Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 02-04-2019
Laatst aangepast op: 20-03-2019

Tonyo van Run

Waan u in een tropisch paradijs door een houten vlonder(terras) onder of aan uw overkapping aan te leggen. ‘t Is een mooie toevoeging op een gazon of betegelde tuin. Bovendien voegt het een extra dimensie toe door de natuurlijke houtkleur en andere structuur.

Vlonder aan overkapping heerlijke plek om te ontspannen

Een houten vlonder aan of onder uw overkapping staat synoniem voor ontspanning. Uiteraard kunt u er een vijver aanleggen, maar ook losstaand is het prachtig. Hout oogt natuurlijk en geeft een intieme, romantische uitstraling; het is minder hard materiaal dan sierbestrating. Daarbij zijn er vele mogelijkheden qua materiaal, kleur en uitvoering. Laat u vooral inspireren door deze blog!

Materialen voor een vlonder bij uw overkapping

Het contrast van materialen maakt een vlonder aantrekkelijker. Geschikte houtsoorten zijn:

Douglas

Een ware hype: douglashout afkomstig van de douglasspar uit eigen land. Het is een harde naaldhoutsoort en staat bekend als duurzaam. Door de hardheid is het echter ook gevoeliger voor scheurvorming, splijtvorming en splinters. Daarnaast vergrijst het na verloop van jaren.

Vuren

Een zachte naaldhoutsoort die afkomstig is van de fijnspar uit Noord-Zweden. Makkelijk te bewerken en relatief goedkoop. Impregneren is wel noodzakelijk.

Grenen

Geïmpregneerd grenenhout is vanuit het oogpunt van budget de meest voordelige manier voor het maken van een vlonder bij uw terrasoverkapping. Veel mensen kiezen daarom voor deze houtsoort. Besef wel dat het hout minder lang meegaat en sneller aan vervanging toe is, waardoor het op lange termijn misschien duurder uitvalt.


Bankirai

Een waar begrip onder de hardhoutsoorten. Bankirai is een duurzame soort hout, behoeft geen behandeling en heeft een fijne, gelijkmatige structuur. Het heeft een aangename geelbruine kleur die na verloop van tijd potloodkleurig grijs zal verkleuren.

Ipé

Geeft uw vlonder een exclusieve uitstraling. Ipé-hout is een duurzame, tropische hardhoutsoort die op ecologische wijze wordt geplant en gekapt. Positieve eigenschappen zijn: hard, sterk, moeilijk splijtbaar en elastisch. Het hout hoeft niet bewerkt te worden en vraagt weinig onderhoud.

Bamboe

Misschien wel de toekomst voor de houtbouw: bamboe. Het is een goed alternatief voor tropisch hardhout, want het wordt gemaakt van de snelstgroeiende plant ter wereld. De houtsoort kenmerkt zich door een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Een nadeel is dat het net als hardhoutsoorten snel vergrijst door zonlicht.

Ook een vlonder bij uw overkapping?

Wilt u ook een mooie vlonder aan of onder uw terrasoverkapping? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met u door. 

Lees ook:

Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

01-11-2019

In de tuin maakt u natuurlijk het liefst gebruik van natuurlijke materialen. En wat is er dan mooier dan een houten overkapping?

Lees verder
Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

10-10-2019

Een overkapping plaatsen direct aan uw achter- of zijgevel is heerlijk. U loopt zo vanuit uw huiskamer de tuin in! Wel neemt het veel daglicht weg; een lichtstraat of koepel biedt dan uitkomst.

Lees verder
Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

01-09-2019

U herkent het vast wel: rondslingerend tuingereedschap of speelgoed, fietsen die niet meer in de schuur passen. Tegenwoordig is opbergruimte schaars. Een overkapping met berging biedt uitkomst.

Lees verder
Houten pergola’s en mediterrane sferen

Houten pergola’s en mediterrane sferen

01-07-2019

Naar Spanje op vakantie? Door een houten pergola aan uw overkapping te (laten) bouwen is dat overbodig. U haalt de Mediterraanse sfeer naar uw eigen tuin.

Lees verder
Overkappingswanden met lamellen of shutters

Overkappingswanden met lamellen of shutters

03-06-2019

Door twee wanden van uw overkapping dicht te maken, houdt u de wind weg. Helemaal dicht geeft alleen zo’n gesloten gezicht, daarom kunt u nu ook kiezen voor schutterschermen.

Lees verder
Koken in uw eigen buitenkeuken

Koken in uw eigen buitenkeuken

01-05-2019

Een van de tuintrends van 2019: buitenkeukens. En dat is niet voor niets! Koken en lekker lang tafelen met familie en vrienden in uw eigen buitenkeuken geeft het ultieme vakantiegevoel.

Lees verder
Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

22-03-2019

Laat u een overkapping plaatsen in uw tuin? Meestal is het gewenst om de sierbestrating in uw tuin aan te passen. Maar welk type steen past bij uw overkapping?

Lees verder
Berging met loftdeuren

Berging met loftdeuren

22-02-2019

Wilt u een berging met de populaire loftdeur? Gras en Groen Overkappingen verzorgd ook maatwerk en kan al uw wensen in het ontwerp verwerken.

Lees verder
Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

25-01-2019

Wilt u een overkapping met een rustieke uitstraling? Kies dan voor het gebruik van eikenhouten!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!