Kapschuur overkapping

Bent u op zoek naar een prachtige overkapping voor uw terras in de tuin? Overweeg dan eens de mogelijkheid om een kapschuur model te (laten) plaatsen. Deze overkapping heeft een zeer stoere en robuuste uitstraling en sluit volledig aan bij de laatste tuintrends. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Gras en Groen Overkappingen ontwerpt en plaatst prachtige kapschuren die dienst kunnen doen als overkapping in de tuin. Na een vrijblijvend advies gesprek gaan wij graag voor u aan de slag. Rekening houdend met de beschikbare ruimte in de tuin en uw wensen maken wij het ontwerp volledig op maat!

Waarom kiezen voor een overkapping met kapschuur dak?

Een overkapping met het design van een kapschuur is ontzettend populair. De prachtige staanders en balken van douglas/ lariks hout maken een kapschuur tot een pronkstuk in elke tuin. Oorspronkelijk werd dit model gebruikt voor de droge opslag van hout, hooi of gereedschappen op het platteland. Het zal u dan ook niet verbazen dat een kapschuur een zeer landelijke uitstraling heeft.

Voordelen van een kapschuur

Maatwerk kapschuren Eindhoven en Waalrekapschuur eindhoven
Eindhoven

vanaf € 14.750,-    

Eindhoven

Douglas houten kapschuur overkapping Eindhoven. Inclusief montage en dakbedekking.

Lees verder
kapschuur Waalre
Waalre

vanaf € 15.250,-    

Waalre

Douglas houten kapschuur overkapping Waalre. Inclusief montage en dakbedekking.

Lees verder
kapschuur overkapping
kapschuur overkapping
kapschuur overkapping
kapschuur overkapping
kapschuur overkapping

Positionering van een kapschuur overkapping

Door de omvang van een kapschuur wordt deze eigenlijk altijd tegen de erfgrens aan geplaatst. Hierdoor gaat er zo min mogelijk ruimte in de tuin verloren. Er kan natuurlijk altijd voor gekozen worden om één zijde een meter van de erfgrens af te houden. Hierdoor is er een opbergmogelijkheid voor haardhout, tuingereedschappen en het droog stallen van bijvoorbeeld een kruiwagen.

Wilt u nog lang van de avondzon willen genieten of juist een koele plek in de schaduw op een warme zomerdag? Dan is het aan te raden hier rekening mee te houden. Natuurlijk is dit een luxe in veel tuinen is de meest logische plek al bepaald door de indeling of vorm van de tuin.

Mogelijkheden met een kapschuur

Bij de keuze voor een kapschuur staat het uiterlijk van uw overkapping al voor 90% vast. Kapschuren worden namelijk gemaakt met douglas/ larikshout. Daardoor krijg je ook fraaie staanders en het dak dat zo kenmerkend zijn. Toch zijn ook hier nog een aantal variatiemogelijkheden te bedenken:

Dichte, open of halfopen zijkanten

De achterwand van de kapschuur wordt altijd afgetimmerd en het is aan te raden dit bij de zijkanten ook te doen of minimaal tot halverwege de zijkant. Dit zorgt voor een beschutte plek en maakt het mogelijk de warmte van een terrasverwarmer vast te houden onder de overkapping.

Bij een douglas houten kapschuur wordt er regelmatig voor gekozen om de met een houten hekwerk de ingang kleiner te maken. Door de half open verbinding die ontstaat creëert u op die manier een erg gezellige ruimte. Dit past prima bij de landelijke uitstraling van de houten overkapping.

Type afwerking van de wanden

Voor het vormen van wanden heeft u de volgende keuzes:

Beitsen, schilderen of impregneren

In het verleden werden de zijkanten van de kapschuur behandeld met carboleum. Dit product is uit milieuoverweging sinds het begin van deze eeuw verboden. Om dezelfde uitstraling te behouden wordt er vaak voor gekozen zwart of antraciet gespoten planken te gebruiken. Het contrast met onbehandelde douglas houten palen is zeer fraai. Maar ook hiervoor geldt dat u hier naar wens van af kunt wijken of dat u dit zelf in een later stadium nog voorziet.

Standaard modulaire en DHZ kapschurenoverkapping vuren Uden
Model Uden

€ 2.099,-    

Vuren kapschuur

Doe-het-zelf-pakket vuren kapschuur met zwarte potdeksel planken.

Lees verder
kapschuur overkapping Rosmalen
Model Rosmalen

€ 2.099,-    

Douglas kapschuur

Doe-het-zelf-pakket douglas kapschuur met zwarte potdeksel planken.

Lees verder
kapschuur overkapping Oss
Model Oss

€ 2.501,-    

Douglas kapschuur

Modulair doe-het-zelf-pakket douglas kapschuur met zwarte potdeksel planken.

Lees verder
Douglas kapschuur Eindhoven
Model Eindhoven

€ 3.793,-    

Douglas kapschuur

Modulair doe-het-zelf-pakket douglas kapschuur met zwarte potdeksel planken.

Lees verder
Douglas kapschuur Boxtel
Model Boxtel

€ 3.788,-    

Douglas kapschuur

Modulair doe-het-zelf-pakket douglas kapschuur met berging en zwarte potdeksel planken.

Lees verder
Douglas kapschuur Nuland
Model Nuland

€ 5.390,-    

Douglas kapschuur

Modulair doe-het-zelf-pakket douglas kapschuur met berging en zwarte potdeksel planken.

Lees verder

Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Overkapping Oss

Martin van der Sluijs


5

"'s avonds zitten we regelmatig heerlijk te genieten onder onze prachtige overkapping"

Overkapping Oss
Referenties
Nieuwsberichten
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin
Nieuwsberichten

Waarmee wordt de kapschuur dakconstructie gevormd?

De constructie van het dak van een kapschuur bestaat uit een aantal onderdelen, te weten:

Spanten

Bij het bouwen van de kapschuur wordt gebruik gemaakt van de voor de kapschuur zo kenmerkende spanten. Deze zorgen voor de schuine kap die aan de voorzijde kort is. De spanten zijn net als de rest van de constructie van douglas/ larikshout.

Dakbeschot

Op de spanten wordt het dakbeschot bevestigd. Hier kan multiplex plaatmateriaal voor worden gebruikt, maar om in de juiste stijl te blijven adviseren wij over het algemeen de veer en groef planken. Deze blijven onbehandeld in het zicht en geven aan de onderkant een sfeervolle aanblik van de kap.

Panlatten

Afhankelijk van de afstand van het type dakbedekking worden er vervolgens panlatten bevestigd. Deze worden in regels over de breedte van de kap bevestigd. Hiervoor gebruiken wij geïmpregneerd vurenhout.

Dakbekleding

Als dakbekleding zijn dakpanplaten en echte dakpannen toe te passen. Ook hiervoor geldt dat de qua prijs minst voordeliger optie wel de fraaiste is. Echte dakpannen maken het helemaal af en hebben niet de goedkope uitstraling die de dakpanplaten wel hebben.

Hemelwaterafvoer

Aan de voorzijde van de kapschuur wordt een fraaie verzinkte of koperen goot bevestigd. Afhankelijk van de situatie in uw tuin kan dit aan de achterzijde ook worden gedaan. Dit is echter niet altijd noodzakelijk. Een strook met grind is ook een prima optie. Het regenwater kan dan ter plaatse wegzakken in de grond. Alle goten worden middels een regenpijp aangesloten op de riolering of een voorziening in de vorm van een grindput of infiltratiebox.

Wilt u optimaal genieten van het buitenleven?

Is een fraaie kapschuur overkapping hetgeen waar het in uw tuin nog aan ontbreekt? Zet dan nu een eerste stap en binnenkort kunt u ook optimaal genieten van het buitenleven. U kunt de eerste stap zetten door online een vrijblijvende afspraak te maken of door langs te komen in de showtuin van Gras en Groen. In Den Bosch hebben wij bij ons bedrijfspand verschillende overkappingen staan. Wij vertellen u daar graag meer over alle mogelijkheden!


Maatwerk overkappingen

Maatwerk in ontwerp en uitvoering

Showtuin

Showtuin met diverse voorbeelden

overkapping laten plaatsen

Ook grondwerk en leggen bestrating

Garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Overkappingen zijn er in vele soorten en maten. Laat u adviseren door Gras en Groen over verschillende houtsoorten, dakbekleding en voorzieningen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u een overkapping of tuinhuis dat volledig naar uw wensen is ontworpen? Gras en Groen levert maatwerk en gaat met uw wensen en afmetingen aan de slag!

Lees meer
Gras en Groen

Heeft u een schitterende overkapping of een prachtig tuinhuis besteld bij Gras en Groen? De montageservice zorgt voor een perfecte plaatsing bij u thuis.

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!