Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 02-04-2019
Laatst aangepast op: 20-03-2019

Tonyo van Run

Waan u in een tropisch paradijs door een houten vlonder(terras) onder of aan uw overkapping aan te leggen. ‘t Is een mooie toevoeging op een gazon of betegelde tuin. Bovendien voegt het een extra dimensie toe door de natuurlijke houtkleur en andere structuur.

Vlonder aan overkapping heerlijke plek om te ontspannen

Een houten vlonder aan of onder uw overkapping staat synoniem voor ontspanning. Uiteraard kunt u er een vijver aanleggen, maar ook losstaand is het prachtig. Hout oogt natuurlijk en geeft een intieme, romantische uitstraling; het is minder hard materiaal dan sierbestrating. Daarbij zijn er vele mogelijkheden qua materiaal, kleur en uitvoering. Laat u vooral inspireren door deze blog!

Materialen voor een vlonder bij uw overkapping

Het contrast van materialen maakt een vlonder aantrekkelijker. Geschikte houtsoorten zijn:

Douglas

Een ware hype: douglashout afkomstig van de douglasspar uit eigen land. Het is een harde naaldhoutsoort en staat bekend als duurzaam. Door de hardheid is het echter ook gevoeliger voor scheurvorming, splijtvorming en splinters. Daarnaast vergrijst het na verloop van jaren.

Vuren

Een zachte naaldhoutsoort die afkomstig is van de fijnspar uit Noord-Zweden. Makkelijk te bewerken en relatief goedkoop. Impregneren is wel noodzakelijk.

Grenen

Geïmpregneerd grenenhout is vanuit het oogpunt van budget de meest voordelige manier voor het maken van een vlonder bij uw terrasoverkapping. Veel mensen kiezen daarom voor deze houtsoort. Besef wel dat het hout minder lang meegaat en sneller aan vervanging toe is, waardoor het op lange termijn misschien duurder uitvalt.


Bankirai

Een waar begrip onder de hardhoutsoorten. Bankirai is een duurzame soort hout, behoeft geen behandeling en heeft een fijne, gelijkmatige structuur. Het heeft een aangename geelbruine kleur die na verloop van tijd potloodkleurig grijs zal verkleuren.

Ipé

Geeft uw vlonder een exclusieve uitstraling. Ipé-hout is een duurzame, tropische hardhoutsoort die op ecologische wijze wordt geplant en gekapt. Positieve eigenschappen zijn: hard, sterk, moeilijk splijtbaar en elastisch. Het hout hoeft niet bewerkt te worden en vraagt weinig onderhoud.

Bamboe

Misschien wel de toekomst voor de houtbouw: bamboe. Het is een goed alternatief voor tropisch hardhout, want het wordt gemaakt van de snelstgroeiende plant ter wereld. De houtsoort kenmerkt zich door een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Een nadeel is dat het net als hardhoutsoorten snel vergrijst door zonlicht.

Ook een vlonder bij uw overkapping?

Wilt u ook een mooie vlonder aan of onder uw terrasoverkapping? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met u door. 

Lees ook:

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

19-03-2020

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

02-12-2019

Steeds meer mensen zien de tuin en hun terrasoverkapping als uitbreiding van de woonruimte. Om uw overkapping ook voor het oog bij het woongedeelte te betrekken, is een glazen schuifpui perfect.

Lees verder
Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

Fraké noir, stijlvolle wandbekleding

01-12-2019

De wanden van uw overkapping stijlvol afwerken? Het Afrikaanse fraké noir is een goede optie. Wat is dit voor houtsoort en wat zijn de voordelen ervan?

Lees verder
Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

Geliefde houtsoorten voor uw overkapping

01-11-2019

In de tuin maakt u natuurlijk het liefst gebruik van natuurlijke materialen. En wat is er dan mooier dan een houten overkapping?

Lees verder
Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

10-10-2019

Een overkapping plaatsen direct aan uw achter- of zijgevel is heerlijk. U loopt zo vanuit uw huiskamer de tuin in! Wel neemt het veel daglicht weg; een lichtstraat of koepel biedt dan uitkomst.

Lees verder
Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

Houten bergingen bij overkappingen de oplossing voor ruimtegebrek

01-09-2019

U herkent het vast wel: rondslingerend tuingereedschap of speelgoed, fietsen die niet meer in de schuur passen. Tegenwoordig is opbergruimte schaars. Een overkapping met berging biedt uitkomst.

Lees verder
Houten pergola’s en mediterrane sferen

Houten pergola’s en mediterrane sferen

01-07-2019

Naar Spanje op vakantie? Door een houten pergola aan uw overkapping te (laten) bouwen is dat overbodig. U haalt de Mediterraanse sfeer naar uw eigen tuin.

Lees verder
Overkappingswanden met lamellen of shutters

Overkappingswanden met lamellen of shutters

03-06-2019

Door twee wanden van uw overkapping dicht te maken, houdt u de wind weg. Helemaal dicht geeft alleen zo’n gesloten gezicht, daarom kunt u nu ook kiezen voor schutterschermen.

Lees verder
Koken in uw eigen buitenkeuken

Koken in uw eigen buitenkeuken

01-05-2019

Een van de tuintrends van 2019: buitenkeukens. En dat is niet voor niets! Koken en lekker lang tafelen met familie en vrienden in uw eigen buitenkeuken geeft het ultieme vakantiegevoel.

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!