Douglas overkapping

Bent u op zoek naar een douglas overkapping om deze te (laten) plaatsen in uw tuin? Gras en Groen Overkappingen kan u ongetwijfeld helpen aan een fraaie overkapping gemaakt van douglas hout. U heeft de keuze uit een zeer uitgebreide catalogus met standaard modellen of u laat een douglas overkapping speciaal voor uw tuin op maat maken!

De douglas hout overkapping

Douglas hout is duurzaam en heeft een fijne en warme uitstraling. Een ideale houtsoort voor het maken van een overkapping in de tuin. De duurzame douglas overkapping is momenteel erg populair. En dat is niet zo vreemd, er zijn veel oorzaken voor de populariteit aan te wijzen!

Voordelen van een douglas overkapping:douglas overkapping
douglas overkapping
douglas overkapping
douglas overkapping
douglas overkapping

Sfeervolle en robuuste douglas overkapping

Allereerst de sfeer die het douglas hout oproept. Het hout heeft een warme, rood-bruinachtige kleur en zorgt voor een sfeervolle uitstraling van de douglas overkapping. Daarnaast worden er van douglashout veel robuuste balken gemaakt. Deze balken die als staander gebruikt worden zorgen voor een robuust uiterlijk.

Mogelijkheden met douglas hout

Dankzij de populariteit van het douglas hout zijn er inmiddels ontzettend veel mogelijkheden. De wanden kunnen met mes en groef planken dichtgemaakt worden maar ook met potdeksel planken onder andere in het zwart gespoten. Ook voor het dakbeschot zijn verschillende opties beschikbaar. Underlayment platen zijn relatief goedkoop maar er zijn ook speciale planken van douglas hout.

Kenmerken douglas hout

Douglas hout dat gebruikt wordt voor de overkappingen is afkomstig van de douglasspar en staat bekend als duurzaam. Waarom is het douglas hout nou eigenlijk zo duurzaam?

Allereerst heeft douglas hout een duurzaamheidsklasse van 3. Voor naaldhout is dit een hoge duurzaamheidsklassering.

Douglas is bovendien afkomstig uit Nederlandse of aan Nederland grenzende bossen. Daardoor is er slechts beperkt vervuilend transport nodig om het hout bij u in de tuin te krijgen.

De meest duurzame eigenschap van douglas hout is dat het niet geïmpregneerd hoeft te worden. Milieubelastende middelen zijn niet nodig om het hout te beschermen tegen houtrot. De harsen die van nature in het hout zitten zorgen daarvoor!

 

Douglas hout  
Herkomst Afkomstig van de douglas spar Noord-Europa
Uitstraling Roze bruin, warme uitstraling.
Duurzaamheidsklasse 3 kernhout
Toepassingen Robuuste landelijke overkappingen
Voordelen Onbehandeld, duurzaam en robuust
Nadelen Vergrijsd, grof, splintert, beperkt beschikbaar i.v.m. quota


Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Overkapping Oisterwijk

Herman Schoonhoven


5

"Wat een mooie overkapping is het geworden!"

Overkapping Oisterwijk
Referenties
Nieuwsberichten
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin
Nieuwsberichten

Douglas hout standaard overkappingen

Gras en Groen Overkappingen heeft een zeer uitgebreide catalogus met standaard modellen. Grote kans dat u hieruit een keuze kunt maken! De overkappingen kennen verschillende designs, afwerkmogelijkheden en afmetingen.

De douglas overkapping kan dan als bouwpakket bij u thuis worden geleverd of door de montageservice van Gras en Groen worden geplaatst! Voor het uitzoeken van een overkapping nodigen wij u graag uit bij Gras en Groen. In de showtuin hebben wij enkele standaard modellen staan en in de showroom hebben wij de catalogus liggen. Hieruit kunt u een goede keuze maken voor uw tuin.

Douglas overkapping op maat

Ondanks het grote aanbod kan het zijn dat de standaardmodellen niet volledig aan uw wensen tegemoet komen. In dat geval ontwerpen wij een douglas overkapping voor u op maat. De douglas overkapping krijgt dan precies het formaat en uiterlijk dat u wenst.

Voor een maatwerk overkapping komen wij bij u thuis langs om uw wensen te inventariseren en nauwkeurig in te meten. Uiteraard geven wij indien gewenst ook direct advies over verschillende keuzemogelijkheden. U ontvangt binnen twee weken een ontwerp en passende offerte.

Mocht u akkoord gaan dan voeren wij de werkzaamheden binnen 21 dagen uit. Bij maatwerk zorgen wij in de meeste gevallen ook voor het plaatsen van de overkapping. U kunt een afspraak maken voor maatwerk middels het offerteformulier of door langs te komen bij Gras en Groen.

Douglas overkapping laten plaatsen

Wil u de zekerheid dat uw douglas overkapping op de perfecte wijze wordt geplaatst? Maak dan gebruik van de montageservice van Gras en Groen die de douglas overkapping kan plaatsen. Naast het plaatsen van de overkapping kunnen wij ook het grondwerk en het leggen van bestrating voor u verzorgen. Gras en Groen is een hoveniersbedrijf en kan u dus volledig ontzorgen en heeft alle werkzaamheden in één beheer.

 


Maatwerk overkappingen

Maatwerk in ontwerp en uitvoering

Showtuin

Showtuin met diverse voorbeelden

overkapping laten plaatsen

Ook grondwerk en leggen bestrating

Garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Overkappingen zijn er in vele soorten en maten. Laat u adviseren door Gras en Groen over verschillende houtsoorten, dakbekleding en voorzieningen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u een overkapping of tuinhuis dat volledig naar uw wensen is ontworpen? Gras en Groen levert maatwerk en gaat met uw wensen en afmetingen aan de slag!

Lees meer
Gras en Groen

Heeft u een schitterende overkapping of een prachtig tuinhuis besteld bij Gras en Groen? De montageservice zorgt voor een perfecte plaatsing bij u thuis.

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!