Overkapping plaatsen

Wilt u wel zo’n gave overkapping of een mooi tuinhuis bij u in de tuin, maar heeft u zelf niet de tijd of vaardigheden om dit te plaatsen? Gras en Groen is u graag van dienst met de montageservice. Wij hebben vakbekwame timmermannen en hoveniers in dienst die met plezier uw overkapping plaatsen. We voeren alle werkzaamheden in eigen hand uit: van het grondwerk, de montage van de overkapping tot het leggen van sierbestrating. Bent u benieuwd naar hoe wij te werk gaan?

Voordelen van Gras en Groen Overkappingen:montage service overkappingen
montage service overkappingen
montage service overkappingen
montage service overkappingen
montage service overkappingen

Advies bij aankoop

Wij beginnen allereerst met een vrijblijvend adviesgesprek en het inmeten van uw tuin. Daardoor krijgt u de gewenste overkapping en voorkomen wij verrassingen gedurende de montage. Op basis van de verkregen informatie ontvangt u een op maat gemaakt ontwerp en een passende offerte. Afspraak is afspraak, er zijn voor u dus ook geen verrassingen achteraf.

Voorbereiding op overkapping plaatsen

Nadat wij met elkaar een prijs zijn overeengekomen, begint de werkvoorbereiding. Materialen worden indien nodig besteld en mogelijk produceren we onderdelen prefab (voorgefabriceerd). Zodra wij zeker weten alle materialen op tijd te kunnen leveren en plaatsen, nemen wij contact met u op om de werkzaamheden in te plannen.

Overkapping plaatsen bij u thuis

Onze werkwijze is natuurlijk enigszins afhankelijk van de situatie en overeengekomen werkzaamheden. Wilt u de overkapping laten plaatsen? Dan kunt u uitgaan van de onderstaande werkwijze. Het vrijmaken van ruimte en uitvoeren van grondwerk kunnen wij voor u verzorgen, maar is zeker niet in alle gevallen noodzakelijk.

Onderstaande stappen worden tijdens de montage nauwgezet gevolgd:

  1. Waterpas stellen van poeren
  2. Plaatsen van staanders
  3. Bevestigen van spanten en dakconstructie
  4. Plaatsen van opsluitbanden ter hoogte van de wanden
  5. Aftimmeren van wanden en kozijnen
  6. Aanbrengen dakbedekking en hemelwaterafvoer

1. Waterpas stellen van poeren

Om houtrot en verzakkingen te voorkomen plaatsen wij de staanders van de overkapping of het tuinhuis op betonpoeren. Deze worden waterpas gesteld en zorgen ervoor dat de houten balken vrij komen te staan van de grond. Hierdoor staan zij niet langdurig nat, wordt houtrot tegengegaan en verlengt het dus de levensduur van uw houten overkapping.

2. Plaatsen van staanders

Op de betonpoeren worden met behulp van in hoogte verstelbare platen en draadeinden houten staanders bevestigd. Door de draadeinden de betonpoer in te draaien wordt de constructie horizontaal waterpas gesteld.

3. Bevestigen van spanten en dakconstructie

Boven op de staanders komen de bovenliggers welke ondersteuning gaan bieden aan de dakconstructie. Wij plaatsen dan ook direct de schoren die dankzij de schuine dwarsverbinding zorgen voor de stevigheid van de constructie. Daarna wordt de rest van de dakconstructie bevestigd, uiteraard met RVS bevestigingsmaterialen.

4. Plaatsen van opsluitbanden ter hoogte van de wanden

Nadat de poeren waterpas zijn gesteld weten wij ook het grondniveau van de overkapping. Uiteraard sluit dit mooi aan op bestaande niveaus van grond en straatwerk in uw tuin. Tussen de poeren worden opsluitbanden geplaatst. Deze hebben eveneens als doel het hout droog te houden en een lange levensduur te garanderen.

5. Aftimmeren van wanden en kozijnen

Als het frame en dak eenmaal bevestigd zijn, beginnen onze timmermannen met de afwerking. Dit is het bevestigen van de wanden en het plaatsen van kozijnen. Bij de wandafwerking houden wij rekening met de werking van het hout, waardoor we scheuren voor zijn. Op plaatsen waar ramen of deuren komen, plaatsen wij eerst de kozijnen zodat de wanden hier naadloos op aansluiten.

6. Aanbrengen van dakbedekking en hemelwaterafvoer

De laatste stap voor de oplevering is het waterdicht maken van de constructie en zorgen voor een degelijke afvoer. Indien er riolering in de buurt ligt, sluiten we deze hierop aan middels een regenpijp. Mocht dat niet het geval zijn dan kiezen we voor een grindput of een infiltratiebox.

De werkwijze in beeldMaak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Pergola plaatsen Amerzoden

Ed van Lingen


5

"De werkzaamheden werden keurig en vakkundig uitgevoerd: chapeau."

Pergola plaatsen Amerzoden
Referenties
Nieuwsberichten
UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus
Nieuwsberichten

De garanties van Gras en Groen


Maatwerk overkappingen

Maatwerk in ontwerp en uitvoering

Showtuin

Showtuin met diverse voorbeelden

overkapping laten plaatsen

Ook grondwerk en leggen bestrating

Garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Overkappingen zijn er in vele soorten en maten. Laat u adviseren door Gras en Groen over verschillende houtsoorten, dakbekleding en voorzieningen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u een overkapping of tuinhuis dat volledig naar uw wensen is ontworpen? Gras en Groen levert maatwerk en gaat met uw wensen en afmetingen aan de slag!

Lees meer
Gras en Groen

Heeft u een schitterende overkapping of een prachtig tuinhuis besteld bij Gras en Groen? De montageservice zorgt voor een perfecte plaatsing bij u thuis.

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!