Trends in 2018

Trends in 2018

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 09-01-2018

Tonyo van Run

U verwacht het wellicht niet, maar tuinen en alles wat daarin staat zijn net zo modegevoelig en dus aan trends onderhevig als uw woning. Overkappingen en tuinhuisjes horen daar natuurlijk ook bij en gaan mee in deze trends. Graag lichten wij u in over hetgeen dat wij in 2018 kunnen verwachten.

Trend 1: Duurzame en natuurlijke materialen

De trend van duurzame en natuurlijke materialen is de afgelopen jaren al ingezet. Deze trend zal zich in 2018 doorzetten en het gebruik van natuurlijke materialen zal verder toenemen. Dit sluit naadloos aan bij de landelijke tuinstijl die mateloos populair is.

Tuinhuisjes met robuuste eikenhouten staanders nemen toe in populariteit. Het duurzame hout van de Zomereik kennen we natuurlijk allemaal van de rustieke overkappingen die te zien zijn bij boerderijen. Dat dit hout scheurt en vergrijst is niet erg maar zorgt juist voor de geliefde karakteristieke uitstraling.

Trend 2: Vuren hout

Net als in de afgelopen jaren is er een enorm groot aanbod in douglas houten overkappingen en tuinhuisjes. Wat nieuw is is het groeiende aanbod in vurenhout. Alleen dan wel in de robuuste uitvoering zoals het douglas hout.

Quotas op het gebied van het kappen van Douglas sparren liggen hieraan ten grondslag. Vanuit Noord-Scandinavië is er een bijna onbeperkte aanvoer van Vuren hout. Daardoor zijn de vurenhouten overkappingen qua prijs ook zeker het overwegen waard!

Trend 3: Waterberging

Even duurzaam als noodzakelijk is het rekening houden met de opvang van regenwater. Door klimaatverandering is het steeds onwenselijker geworden dit af te voeren via de riolering. In toenemende mate zien wij dat er gekozen wordt voor een groendak dat het water vasthoud. EPDM dakbekleding leent zich uitstekend voor de aanleg van zo’n hip sedum dak.

Daarnaast wordt de hemelwaterafvoer, in enkele gemeenten zelfs verplicht, aangesloten op een regenton, grindput of infiltratiekoffer. Het water kan op die manier hergebruikt worden of wegzakken richting het grondwater.

Trend 4: Luxe voorzieningen

Hoewel er een trend is qua duurzaamheid en natuurlijke materialen is er ook nog steeds een grote vraag naar luxe. Langdurig genieten van het buitenleven betekent dat er steeds meer gekeken wordt naar comfort. Zorgen voor warmte en deze vasthouden is hier onderdeel van. Met terrasheaters, haarden en glazen schuifpuien kan hierin worden voorzien.

Net zo belangrijk is alles op het gebied van elektronica. Tv-aansluitingen, WiFi versterkers en ingebouwde muziekboxen zijn bijna net zo vanzelfsprekend als een fijne tuinset met kussens.

Trend 5: Buitenkeukens

Ontzettend vaak is een overkapping of tuinhuis aan de achterzijde van de tuin gesitueerd. Niets is dan zo vervelend als continu op een neer naar de woning moeten lopen voor de hapjes en drankjes.

De buitenkeuken sluit perfect aan bij deze behoefte. Deze kan heel basic zijn met een eenvoudige gootsteen, koelkast en houten schappen. Toch is ook op dit gebied in toenemende mate van luxe en kwalitatief hoogwaardige materialen en producten. Het inbouwen van een GreenEgg of zelfs een steenoven zijn hier goede voorbeelden van!

Wat zijn uw wensen?

Pinterest, Instagram en Facebook laten u ongetwijfeld dromen van een fantastische overkapping of een fraai tuinhuis. Gras en Groen Overkappingen helpt u graag verder om deze droom te vertalen naar een mooi ontwerp en realisatie daarvan in uw eigen tuin. Kom eens langs in onze showtuin voor meer inspiratie of plan een vrijblijvend gesprek bij u thuis!

Lees ook:

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

19-03-2020

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

02-12-2019

Steeds meer mensen zien de tuin en hun terrasoverkapping als uitbreiding van de woonruimte. Om uw overkapping ook voor het oog bij het woongedeelte te betrekken, is een glazen schuifpui perfect.

Lees verder
Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

01-12-2019

De wanden van uw overkapping stijlvol afwerken? Het Afrikaanse fraké noir is een goede optie. Wat is dit voor houtsoort en wat zijn de voordelen ervan?

Lees verder
Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

01-11-2019

In de tuin maakt u natuurlijk het liefst gebruik van natuurlijke materialen. En wat is er dan mooier dan een houten overkapping?

Lees verder
Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

10-10-2019

Een overkapping plaatsen direct aan uw achter- of zijgevel is heerlijk. U loopt zo vanuit uw huiskamer de tuin in! Wel neemt het veel daglicht weg; een lichtstraat of koepel biedt dan uitkomst.

Lees verder
Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

01-09-2019

U herkent het vast wel: rondslingerend tuingereedschap of speelgoed, fietsen die niet meer in de schuur passen. Tegenwoordig is opbergruimte schaars. Een overkapping met berging biedt uitkomst.

Lees verder
Houten pergola’s en mediterrane sferen

Houten pergola’s en mediterrane sferen

01-07-2019

Naar Spanje op vakantie? Door een houten pergola aan uw overkapping te (laten) bouwen is dat overbodig. U haalt de Mediterraanse sfeer naar uw eigen tuin.

Lees verder
Overkappingswanden met lamellen of shutters

Overkappingswanden met lamellen of shutters

03-06-2019

Door twee wanden van uw overkapping dicht te maken, houdt u de wind weg. Helemaal dicht geeft alleen zo’n gesloten gezicht, daarom kunt u nu ook kiezen voor schutterschermen.

Lees verder
Koken in uw eigen buitenkeuken

Koken in uw eigen buitenkeuken

01-05-2019

Een van de tuintrends van 2019: buitenkeukens. En dat is niet voor niets! Koken en lekker lang tafelen met familie en vrienden in uw eigen buitenkeuken geeft het ultieme vakantiegevoel.

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!