Kapschuur overkapping

Bent u op zoek naar een prachtige overkapping voor uw terras in de tuin? Overweeg eens de mogelijkheid om een kapschuurmodel te (laten) plaatsen. Deze overkapping heeft een zeer stoere en robuuste uitstraling en sluit volledig aan bij de laatste tuintrends. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder!

Gras en Groen Overkappingen ontwerpt en plaatst prachtige kapschuren die dienst doen als overkapping in uw tuin. Na een vrijblijvend adviesgesprek gaan wij graag voor u aan de slag met een volledig op maat gemaakt ontwerp. Rekening houdend met de beschikbare ruimte in de tuin en uw wensen!

Waarom kiezen voor een overkapping met kapschuur dak?

Een overkapping met het design van een kapschuur is ontzettend populair. De prachtige staanders en balken van douglas/larikshout maken een kapschuur tot een pronkstuk in elke tuin. Oorspronkelijk gebruikten mensen op het platteland dit model voor de droge opslag van hout, hooi of gereedschappen. Het zal u dan ook niet verbazen dat een kapschuur een zeer landelijke uitstraling heeft.

Voordelen van een kapschuur

Maatwerkkapschuren Eindhoven en Waalrekapschuur eindhoven
Eindhoven

vanaf € 14.750,-    

Eindhoven

Douglas houten kapschuur overkapping Eindhoven. Inclusief montage en dakbedekking.

Lees verder
kapschuur Waalre
Waalre

vanaf € 15.250,-    

Waalre

Douglas houten kapschuur overkapping Waalre. Inclusief montage en dakbedekking.

Lees verder
kapschuur overkapping
kapschuur overkapping
kapschuur overkapping
kapschuur overkapping
kapschuur overkapping

Positionering van een kapschuur overkapping

Door de omvang van een kapschuur wordt deze eigenlijk altijd tegen de erfgrens aan geplaatst. Hierdoor gaat er zo min mogelijk ruimte in de tuin verloren. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om één zijde een meter van de erfgrens af te houden. Hierdoor is er een opbergmogelijkheid voor haardhout, tuingereedschappen en het droog stallen van bijvoorbeeld een kruiwagen.

Wilt u nog lang van de avondzon genieten of juist een koele plek in de schaduw op een warme zomerdag? Houd hier waar mogelijk rekening mee; vaak is dit wel een luxe, want in veel tuinen is de meest logische plek al bepaald door de indeling of vorm van de tuin.

Mogelijkheden met een kapschuur

Bij de keuze voor een kapschuur staat het uiterlijk van uw overkapping al voor 90% vast. Kapschuren zijn namelijk gemaakt van douglas/larikshout. Daardoor krijg je ook de fraaie staanders en het dak dat zo kenmerkend is. Toch zijn ook hier nog een aantal variatiemogelijkheden te bedenken:

Dichte, open of halfopen zijkanten

De achterwand van de kapschuur timmeren we altijd af en het is aan te raden dit bij de zijkanten ook te doen of minimaal tot halverwege de zijkant. Dit zorgt voor een beschutte plek en maakt het mogelijk de warmte van een terrasverwarmer vast te houden onder de overkapping.

Bij een douglashouten kapschuur kiezen onze klanten er regelmatig voor om met een houten hekwerk de ingang kleiner te maken. Door de ontstane halfopen verbinding ontstaat een erg gezellige ruimte die prima past bij de landelijke uitstraling van de houten overkapping.

Type afwerking van de wanden

Voor het vormen van wanden heeft u de volgende keuzes:

Beitsen, schilderen of impregneren

In het verleden werden de zijkanten van de kapschuur behandeld met carboleum. Nu dit product uit milieuoverwegingen is verboden, gebruiken we vaak zwart of antraciet gespoten planken. Het contrast met onbehandelde douglashouten palen is zeer fraai! Maar de keuze is natuurlijk helemaal aan u. Desgewenst kunt u kiezen voor een andere optie of het zelf in een later stadium verzorgen.  

Standaard modulaire en DHZ-kapschurenoverkapping vuren Uden
Model Uden

€ 2.099,-    

Vuren kapschuur

Doe-het-zelf-pakket vuren kapschuur met zwarte potdeksel planken.

Lees verder
kapschuur overkapping Rosmalen
Model Rosmalen

€ 2.099,-    

Douglas kapschuur

Doe-het-zelf-pakket douglas kapschuur met zwarte potdeksel planken.

Lees verder
kapschuur overkapping Oss
Model Oss

€ 2.501,-    

Douglas kapschuur

Modulair doe-het-zelf-pakket douglas kapschuur met zwarte potdeksel planken.

Lees verder
Douglas kapschuur Eindhoven
Model Eindhoven

€ 3.793,-    

Douglas kapschuur

Modulair doe-het-zelf-pakket douglas kapschuur met zwarte potdeksel planken.

Lees verder
Douglas kapschuur Boxtel
Model Boxtel

€ 3.788,-    

Douglas kapschuur

Modulair doe-het-zelf-pakket douglas kapschuur met berging en zwarte potdeksel planken.

Lees verder
Douglas kapschuur Nuland
Model Nuland

€ 5.390,-    

Douglas kapschuur

Modulair doe-het-zelf-pakket douglas kapschuur met berging en zwarte potdeksel planken.

Lees verder

Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Landelijke overkapping Engelen

Sjack van Zandvoort


5

"Zeer prettig bedrijf met echte vakmensen, doen wat ze beloven en leveren echt kwaliteit!"

Landelijke overkapping Engelen
Referenties
Nieuwsberichten
UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus
Nieuwsberichten

Waarmee wordt de kapschuur dakconstructie gevormd?

De constructie van het dak van een kapschuur bestaat uit een aantal onderdelen, te weten:

Spanten

Bij het bouwen van de kapschuur wordt gebruik gemaakt van de zo kenmerkende spanten. Deze zorgen voor de schuine kap die aan de voorzijde kort is. De spanten zijn net als de rest van de constructie van douglas/larikshout.

Dakbeschot

Op de spanten bevestigen we het dakbeschot. Hier kan multiplex plaatmateriaal voor worden gebruikt, maar om in de juiste stijl te blijven adviseren wij over het algemeen de veer- en groefplanken. Deze blijven onbehandeld in het zicht en geven aan de onderkant een sfeervolle aanblik van de kap.

Panlatten

Afhankelijk van de afstand van het type dakbedekking bevestigen we vervolgens panlatten, gemaakt van geïmpregneerd vurenhout. Deze komen in regels over de breedte van kap.  

Dakbekleding

Als dakbekleding zijn dakpanplaten en echte dakpannen toe te passen. Ook hiervoor geldt dat de qua prijs minst voordelige optie wel de fraaiste is. Echte dakpannen maken het helemaal af en hebben niet de goedkope uitstraling die dakpanplaten wel hebben.

Hemelwaterafvoer

Aan de voorzijde van de kapschuur komt een fraaie verzinkte of koperen goot. Afhankelijk van de situatie in uw tuin kunnen we dit aan de achterzijde ook doen, maar het is niet altijd noodzakelijk. Een strook met grind is ook een prima optie: het regenwater kan dan ter plaatse wegzakken in de grond. Een regenpijp sluit alle goten aan op de riolering of een voorziening in de vorm van een grindput of infiltratiebox.

Wilt u optimaal genieten van het buitenleven?

Is een fraaie kapschuur overkapping hetgeen waar het in uw tuin nog aan ontbreekt? Zet nu een eerste stap en geniet binnenkort optimaal van het buitenleven. Maak online een vrijblijvende afspraak of kom langs in de showtuin van Gras en Groen in Den Bosch waar verschillende overkappingen staan. Wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden!


Maatwerk overkappingen

Maatwerk in ontwerp en uitvoering

Showtuin

Showtuin met diverse voorbeelden

overkapping laten plaatsen

Ook grondwerk en leggen bestrating

Garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Overkappingen zijn er in vele soorten en maten. Laat u adviseren door Gras en Groen over verschillende houtsoorten, dakbekleding en voorzieningen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u een overkapping of tuinhuis dat volledig naar uw wensen is ontworpen? Gras en Groen levert maatwerk en gaat met uw wensen en afmetingen aan de slag!

Lees meer
Gras en Groen

Heeft u een schitterende overkapping of een prachtig tuinhuis besteld bij Gras en Groen? De montageservice zorgt voor een perfecte plaatsing bij u thuis.

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!