en mediterrane sferen

01-07-2019

Naar Spanje op vakantie? Door een houten pergola aan uw overkapping te (laten) bouwen is dat overbodig. U haalt de Mediterraanse sfeer naar uw eigen tuin.

Lees verder
Overkappingswanden met lamellen of shutters

Overkappingswanden met lamellen of shutters

03-06-2019

Door twee wanden van uw overkapping dicht te maken, houdt u de wind weg. Helemaal dicht geeft alleen zo’n gesloten gezicht, daarom kunt u nu ook kiezen voor schutterschermen.

Lees verder
Koken in uw eigen buitenkeuken

Koken in uw eigen buitenkeuken

01-05-2019

Een van de tuintrends van 2019: buitenkeukens. En dat is niet voor niets! Koken en lekker lang tafelen met familie en vrienden in uw eigen buitenkeuken geeft het ultieme vakantiegevoel.

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!