Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

Welke dakbedekking kiest u voor uw kapschuur?

Geplaatst door: Jasper Brands
Productspecialist Gras en Groen Hoveniers
Volg Jasper Brands op LinkedIn
Geplaatst op: 25-07-2018

Tonyo van Run

De kapschuur heeft een schitterende landelijke uitstraling. Deze misstaat in geen enkele tuin in een landelijke omgeving. Ook in een stadstuin kan de kapschuur een schitterende overkapping vormen. Gesitueerd aan de achterzijde van de tuin heeft u direct een blikvanger erbij!

Bent u overtuigd dat uw houten overkapping het uiterlijk moet krijgen van een kapschuur? Dan is het tijd om na te denken over het type dakbedekking. Deze kan op een zeer fraaie of juist een budgetvriendelijke manier worden gerealiseerd. Wij nemen de mogelijkheden met u door!

Geschikte soorten dakbedekking voor een kapschuur

Voor de aanleg van de dakbedekking van een kapschuur zijn niet alle typen even geschikt. Naast het esthetische aspect heeft u ook te maken met de onmogelijkheden doordat de kapschuur een schuin dak heeft. Hieronder lichten wij de mogelijke opties aan u toe.

Dakpannen

Net als bij de meeste woningen kan het dak van een kapschuur waterdicht gemaakt worden met dakpannen. Op de houten schuine kap worden panlatten bevestigd waarna het oppervlak dicht gelegd kan worden. Het kan fraai zijn om dakpannen te kiezen die hetzelfde uiterlijk hebben als de exemplaren op uw woning. Of als u een bepaalde sfeer wilt creëren dan kunt u eens een kijkje nemen bij een dakpannen handelaar bij u in de buurt.

Dakpanplaten

Dakpannen zijn natuurlijk ontzettend fraai, maar helaas niet altijd even goedkoop. Gelukkig is hiervoor een budget optie voor die een behoorlijke besparing op kan leveren. Een dak met echte dakpannen kost grofweg zo’n € 60,- p/m², terwijl dakpanplaten slechts € 12,- p/m² kosten.

Rieten dak

Wat geeft uw kapschuur nou meer een landelijke uitstraling dan een rieten kap? En het leuke is dat dit niet eens zoveel duurder hoeft te zijn dan een dakpannen dak. Prefab dakelementen met echt riet zijn relatief goedkoop en dat zonder in te leveren op de uitstraling. Komt er op uw kapschuur dakbedekking te liggen van Easyriet?

Groendak

Duurzaam en ontzettend hip is natuurlijk een groendak. Verkoelend in de zomer, waterabsorberend tijdens regenbuien, goed voor de biodiversiteit en ook nog eens ontzettend mooi. Niet voor niets worden er steeds vaker groendaken aangelegd. Afhankelijk van de hellingsgraad van het dak kan er met sedummatten of met sedumcassettes worden gewerkt. Houdt er wel rekening mee tijdens het waterdicht maken van het dak. Voor een groendak is het een vereiste dat eronder EPDM folie wordt aangebracht!

Advies nodig bij uw keuze?

Gras en Groen Overkappingen levert niet alleen op het gebied van ontwerp en montage maatwerk. Wij denken ook graag met u mee en geven u indien nodig vrijblijvend advies. Heeft u behoefte aan meer toelichting bij de keuze voor een bepaald type dak? Dan bent u van harte welkom bij Gras en Groen of wij komen bij u thuis langs om de situatie ter plekke te beoordelen.

Lees ook:

Houten pergola’s en mediterrane sferen

Houten pergola’s en mediterrane sferen

01-07-2019

Naar Spanje op vakantie? Door een houten pergola aan uw overkapping te (laten) bouwen is dat overbodig. U haalt de Mediterraanse sfeer naar uw eigen tuin.

Lees verder
Overkappingswanden met lamellen of shutters

Overkappingswanden met lamellen of shutters

03-06-2019

Door twee wanden van uw overkapping dicht te maken, houdt u de wind weg. Helemaal dicht geeft alleen zo’n gesloten gezicht, daarom kunt u nu ook kiezen voor schutterschermen.

Lees verder
Koken in uw eigen buitenkeuken

Koken in uw eigen buitenkeuken

01-05-2019

Een van de tuintrends van 2019: buitenkeukens. En dat is niet voor niets! Koken en lekker lang tafelen met familie en vrienden in uw eigen buitenkeuken geeft het ultieme vakantiegevoel.

Lees verder
Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

Uw overkapping in natuurlijke sfeer dankzij een vlonder

02-04-2019

Waan u in een tropisch paradijs door een houten vlonder(terras) onder of aan uw overkapping aan te leggen. Het voegt een extra dimensie toe door de natuurlijke houtkleur en structuur.

Lees verder
Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

Welke sierbestrating past bij uw overkapping?

22-03-2019

Laat u een overkapping plaatsen in uw tuin? Meestal is het gewenst om de sierbestrating in uw tuin aan te passen. Maar welk type steen past bij uw overkapping?

Lees verder
Berging met loftdeuren

Berging met loftdeuren

22-02-2019

Wilt u een berging met de populaire loftdeur? Gras en Groen Overkappingen verzorgd ook maatwerk en kan al uw wensen in het ontwerp verwerken.

Lees verder
Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

Rustieke uitstraling eikenhouten overkapping

25-01-2019

Wilt u een overkapping met een rustieke uitstraling? Kies dan voor het gebruik van eikenhouten!

Lees verder
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

10-10-2018

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Lees verder
Hemelwaterafvoer van uw overkapping

Hemelwaterafvoer van uw overkapping

12-09-2018

Heeft u al nagedacht over de hemelwaterafvoer (HWA) van uw overkapping? Gras en Groen legt de mogelijkheden aan u uit!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!