Trends in 2018

Trends in 2018

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 09-01-2018

Tonyo van Run

U verwacht het wellicht niet, maar tuinen en alles wat daarin staat zijn net zo modegevoelig en dus aan trends onderhevig als uw woning. Overkappingen en tuinhuisjes horen daar natuurlijk ook bij en gaan mee in deze trends. Graag lichten wij u in over hetgeen dat wij in 2018 kunnen verwachten.

Trend 1: Duurzame en natuurlijke materialen

De trend van duurzame en natuurlijke materialen is de afgelopen jaren al ingezet. Deze trend zal zich in 2018 doorzetten en het gebruik van natuurlijke materialen zal verder toenemen. Dit sluit naadloos aan bij de landelijke tuinstijl die mateloos populair is.

Tuinhuisjes met robuuste eikenhouten staanders nemen toe in populariteit. Het duurzame hout van de Zomereik kennen we natuurlijk allemaal van de rustieke overkappingen die te zien zijn bij boerderijen. Dat dit hout scheurt en vergrijst is niet erg maar zorgt juist voor de geliefde karakteristieke uitstraling.

Trend 2: Vuren hout

Net als in de afgelopen jaren is er een enorm groot aanbod in douglas houten overkappingen en tuinhuisjes. Wat nieuw is is het groeiende aanbod in vurenhout. Alleen dan wel in de robuuste uitvoering zoals het douglas hout.

Quotas op het gebied van het kappen van Douglas sparren liggen hieraan ten grondslag. Vanuit Noord-Scandinavië is er een bijna onbeperkte aanvoer van Vuren hout. Daardoor zijn de vurenhouten overkappingen qua prijs ook zeker het overwegen waard!

Trend 3: Waterberging

Even duurzaam als noodzakelijk is het rekening houden met de opvang van regenwater. Door klimaatverandering is het steeds onwenselijker geworden dit af te voeren via de riolering. In toenemende mate zien wij dat er gekozen wordt voor een groendak dat het water vasthoud. EPDM dakbekleding leent zich uitstekend voor de aanleg van zo’n hip sedum dak.

Daarnaast wordt de hemelwaterafvoer, in enkele gemeenten zelfs verplicht, aangesloten op een regenton, grindput of infiltratiekoffer. Het water kan op die manier hergebruikt worden of wegzakken richting het grondwater.

Trend 4: Luxe voorzieningen

Hoewel er een trend is qua duurzaamheid en natuurlijke materialen is er ook nog steeds een grote vraag naar luxe. Langdurig genieten van het buitenleven betekent dat er steeds meer gekeken wordt naar comfort. Zorgen voor warmte en deze vasthouden is hier onderdeel van. Met terrasheaters, haarden en glazen schuifpuien kan hierin worden voorzien.

Net zo belangrijk is alles op het gebied van elektronica. Tv-aansluitingen, WiFi versterkers en ingebouwde muziekboxen zijn bijna net zo vanzelfsprekend als een fijne tuinset met kussens.

Trend 5: Buitenkeukens

Ontzettend vaak is een overkapping of tuinhuis aan de achterzijde van de tuin gesitueerd. Niets is dan zo vervelend als continu op een neer naar de woning moeten lopen voor de hapjes en drankjes.

De buitenkeuken sluit perfect aan bij deze behoefte. Deze kan heel basic zijn met een eenvoudige gootsteen, koelkast en houten schappen. Toch is ook op dit gebied in toenemende mate van luxe en kwalitatief hoogwaardige materialen en producten. Het inbouwen van een GreenEgg of zelfs een steenoven zijn hier goede voorbeelden van!

Wat zijn uw wensen?

Pinterest, Instagram en Facebook laten u ongetwijfeld dromen van een fantastische overkapping of een fraai tuinhuis. Gras en Groen Overkappingen helpt u graag verder om deze droom te vertalen naar een mooi ontwerp en realisatie daarvan in uw eigen tuin. Kom eens langs in onze showtuin voor meer inspiratie of plan een vrijblijvend gesprek bij u thuis!

Lees ook:

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

02-04-2019

Waan u in een tropisch paradijs door een houten vlonder(terras) onder of aan uw overkapping aan te leggen. Het voegt een extra dimensie toe door de natuurlijke houtkleur en structuur.

Lees verder
Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

22-03-2019

Laat u een overkapping plaatsen in uw tuin? Meestal is het gewenst om de sierbestrating in uw tuin aan te passen. Maar welk type steen past bij uw overkapping?

Lees verder
Berging met loftdeuren

Berging met loftdeuren

22-02-2019

Wilt u een berging met de populaire loftdeur? Gras en Groen Overkappingen verzorgd ook maatwerk en kan al uw wensen in het ontwerp verwerken.

Lees verder
Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

25-01-2019

Wilt u een overkapping met een rustieke uitstraling? Kies dan voor het gebruik van eikenhouten!

Lees verder
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

10-10-2018

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Lees verder
Hemelwaterafvoer van uw overkapping

Hemelwaterafvoer van uw overkapping

12-09-2018

Heeft u al nagedacht over de hemelwaterafvoer (HWA) van uw overkapping? Gras en Groen legt de mogelijkheden aan u uit!

Lees verder
Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

29-08-2018

Wat zijn de mogelijkheden om de wanden van uw overkapping stijlvol af te werken? Gras en Groen Overkappingen neemt de mogelijkheden in dit nieuwsartikel met u door.

Lees verder
Plaats uw overkapping in het spotlicht

Plaats uw overkapping in het spotlicht

10-08-2018

Verlichting onder uw overkapping is een must en draagt bij aan de sfeer op mooie zomeravonden. Welke mogelijkheden voor verlichting zijn er?

Lees verder
Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

25-07-2018

Wilt u een kapschuur plaatsen in de tuin? Nadat u de keuze heeft gemaakt voor het design dient u na te denken over de dakbedekking. Wat is de dakbedekking van uw keuze voor de kapschuur?

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!