Overkapping Nijmegen

Gras en Groen Overkappingen is de specialist in het leveren en plaatsen van sfeervolle houten overkappingen, tuinhuisjes, carports, of veranda’s in Nijmegen en de omgeving van gemeente 's-Hertogenbosch, zoals de officiële naam luidt. Dankzij de kennis en ervaring vanuit het hoveniersvak komen wij aan al uw wensen tegemoet. Vanaf het allereerste advies en het maken van een uitvoerbaar ontwerp tot de realisatie van maatwerk in uw tuin.

Meerwaarde van een houten overkapping

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Nijmegen voegt waarde toe aan uw woning. Naast de financiële meerwaarde, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën en met elkaar tafelen, een vlammend vuurtje in de buitenhaard, of in de frisse lucht een boek lezen? Bent u ook op zoek naar “quality time”?

Daarnaast is extra opbergruimte van een tuinoverkapping met berging van harte welkom. De beperkte opslagruimte in de woning, garage of schuur raakt toch al zo snel vol. Tuinmeubels het hele jaar door buiten te laten staan is niet wenselijk. Die blijven nu droog en veel langer mooi en schoon onder uw houten overkapping. Praktisch en duurzaam dus!

Voordelen van Gras en Groen Overkappingen

Houten overkappingen in de tuin

Voor het bouwen van een overkapping kunnen meerdere houtsoorten worden gebruikt. Toegepaste houtsoorten zijn vuren, grenen, douglas, eiken en azobé hardhout.

De keuze voor een bepaalde houtsoort wordt meestal ingegeven door wensen op het gebied van het uiterlijk van een overkapping en het budget. Eikenhout heeft een schitterende uitstraling, maar een veel hoger prijskaartje dan de naaldhout-soorten. Terwijl van Douglashout dezelfde robuuste balken gezaagd kunnen worden, lees er meer over in: houtsoorten.

Douglas overkappingen

Douglas- of Larikshout is niet meer weg te denken uit Nederlandse tuinen. Gras en Groen Overkappingen gebruikt uitsluitend douglashout dat PEFC en FSC gecertificeerd is. Van alle houtsoorten wordt douglashout momenteel het meeste toegepast. Dat heeft meerdere oorzaken die te omschrijven zijn als de positieve eigenschappen van het douglas hout.

Positieve eigenschappen van douglashout zijn:

Lagere kosten, praktischer en toch duurzamer dus. Douglashout heeft de juiste mix van eigenschappen om er mooie overkappingen, tuinhuisjes, veranda’s of pergola’s in Nijmegen mee te maken.

 

Groene wetenswaardigheden over Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen omvat een aantal unieke gebieden. In de directe omgeving van de stad treffen we zeer verschillende typen landschappen aan. Steile en glooiende stuwwallen, grote rivieren als Maas en Waal, kleinere waterpartijen als plassen, vennen, bronnen en beken, pittoreske uiterwaarden, zoals de Ooijpolder, met slingerende dijken en weilanden, moerassige graslanden, gemengde bossen, heidevelden en zeldzame schrale blauwgraslanden.


Douglas hout is afkomstig uit Nederlandse productiebossen. U kunt ook douglassparren of soortgenoten rondom Nijmegen tegenkomen.

Natuurgebied Heumensoord:

Heumensoord ligt aan de zuidrand van Nijmegen. Het 500 ha grote natuurgebied is begroeid met naald- en loofbos, heide en heischraal grasland. Het is evenals het terrein van de Radboud Universiteit en ziekenhuis gelegen op de westflank van de stuwwal, die is gevormd uit grove grindhoudende zanden, afgewisseld met dunne horizontale leempakketten zonder noemenswaardig reliëf.

Overige Natuurgebieden

Het stuwwalgebied rond Nijmegen kent een grote verscheidenheid aan natuurschoon. Men vindt er de volgende landschapselementen:
Steile beboste hellingen (bijv. de Duivelsberg, het Eversbos, de Kabouterroute, de Sint Jansberg en de Mookerheide. Wandelpaden slingeren langs schilderachtige taferelen en vergezichten, bijvoorbeeld vanuit de Ubbergse stuwwal over de Ooijpolder en vanuit de Sint Jansberg over het Maasdal.
Diepe dalen, zoals het Filosofendal. Bronnen en beekjes vindt u er: de Helbeek en het Groene Water aan de voet van de Sint Jansberg in Plasmolen en het beekje in het Filosofendal bij Beek-Ubbergen. Weelderige akkers, weiden en boomgaarden als de Heerlijkheid-Beek en de Elyseesche Velden bij Ubbergen. Of Het natte bekken "de Bruuk"  met heel bijzondere planten en dieren, hooimoerassen, waaronder beschermde blauwgraslanden, struwelen, houtwallen en natte bossen.

Het Duivelsberg-gebied vertoont  een interessante bosvegetatie langs de hellingen. Fraaie bronnen en bronbeken zijn, met name in Ubbergen, Beek, Berg en Dal en Plasmolen te vinde op plaatsen waar grondwater op natuurlijke wijze aan de oppervlakte verschijnt. In dit waterig of vochtrijk milieu komen bronbossen voor die gedijen onder de constante omstandigheden. Ten zuidwesten van Nijmegen en ten zuidoosten van de Wijchense Vennen liggen De Hatertse en Overasseltse Vennen. Het gebied van ongeveer 520 ha bestaat uit een aantal vennen gelegen in een grotendeels aangeplant bos met resten eikenhakhout, percelen heide en kleine schilderachtige akkers en weilanden. De op een leemlaag gelegen stuifzanden zijn oorspronkelijk allemaal relatief arm mineralen. Hier treft u vooral verschillende soorten Dophei aan.

Montage overkapping in Nijmegen

De montageservice van Gras en Groen plaatst houten overkappingen, tuinhuisjes en veranda’s zelfs in het monumentale centrum van Nijmegen, waar ook verrassend mooie en grote tuinen te vinden zijn. Maar u komt ons ook tegen in de Graafsewijk, Zuid, het Zand, Vughterpoort, Aawijk, de Muntel, de Vliert, de Buitenpepers, de Herven, de Slagen, de Haren, de Reit, de Donk, de Ploossche hof, de Rompert, de Hambaken, Orthen, Deuteren, de Kruiskamp, de Schutskamp en in de Maaspoort in de Italiaanse buurt, de Abdijenbuurt, Lokeren, de Staatsliedenbuurt, het Zilverpark, Oud-Empel, de Maasstroom, de Maasvallei, de Maasoever, het Maasdal en alle overige plaatsen binnen de gemeente 's-Hertogenbosch.

De bodem en grondsoorten in Nijmegen

Om uw overkapping stevig te kunnen plaatsen, moet de bodem stabiel zijn. Het is van belang te weten, dat de bodem in Nijmegen vaak zandgrond is, maar dat onder de zandlaag de Bossche bodem moerassig was en er meestal klei ligt. De bodem in de voormalige polders en uiterwaarden van de noordelijke delen bestaat zelfs voornamelijk uit kleigrond. Dat verdient dus extra aandacht ten aanzien van de stabilisatie van de grond. Hoe stabieler de ondergrond, hoe steviger uw constructie.

Afhankelijk van de stabiliteitsbehoefte voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Overkapping plaatsen in Nijmegen

Gras en Groen Overkappingen heeft een eigen montageservice, die ook in de hele gemeente 's-Hertogenbosch voor een perfect resultaat zorgt. Dit betekent voor u een extra lange levensduur en gegarandeerd jarenlang plezier.

Plaatsen rondom Nijmegen waar wij overkappingen plaatsenoverkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch

Tuinhuis en overkapping Nijmegen

Tuinhuisjes en overkappingen zijn mateloos populair. Ze hebben voor uw tuin in Nijmegen vele voordelen te bieden. Langdurig buiten zitten op een zomeravond of knus bij de terraskachel in de winter. Een terrasoverkapping in Nijmegen biedt u een optimaal buitenleven. U bent niet langer afhankelijk van het weer of de seizoenen om comfortabel buiten te kunnen zitten.

Ontbreekt het in uw woning in Nijmegen aan opbergruimte voor fietsen, gereedschappen en tuinartikelen? Dan biedt een tuinhuis ongetwijfeld uitkomst. Dankzij de hoge bouwkosten is er steeds minder vaak ruimte voor een garage gekoppeld aan de woning. Een houten constructie is gelukkig een veel goedkopere oplossing. Een tuinhuis kan evengoed ruimte bieden voor het droog stallen van gereedschappen of voorzien in een fijne werkruimte. Afgewerkt met hout is het bovendien ook vanuit esthetisch oogpunt een toegevoegde waarde voor jouw tuin in Nijmegen. Vaak combineren we een tuinhuis met een afdak waardoor er ook direct een overkapping ontstaat voor een warm en droog terras.

Overkapping kopen en zelf plaatsen

Gras en Groen Overkappingen kan u op verschillende wijzen helpen aan een prachtige overkapping voor uw tuin in Nijmegen. Allereerst hebben wij een zeer uitgebreide catalogus met “standaard” overkappingen. Deze hebben als voordeel dat ze als bouwpakket geleverd kunnen worden. Bent u zelf redelijk handig en in het bezit van wat gereedschappen. Dan kunt u de overkapping kopen bij Gras en Groen en zelf plaatsen in uw tuin in Nijmegen. Dit scheelt natuurlijk in de kosten en geeft u ongetwijfeld voldoening zodra de overkapping staat!

Overkapping laten plaatsen in Nijmegen

Wilt u de zekerheid dat de overkapping of het tuinhuis op een perfecte wijze wordt geplaatst? Dan is de montageservice van Gras en Groen u aan te raden. Wij komen de houten overkapping dan met veel plezier en op een zeer deskundige wijze plaatsen bij u in Nijmegen. Daarbij ontzorgen wij u volledig en kunnen onze hoveniers ook de ruimte rondom uw overkapping of tuinhuis opnieuw aanleggen.

Op zoek naar een maatwerk overkapping?

Heeft u zeer specifieke wensen of heeft uw tuin in Nijmegen incourante afmetingen? Gras en Groen heeft een tekenaar/ calculator in dienst die maatwerk kan leveren op het gebied van overkappingen en tuinhuizen. Aan de hand van uw wensen en de afmetingen in uw tuin in Nijmegen ontwerpt hij een fraai model. Na uw goedkeuring op de uitgebrachte offerte leveren en monteren wij het houten bouwwerk bij u thuis.

Voor een maatwerk overkapping of tuinhuis hanteren wij het volgende stappenplan:Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Overkapping Oisterwijk

Herman Schoonhoven


5

"Wat een mooie overkapping is het geworden!"

Overkapping Oisterwijk
Referenties
Nieuwsberichten
UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus
Nieuwsberichten

Bezoek onze showtuin voor inspiratie

Rondom het bedrijfspand van Gras en Groen is de buitenruimte ingericht als showtuin. Op ruim 1000m² zijn verschillende modeltuinen gerealiseerd waarin u overkappingen in fraaie designs kunt zien. Wij zouden u graag willen verwelkomen om deze aan u te kunnen tonen. Onder het genot van een kop koffie is er de mogelijkheid om uw wensen te bespreken.

Maak vrijblijvend een afspraak

Heeft u liever een vrijblijvende afspraak bij u thuis in Den Bosch? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Wanneer u uw gegevens achterlaat middels het contactformulier op de website nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen. Gras en Groen Overkappingen komt geheel vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. 


Afgeronde projecten in Nijmegen

  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!