Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 02-04-2019
Laatst aangepast op: 20-03-2019

Tonyo van Run

Waan u in een tropisch paradijs door een houten vlonder(terras) onder of aan uw overkapping aan te leggen. ‘t Is een mooie toevoeging op een gazon of betegelde tuin. Bovendien voegt het een extra dimensie toe door de natuurlijke houtkleur en andere structuur.

Vlonder aan overkapping heerlijke plek om te ontspannen

Een houten vlonder aan of onder uw overkapping staat synoniem voor ontspanning. Uiteraard kunt u er een vijver aanleggen, maar ook losstaand is het prachtig. Hout oogt natuurlijk en geeft een intieme, romantische uitstraling; het is minder hard materiaal dan sierbestrating. Daarbij zijn er vele mogelijkheden qua materiaal, kleur en uitvoering. Laat u vooral inspireren door deze blog!

Materialen voor een vlonder bij uw overkapping

Het contrast van materialen maakt een vlonder aantrekkelijker. Geschikte houtsoorten zijn:

Douglas

Een ware hype: douglashout afkomstig van de douglasspar uit eigen land. Het is een harde naaldhoutsoort en staat bekend als duurzaam. Door de hardheid is het echter ook gevoeliger voor scheurvorming, splijtvorming en splinters. Daarnaast vergrijst het na verloop van jaren.

Vuren

Een zachte naaldhoutsoort die afkomstig is van de fijnspar uit Noord-Zweden. Makkelijk te bewerken en relatief goedkoop. Impregneren is wel noodzakelijk.

Grenen

Geïmpregneerd grenenhout is vanuit het oogpunt van budget de meest voordelige manier voor het maken van een vlonder bij uw terrasoverkapping. Veel mensen kiezen daarom voor deze houtsoort. Besef wel dat het hout minder lang meegaat en sneller aan vervanging toe is, waardoor het op lange termijn misschien duurder uitvalt.


Bankirai

Een waar begrip onder de hardhoutsoorten. Bankirai is een duurzame soort hout, behoeft geen behandeling en heeft een fijne, gelijkmatige structuur. Het heeft een aangename geelbruine kleur die na verloop van tijd potloodkleurig grijs zal verkleuren.

Ipé

Geeft uw vlonder een exclusieve uitstraling. Ipé-hout is een duurzame, tropische hardhoutsoort die op ecologische wijze wordt geplant en gekapt. Positieve eigenschappen zijn: hard, sterk, moeilijk splijtbaar en elastisch. Het hout hoeft niet bewerkt te worden en vraagt weinig onderhoud.

Bamboe

Misschien wel de toekomst voor de houtbouw: bamboe. Het is een goed alternatief voor tropisch hardhout, want het wordt gemaakt van de snelstgroeiende plant ter wereld. De houtsoort kenmerkt zich door een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Een nadeel is dat het net als hardhoutsoorten snel vergrijst door zonlicht.

Ook een vlonder bij uw overkapping?

Wilt u ook een mooie vlonder aan of onder uw terrasoverkapping? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met u door. 

Lees ook:

Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

22-03-2019

Laat u een overkapping plaatsen in uw tuin? Meestal is het gewenst om de sierbestrating in uw tuin aan te passen. Maar welk type steen past bij uw overkapping?

Lees verder
Berging met loftdeuren

Berging met loftdeuren

22-02-2019

Wilt u een berging met de populaire loftdeur? Gras en Groen Overkappingen verzorgd ook maatwerk en kan al uw wensen in het ontwerp verwerken.

Lees verder
Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

25-01-2019

Wilt u een overkapping met een rustieke uitstraling? Kies dan voor het gebruik van eikenhouten!

Lees verder
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

10-10-2018

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Lees verder
Hemelwaterafvoer van uw overkapping

Hemelwaterafvoer van uw overkapping

12-09-2018

Heeft u al nagedacht over de hemelwaterafvoer (HWA) van uw overkapping? Gras en Groen legt de mogelijkheden aan u uit!

Lees verder
Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

Stijlvolle wandbekleding voor uw overkapping

29-08-2018

Wat zijn de mogelijkheden om de wanden van uw overkapping stijlvol af te werken? Gras en Groen Overkappingen neemt de mogelijkheden in dit nieuwsartikel met u door.

Lees verder
Plaats uw overkapping in het spotlicht

Plaats uw overkapping in het spotlicht

10-08-2018

Verlichting onder uw overkapping is een must en draagt bij aan de sfeer op mooie zomeravonden. Welke mogelijkheden voor verlichting zijn er?

Lees verder
Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

25-07-2018

Wilt u een kapschuur plaatsen in de tuin? Nadat u de keuze heeft gemaakt voor het design dient u na te denken over de dakbedekking. Wat is de dakbedekking van uw keuze voor de kapschuur?

Lees verder
Tuinoverkapping sfeervol inrichten

Tuinoverkapping sfeervol inrichten

12-07-2018

Heeft u ook al zo’n ontzettend fraaie overkapping in de tuin? Dan is het tijd om deze gezellig aan te kleden!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!