Overkapping met plat dak

Wilt u binnenkort ook heerlijk buiten kunnen zitten onder een overkapping met een plat dak? Gras en Groen Overkappingen helpt u uiteraard graag verder. Wij bieden u de keuze uit verschillende soorten overkappingen met een plat dak. Kies uit één van de vele voorbeelden met douglas of geïmpregneerd naaldhout of geef uw wensen aan ons door. U krijgt dan een volledig op maat gemaakte terrasoverkapping met een plat dak.

Waarom kiezen voor een overkapping met een plat dak?

Een overkapping met een plat dak is, zeker met houten constructies, de meest gekozen optie. Dat is logisch: er zijn immers een aantal voordelen aan een constructie met plat dak.overkapping plat dak
overkapping plat dak
overkapping plat dak
overkapping plat dak
overkapping plat dak

Wat zijn de mogelijkheden?

Wie kiest voor een overkapping met een plat dak heeft al voor een groot deel de lay-out bepaald. Toch zijn er nog een aantal keuzes te maken die zeer bepalend zijn voor het uiterlijk van uw overkapping.

Houtsoort

Voor een terrasoverkapping in de tuin is met name naaldhout erg populair. Geïmpregneerd grenen en vuren werden in het verleden veel gebruikt; tegenwoordig gaat de voorkeur vaak uit naar duurzame douglas/larikshout. Douglas/larikshout is afkomstig uit Nederlandse productiebossen die na de Tweede Wereldoorlog werden aangeplant. Daardoor is het transport erg beperkt en u kunt het hout dankzij natuurlijke harsen onbehandeld gebruiken in de tuin.

Een alternatief voor naaldhout is eikenhout. Het hout van de inlandse eik is één van de weinige hardhoutsoorten die afkomstig is uit nederlandse productie. Vooral voor overkappingen met een zeer landelijke uitstraling is eikenhout erg geschikt.

Dichte of open zijkanten

Is de overkapping een op zichzelf staand element in de tuin? Kies er dan voor om meerdere zijkanten open te laten. In het ontwerp bent u daar natuurlijk volledig vrij in. Om uit de wind of uit het zicht te zitten of om minder fraaie elementen weg te werken kiest men vaak voor het dichtmaken van meerdere zijkanten.

Afwerking van de wanden

Voor het vormen van wanden heeft u de volgende keuzes:

Beitsen, schilderen of impregneren

Doordat grenen en vuren erg zachte houtsoorten zijn, wordt dit standaard geïmpregneerd. Doen we dit niet, dan vergaat het weer erg snel onder invloed van het weer. Bij douglas/ larikshout is dit niet noodzakelijk: de harsen zorgen voor een lange levensduur. Wel is het een trend deze overkapping af te werken met antraciet of zwartgespoten planken. Na het plaatsen van de overkapping bent u natuurlijk vrij om het hout zelf in de gewenste kleur te beitsen of te schilderen.

Gestandaardiseerde modellen inclusief montage Overkapping berging Vlijmen
Vlijmen

vanaf € 7.750,-    

Vlijmen

Douglas houten maatwerk overkapping Vlijmen. Inclusief montage en dakbedekking.

Lees verder
overkapping berging 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch

vanaf € 7.750,-    

's-Hertogenbosch

Douglas houten maatwerk overkapping 's-Hertogenbosch. Inclusief montage en dakbedekking.

Lees verder
Maatwerk overkapping Vught
Vught

vanaf € 4.750,-    

Vught

Douglas houten maatwerk overkapping Vught. Inclusief montage en dakbedekking.

Lees verder

Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Overkapping Oss

H van Lieverloo


4

"Goed maatwerk. Flexibel inzetbaar."

Overkapping Oss
Referenties
Nieuwsberichten
UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus
Nieuwsberichten

Waarmee wordt het platte dak gevormd?

De constructie van het platte dak bestaat uit een aantal onderdelen, te weten:

Dakbeschot

Bij een overkapping met een plat dak werken we de onderzijde van de dakconstructie af met een dakbeschot. De meest fraaie opties zijn veer- en groefplanken die in elkaar worden geschoven, maar denkbaar is ook plaatmateriaal. Dit is de meest logische keuze als u van plan bent het dak te schilderen of inbouwspotjes te plaatsen.

Dakbekleding

Als dakbekleding op een plat dak kiest Gras en Groen Overkappingen vrijwel altijd voor PVC. Het is een relatief goedkoop product, kent een lange levensduur en is bovendien onderhoudsarm. Poly Vinyl Chloride is bovendien wortelbestendig. Dit maakt het mogelijk om uw platte dak om te toveren tot een groendak.

Hemelwaterafvoer

Het platte dak moet natuurlijk wel voorzien worden van een hemelwaterafvoer. Meestal werken wij dit weg in het overhangende deel van het dak, waardoor het grotendeels aan het zicht wordt onttrokken. Een regenpijp sluit de afvoer vervolgens aan op de riolering of een voorziening in de vorm van een grindput of infiltratiebox. 

Wilt u optimaal genieten van het buitenleven?

Is een fraaie overkapping hetgeen waar het in uw tuin nog aan ontbreekt? Zet nu een eerste stap en geniet binnenkort optimaal van het buitenleven. Maak online een vrijblijvende afspraak of kom langs in de showtuin van Gras en Groen in Den Bosch waar verschillende overkappingen staan. Wij vertellen u daar graag meer over alle mogelijkheden!


Maatwerk overkappingen

Maatwerk in ontwerp en uitvoering

Showtuin

Showtuin met diverse voorbeelden

overkapping laten plaatsen

Ook grondwerk en leggen bestrating

Garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Overkappingen zijn er in vele soorten en maten. Laat u adviseren door Gras en Groen over verschillende houtsoorten, dakbekleding en voorzieningen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u een overkapping of tuinhuis dat volledig naar uw wensen is ontworpen? Gras en Groen levert maatwerk en gaat met uw wensen en afmetingen aan de slag!

Lees meer
Gras en Groen

Heeft u een schitterende overkapping of een prachtig tuinhuis besteld bij Gras en Groen? De montageservice zorgt voor een perfecte plaatsing bij u thuis.

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!