Overkapping met plat dak

Wilt u binnenkort ook heerlijk buiten kunnen zitten onder een overkapping met een plat dak? Dan helpt Gras en Groen Overkappingen u uiteraard graag verder. Wij bieden u de keuze uit verschillende soorten overkappingen met een plat dak. U kunt kiezen uit één van de vele voorbeelden met douglas of geimpregneerd naaldhout of uw wensen aan ons doorgeven. Wij ontwerpen en calculeren de terrasoverkapping met een plat dak dan volledig voor u op maat.

Waarom kiezen voor een overkapping met een plat dak?

Een overkapping met een plat dak is, zeker met houten constructies, de meest gekozen optie. Dat is logisch er zijn namelijk nogal een aantal voordelen te benoemen voor een constructie met een plat dak.overkapping plat dak
overkapping plat dak
overkapping plat dak
overkapping plat dak
overkapping plat dak

Wat zijn de mogelijkheden?

Wie kiest voor een overkapping met een plat dak heeft al voor een groot deel de lay-out bepaald. Toch zijn er nog een aantal keuzes te maken die zeer bepalend zijn voor het uiterlijk van uw overkapping.

Houtsoort

Voor het vormen van een terrasoverkapping in de tuin is met name naaldhout erg populair. Geïmpregneerd grenen en vuren werden in het verleden veel gebruikt. Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor het duurzame douglas/ larikshout. Douglas/ larikshout is afkomstig uit Nederlandse productiebossen die na de tweede wereldoorlog werden aangeplant. Daardoor is het transport erg beperkt en het hout kan dankzij natuurlijke harsen onbehandeld worden gebruikt in de tuin.

Alternatief voor naaldhout is eikenhout. Het hout van de inlandse eik is één van de weinige hardhoutsoorten die afkomstig is uit nederlandse productie. Met name voor overkappingen met een zeer landelijke uitstraling is eikenhout erg geschikt.

Dichte of open zijkanten

Is de overkapping een op zichzelf staand element in de tuin dan kunt u ervoor kiezen meerdere zijkanten open te laten. In het ontwerp bent u daar natuurlijk volledig vrij in. Om uit de wind of uit het zicht te zitten of om minder fraaie elementen weg te werken wordt er vaak gekozen voor het dichtmaken van meerdere zijkanten.

Afwerking van de wanden

Voor het vormen van wanden heeft u de volgende keuzes:

Beitsen, schilderen of impregneren

Doordat grenen en vuren erg zachte houtsoorten zijn wordt dit standaard geïmpregneerd. Zou dit niet gedaan worden dan zou het onder invloed van het weer erg snel vergaan. Bij douglas/ lariks hout is dit niet noodzakelijk. De harsen die het hout van nature bevat zorgen voor een lange levensduur. Wel is het een trend deze overkapping af te werken met antraciet of zwart gespoten planken. Na het plaatsen van de overkapping bent u natuurlijk vrij om het hout zelf in de gewenste kleur te beitsen of te schilderen.

Gestandaardiseerde modellen incl. montage Overkapping berging Vlijmen
Vlijmen

vanaf € 7.750,-    

Vlijmen

Douglas houten maatwerk overkapping Vlijmen. Inclusief montage en dakbedekking.

Lees verder
overkapping berging 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch

vanaf € 7.750,-    

's-Hertogenbosch

Douglas houten maatwerk overkapping 's-Hertogenbosch. Inclusief montage en dakbedekking.

Lees verder
Maatwerk overkapping Vught
Vught

vanaf € 4.750,-    

Vught

Douglas houten maatwerk overkapping Vught. Inclusief montage en dakbedekking.

Lees verder

Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Overkapping Oss

H van Lieverloo


4

"Goed maatwerk. Flexibel inzetbaar."

Overkapping Oss
Referenties
Nieuwsberichten
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin
Nieuwsberichten

Waarmee wordt het platte dak gevormd?

De constructie van het platte dak bestaat uit een aantal onderdelen, te weten:

Dakbeschot

Bij een overkapping met een plat dak wordt de onderzijde van de dakconstructie afgewerkt met een dakbeschot. De meest fraaie optie zijn veer en groef planken die in elkaar worden geschoven. Er kan echter ook gekozen worden voor plaatmateriaal. Als u van plan bent het dak te schilderen of inbouwspotjes te plaatsen dan is plaatmateriaal de meest logische keuze.

Dakbekleding

Als dakbekleding op een plat dak kiest Gras en Groen Overkappingen vrijwel altijd voor PVC. Het is een relatief goedkoop product, kent een lange levensduur en is bovendien onderhoudsarm. Poly Vinyl Chloride is bovendien wortelbestendig. Dit maakt het mogelijk om uw platte dak om te toveren tot een groendak met sedum.

Hemelwaterafvoer

Het platte dak dient natuurlijk wel voorzien te worden van een hemelwaterafvoer. Dit wordt meestal weggewerkt in het overstek van het dak. Daardoor is dit grotendeels aan het zicht onttrokken. Middels een regenpijp kan de afvoer aangesloten worden om de riolering of een voorziening in de vorm van een grindput of infiltratiebox.

Wilt u optimaal genieten van het buitenleven?

Is een fraaie overkapping hetgeen waar het in uw tuin nog aan ontbreekt? Zet dan nu een eerste stap en binnenkort kunt u ook optimaal genieten van het buitenleven. U kunt de eerste stap zetten door online een vrijblijvende afspraak te maken of door langs te komen in de showtuin van Gras en Groen. In Den Bosch hebben wij bij ons bedrijfspand verschillende overkappingen staan. Wij vertellen u daar graag meer over alle mogelijkheden!


Maatwerk overkappingen

Maatwerk in ontwerp en uitvoering

Showtuin

Showtuin met diverse voorbeelden

overkapping laten plaatsen

Ook grondwerk en leggen bestrating

Garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Overkappingen zijn er in vele soorten en maten. Laat u adviseren door Gras en Groen over verschillende houtsoorten, dakbekleding en voorzieningen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u een overkapping of tuinhuis dat volledig naar uw wensen is ontworpen? Gras en Groen levert maatwerk en gaat met uw wensen en afmetingen aan de slag!

Lees meer
Gras en Groen

Heeft u een schitterende overkapping of een prachtig tuinhuis besteld bij Gras en Groen? De montageservice zorgt voor een perfecte plaatsing bij u thuis.

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!