Houten overkapping

In de tuin wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Wat is er dan mooier dan te kiezen voor een houten overkapping? Een houten overkapping is dankzij de materiaalkeuze ontzettend sfeervol en gaat perfect op in de natuurlijke omgeving van de tuin.

Houten overkapping in de tuin

Een houten overkapping is ideaal voor iedereen die niet afhankelijk wil zijn van het weer om buiten te kunnen zitten. Want met het klimaat in Nederland zijn de avonden dat we onoverdekt buiten kunnen zitten op één hand te tellen.

Bent u van plan een overkapping te plaatsen in de tuin dan adviseren wij u om voor hout te kiezen. Dit is vooral vanuit een esthetisch oogpunt aan te bevelen. Voor vrijwel alle harde elementen in de tuin geldt dat natuurlijke kleuren en materialen het beste aansluiten. Hout heeft deze eigenschappen en zal onder invloed van zonlicht en regen vergrijzen. Daardoor krijgt het een neutraal uiterlijk en valt het weg in de omgeving.

Voordelen van een houten overkapping

Zoals reeds omschreven biedt hout vele voordelen. Wij zetten ze nog even voor u op een rij:

 houten overkapping
houten overkapping
houten overkapping
houten overkapping
houten overkapping

Wat kan Gras en Groen voor u verzorgen?

Heeft u een landelijke, moderne of juist een zeer romantische tuin? Voor elke sfeer of tuinstijl is een bijpassende terrasoverkapping te bedenken. Doordat hout zich zeer eenvoudig laat bewerken is vrijwel elk design realiseerbaar. Gras en Groen Overkappingen levert op dit gebied dan ook maatwerk. Heeft u een foto van een overkapping gemaakt of gevonden op Pinterest? Wij zorgen voor het ontwerp, calculatie en de montage ervan.

In hoofdlijnen onderscheiden we drie verschillende houten overkappingen, te weten:

Trends op het gebied van overkappingen

Naast het maatwerk hebben wij natuurlijk ook gestandaardiseerde modellen. Deze spelen in op de huidige trends en hebben als voordeel dat zij gunstig geprijsd zijn. Momenteel is met name douglas hout ontzettend populair. De robuuste staanders en afwerking met gepotdekselde planken zorgen voor een zeer fraaie overkapping in uw tuin!

Geschikte houtsoorten voor een overkapping

Momenteel is er een enorm grote vraag naar douglas houten overkappingen. Het duurzame karakter, robuuste uitvoering en de prijs maken deze houtsoort ontzettend populair. Toch zijn er meerdere houtsoorten geschikt. Hieronder vindt u de houtsoorten waarmee wij terrasoverkappingen kunnen maken.

Douglas hout

Douglas hout  
Herkomst Afkomstig van de douglas spar Noord-Europa
Uitstraling Roze bruin, warme uitstraling.
Duurzaamheidsklasse 3 kernhout
Toepassingen Robuuste landelijke overkappingen
Voordelen Onbehandeld, duurzaam en robuust
Nadelen Vergrijsd, grof, splintert, beperkt beschikbaar i.v.m. quota

Vuren hout

Vuren hout  
Herkomst

Afkomstig van de fijnspar Noord-Zweden

Uitstraling Wit/ geel en groen na impregneren, fijne tekening en kwasten
Duurzaamheidsklasse 4-5 kernhout
Toepassingen Robuuste landelijke overkappingen, blokhutten en tuinhuisjes
Voordelen Goedkoop, geïmpregneerd en grote beschikbaarheid
Nadelen Zacht, impregneren noodzakelijk

Eiken hout

Eiken hout  
Herkomst Afkomstig van de Zomereik Nederland
Uitstraling Geel/ bruin en een authentieke uitstraling
Duurzaamheidsklasse 2 kernhout
Toepassingen Robuuste landelijke overkappingen
Voordelen Onbehandeld, duurzaam en robuust
Nadelen Vergrijsd, grof, splintert

Onderhoud aan uw houten overkapping

De houtsoorten voor het vormen van een houten overkapping zijn geselecteerd vanwege het beperkte onderhoud dat deze vragen. Er is een onderscheid aan te brengen in hardhout en naaldhout. Het tropisch hardhout en inlands eiken hebben door de hoge dichtheid bescherming tegen houtrot en kennen dus een lange levensduur.

Naaldhout groeit veel sneller dan hardhout en is daardoor zachter van structuur. Deze dienen vaak behandeld te worden om houtrot tegen te gaan. Vuren wordt dan ook altijd geïmpregneerd geleverd en heeft de eerste jaren geen onderhoud nodig. Na verloop van tijd is het aan te bevelen om het te behandelen om de levensduur verder te verlengen.

Douglas hout is eveneens naaldhout, maar bevat veel hars. Dit hars zorgt op een natuurlijke wijze voor bescherming tegen houtrot en wordt dan ook onbehandeld geplaatst. U kunt het behandelen met een buitenbeits. Dit is niet noodzakelijk en wordt dan ook zelden gedaan.Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Overkapping Rosmalen

Wendy Govaerts


5

"Planning én uitvoering volgens afspraak. Complimenten!"

Overkapping Rosmalen
Referenties
Nieuwsberichten
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin
Nieuwsberichten

Vakkundige montage bij u thuis

Natuurlijk kunt u de gekochte overkapping afhalen bij Gras en Groen in Den Bosch en zelf in elkaar zetten. Maar u kunt ook kiezen voor de zekerheid van onze montage service. Gras en Groen Overkappingen zorgt naar wens voor de vakkundige montage bij u thuis. De zeer ervaren timmermannen bieden u de garantie dat de houten constructie op de juiste wijze wordt gemonteerd en fraai wordt afgewerkt!

Maak een afspraak of breng een bezoek aan de showtuin

Wilt u de eerste stap zetten richting een sfeervolle overkapping in uw tuin? Dan bieden wij u een tweetal mogelijkheden. In de showtuin bij Gras en Groen in Den Bosch hebben wij een aantal overkappingen staan. U kunt daar een uitstekende indruk krijgen van de kwaliteit van de materialen en de wijze waarop de terrasoverkapping wordt geplaatst.

Daarnaast kunt u online een afspraak verzoek indienen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op een een afspraak in te plannen. Er komt dan een adviseur bij u thuis langs om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden op papier te zetten.

Bekijk hier de modellen van Gras en Groen


Overkapping berging Vlijmen
Vlijmen

vanaf € 7.750,-    

Vlijmen

Douglas houten maatwerk overkapping Vlijmen. Inclusief montage en dakbedekking.

Lees verder
overkapping berging 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch

vanaf € 7.750,-    

's-Hertogenbosch

Douglas houten maatwerk overkapping 's-Hertogenbosch. Inclusief montage en dakbedekking.

Lees verder
Maatwerk overkapping Vught
Vught

vanaf € 4.750,-    

Vught

Douglas houten maatwerk overkapping Vught. Inclusief montage en dakbedekking.

Lees verder
Maatwerk overkappingen

Maatwerk in ontwerp en uitvoering

Showtuin

Showtuin met diverse voorbeelden

overkapping laten plaatsen

Ook grondwerk en leggen bestrating

Garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Overkappingen zijn er in vele soorten en maten. Laat u adviseren door Gras en Groen over verschillende houtsoorten, dakbekleding en voorzieningen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u een overkapping of tuinhuis dat volledig naar uw wensen is ontworpen? Gras en Groen levert maatwerk en gaat met uw wensen en afmetingen aan de slag!

Lees meer
Gras en Groen

Heeft u een schitterende overkapping of een prachtig tuinhuis besteld bij Gras en Groen? De montageservice zorgt voor een perfecte plaatsing bij u thuis.

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!