Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 29-08-2018
Laatst aangepast op: 15-01-2019

Tonyo van Run

De wandbekleding van uw overkapping is samen met de dakconstructie zeer bepalend voor het uiterlijk. Het bereiken van de juiste sfeer is afhankelijk van een goede afstemming tussen gebruikte materialen. Wat zijn de mogelijkheden om de wanden van uw overkapping stijlvol af te werken? Gras en Groen Overkappingen neemt de mogelijkheden in dit nieuwsartikel met u door.

Een overkapping met dichte wanden

Comfortabel buiten zitten is vaak afhankelijk van de buitentemperatuur. Een houtkachel of terrasverwarmer kan het u op koelere dagen veraangenamen. De warmte moet dan natuurlijk wel behouden blijven onder de overkapping. Door de dichte wanden strategisch te plaatsen is dat eenvoudig te realiseren. De wind, die in Nederland voornamelijk uit het westen waait, weghouden scheelt een spreekwoordelijke jas.

Stijlvolle wandbekleding

Wie op Pinterest het woord overkapping invoert krijgt een enorme diversiteit aan overkappingen te zien. Groot, klein, klassiek en modern. Er zijn ontzettend veel voorbeelden van fraaie overkappingen te vinden. Het is opvallend om te zien hoe groot de invloed is van wandbekleding op de uitstraling van de overkapping. Verrassend is het wellicht allerminst. In de woningbouw gebeurt immers niets anders.

Voordelen van stijlvolle wandbekleding

Mogelijkheden op het gebied van overkappingen wanden

Gras en Groen Overkappingen bouwt veel douglashouten overkappingen. De keuze voor zweeds rabat oftewel potdekselplanken ligt dan voor de hand. Maar er zijn meer mogelijkheden. Voor een strakkere wandafwerking kan er gekozen worden voor gevelbekleding. Een blinde bevestiging is mogelijk waardoor de wand er schitterend uit komt te zien!

De meest moderne afwerkingen zijn te vormen met multiplex. Deze wanden kunnen later geschilderd of gestuct worden. Op het multiplex zijn na bewerking ook steenstrips aan te brengen. Deze geven uw overkapping een moderne en toch natuurlijke look.

Voor meer lichtinval kan er ook met glas gewerkt worden. Glaspanelen die schuiven op een rails maken het zelfs mogelijk de overkapping bij koud en nat weer volledig af te sluiten.

Alle mogelijkheden van wandafwerking:

Geschikte houtsoorten voor wandafwerking

Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor het afwerken van wanden van uw houten overkapping. De werking, tekening of andere eigenschappen van het hout maken de soorten meer of minder geschikt.

Gras en Groen werkt, vaak uit budgetoverwegingen, voornamelijk met geïmpregneerd grenen of onbehandeld douglashout. Maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden. Indien gewenst lichten wij deze mondeling aan u toe.

Alle geschikte houtsoorten voor u op een rij:

Hoe komt uw gedroomde overkapping eruit te zien?

Wat zijn uw wensen voor de gedroomde overkapping bij u in de tuin? Heeft u deze inmiddels al aardig op een rij of heeft u behoefte aan advies? Wij helpen u uiteraard graag verder. Dit kan middels een vrijblijvend gesprek bij u thuis of tijdens uw bezoek aan de showtuin van Gras en Groen.

Lees ook:

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

02-04-2019

Waan u in een tropisch paradijs door een houten vlonder(terras) onder of aan uw overkapping aan te leggen. Het voegt een extra dimensie toe door de natuurlijke houtkleur en structuur.

Lees verder
Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

22-03-2019

Laat u een overkapping plaatsen in uw tuin? Meestal is het gewenst om de sierbestrating in uw tuin aan te passen. Maar welk type steen past bij uw overkapping?

Lees verder
Berging met loftdeuren

Berging met loftdeuren

22-02-2019

Wilt u een berging met de populaire loftdeur? Gras en Groen Overkappingen verzorgd ook maatwerk en kan al uw wensen in het ontwerp verwerken.

Lees verder
Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

25-01-2019

Wilt u een overkapping met een rustieke uitstraling? Kies dan voor het gebruik van eikenhouten!

Lees verder
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

10-10-2018

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Lees verder
Hemelwaterafvoer van uw overkapping

Hemelwaterafvoer van uw overkapping

12-09-2018

Heeft u al nagedacht over de hemelwaterafvoer (HWA) van uw overkapping? Gras en Groen legt de mogelijkheden aan u uit!

Lees verder
Plaats uw overkapping in het spotlicht

Plaats uw overkapping in het spotlicht

10-08-2018

Verlichting onder uw overkapping is een must en draagt bij aan de sfeer op mooie zomeravonden. Welke mogelijkheden voor verlichting zijn er?

Lees verder
Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

25-07-2018

Wilt u een kapschuur plaatsen in de tuin? Nadat u de keuze heeft gemaakt voor het design dient u na te denken over de dakbedekking. Wat is de dakbedekking van uw keuze voor de kapschuur?

Lees verder
Tuinoverkapping sfeervol inrichten

Tuinoverkapping sfeervol inrichten

12-07-2018

Heeft u ook al zo’n ontzettend fraaie overkapping in de tuin? Dan is het tijd om deze gezellig aan te kleden!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!