Overkapping Rosmalen

Gras en Groen Overkappingen is de specialist in het leveren en plaatsen van sfeervolle houten overkappingen, tuinhuisjes, carports, of veranda’s in Rosmalen en de omgeving van gemeente 's-Hertogenbosch, zoals de officiële naam luidt. Dankzij de kennis en ervaring vanuit het hoveniersvak komen wij aan al uw wensen tegemoet. Vanaf het allereerste advies en het maken van een uitvoerbaar ontwerp tot de realisatie van maatwerk in uw tuin.

Meerwaarde van een houten overkapping

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Rosmalen voegt waarde toe aan uw woning. Naast de financiële meerwaarde, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën en met elkaar tafelen, een vlammend vuurtje in de buitenhaard, of in de frisse lucht een boek lezen? Bent u ook op zoek naar “quality time”?

Daarnaast is extra opbergruimte van een tuinoverkapping met berging van harte welkom. De beperkte opslagruimte in de woning, garage of schuur raakt toch al zo snel vol. Tuinmeubels het hele jaar door buiten te laten staan is niet wenselijk. Die blijven nu droog en veel langer mooi en schoon onder uw houten overkapping. Praktisch en duurzaam dus!

Voordelen van Gras en Groen Overkappingen

Houten overkappingen in Rosmalen

Voor het bouwen van een overkapping kunnen meerdere houtsoorten worden gebruikt. Toegepaste houtsoorten zijn vuren, grenen, douglas, eiken en azobé hardhout.

De keuze voor een bepaalde houtsoort wordt meestal ingegeven door wensen op het gebied van het uiterlijk van een overkapping en het budget. Eikenhout heeft een schitterende uitstraling, maar een veel hoger prijskaartje dan de naaldhout-soorten. Terwijl van Douglashout dezelfde robuuste balken gezaagd kunnen worden, lees er meer over in: houtsoorten.

Douglas overkappingen

Douglas- of Larikshout is niet meer weg te denken uit Nederlandse tuinen. Gras en Groen Overkappingen gebruikt uitsluitend douglashout dat PEFC en FSC gecertificeerd is. Van alle houtsoorten wordt douglashout momenteel het meeste toegepast. Dat heeft meerdere oorzaken die te omschrijven zijn als de positieve eigenschappen van het douglas hout.

Positieve eigenschappen van douglashout zijn:

Lagere kosten, praktischer en toch duurzamer dus. Douglashout heeft de juiste mix van eigenschappen om er mooie overkappingen, tuinhuisjes, veranda’s of pergola’s in Rosmalen mee te maken.

Douglas hout uit Rosmalen

Douglas hout is afkomstig uit Nederlandse productiebossen. Waar kunt u douglassparren in en rondom Rosmalen tegenkomen?

Natuurgebied Kanaalpark Rosmalen

Het Kanaalpark is aantrekkelijk voor dieren, planten en mensen. Het park loopt langs het nieuwe Máximakanaal en sluit aan op bestaande natuurgebieden rondom ‘s-Hertogenbosch en Rosmalen. Dit is De Groene Delta. Het park is onderdeel van deze regionale robuuste groenstructuur, dat de basis is voor de robuuste ecologische verbindingszone: via de beek komen de dynamische beekdalgronden van de Aa weer in contact met de Maasuiterwaarden. Heel bijzonder is dat de beek een vrije afstroming kreeg vanuit de Aa naar de Maas. Er komen vissen voor zoals kopvoorn, winde, kwabaal en bermpje. Maar ook de bever is te verwachten.

Natuurgebied Landgoed Coudewater

Nog meer dan de oude gebouwen geven de monumentale bomen het landgoed Coudewater sfeer. Naast de voormalige doktersvilla staan drie platanen, die waarschijnlijk zo’n 120 jaar oud zijn. Voor het witte hoofdgebouw staat een rode beuk. Deze oude reus wordt op 130 jaar geschat. Links voor het bruggetje over de wetering staat een watercipres, een neef van de Amerikaanse Redwood of sequoia, die wel 90 meter hoog kan worden. Naast de vele bomen is er veel te leren over vlinders, insecten en de natuur op het landgoed. Er is een bomenleerpad voor kinderen van 8 tot 14 jaar. 

Aan de zuidkant van Rosmalen vindt u naast akker- en weidegrond ook heidegebieden en bospercelen. Aan de noordkant ligt het laaggelegen polderlandschap. 

Natuurgebied Eikenburg en overige

Ten zuiden van de Rosmalense Zandverstuiving en ten oosten van Maliskamp ligt het 80 ha naaldbos Eikenburg, bestaande uit naaldbomen, afgewisseld met eiken- en berkenbomen. Het bos wordt intensief gebruikt als recreatiebos, door fietsers en wandelaars. Het grenst aan het Vinkelsebos, Engelenstede, de Wamberg, de Loofaert en Hooge Heide. Het laatste is een verzamelnaam voor het groene gebied dat tussen Rosmalen, Vinkel en Berlicum.

Montage overkapping in Rosmalen

De montageservice van Gras en Groen plaatst houten overkappingen, tuinhuisjes en veranda’s niet alleen in de kom van Rosmalen, maar vindt u ons bijvoorbeeld ook in het Ven, Bruggen, Hondsberg, Molenhoek, Gele Hoeven, Sparrenburg, Sprokkelbosch, Overlaet en de vele nieuwe buurten in de wijk De Groote Wielen, als de Watertuinen, Broekland, Vlietdijk, Groote Vliet en Hoven, of straks in de nog in ontwikkeling zijnde buurten De Lanen en Centrum. Ook komt u ons natuurlijk tegen in Hintham, Kruisstraat, Maliskamp en overige plaatsen binnen de gemeente 's-Hertogenbosch.

De bodem en grondsoorten in Rosmalen

De zuidkant van Rosmalen ligt op en tegen hooggelegen zandgronden met akkers, heide- en bosgebied. Boven in Gement treft u het laaggelegen polderlandschap met kleigrond.weidegrond. Rosmalen ligt daardoor in een overgangsgebied. Om uw overkapping stevig te kunnen plaatsen, moet de bodem stabiel zijn. Het is dus goed te weten, dat de bodem in de bebouwde kom en de hierboven genoemde plaatsen voornamelijk bestaat uit zandgrond. Dat verdient weinig extra aandacht. Hoe stabieler de ondergrond, hoe steviger uw constructie. Kleigrond vindt u noordelijk van de bebouwing aan de Oudenhofstraat in Gement en in het poldergebied.

Afhankelijk van de stabiliteitsbehoefte voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Overkapping plaatsen in Rosmalen

Gras en Groen Overkappingen heeft een eigen montageservice, die ook in de hele gemeente 's-Hertogenbosch voor een perfect resultaat zorgt. Dit betekent voor u een extra lange levensduur en gegarandeerd jarenlang plezier.

Plaatsen rondom Rosmalen waar wij overkappingen plaatsenoverkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch

Tuinhuis en overkapping Rosmalen

Tuinhuisjes en overkappingen zijn mateloos populair. Ze hebben voor uw tuin in Rosmalen vele voordelen te bieden. Langdurig buiten zitten op een zomeravond of knus bij de terraskachel in de winter. Een terrasoverkapping in Rosmalen biedt u een optimaal buitenleven. U bent niet langer afhankelijk van het weer of de seizoenen om comfortabel buiten te kunnen zitten.

Ontbreekt het in uw woning in Rosmalen aan opbergruimte voor fietsen, gereedschappen en tuinartikelen? Dan biedt een tuinhuis ongetwijfeld uitkomst. Dankzij de hoge bouwkosten is er steeds minder vaak ruimte voor een garage gekoppeld aan de woning. Een houten constructie is gelukkig een veel goedkopere oplossing. Een tuinhuis kan evengoed ruimte bieden voor het droog stallen van gereedschappen of voorzien in een fijne werkruimte. Afgewerkt met hout is het bovendien ook vanuit esthetisch oogpunt een toegevoegde waarde voor jouw tuin in Rosmalen. Vaak combineren we een tuinhuis met een afdak waardoor er ook direct een overkapping ontstaat voor een warm en droog terras.

Overkapping kopen en zelf plaatsen

Gras en Groen Overkappingen kan u op verschillende wijzen helpen aan een prachtige overkapping voor uw tuin in Rosmalen. Allereerst hebben wij een zeer uitgebreide catalogus met “standaard” overkappingen. Deze hebben als voordeel dat ze als bouwpakket geleverd kunnen worden. Bent u zelf redelijk handig en in het bezit van wat gereedschappen. Dan kunt u de overkapping kopen bij Gras en Groen en zelf plaatsen in uw tuin in Rosmalen. Dit scheelt natuurlijk in de kosten en geeft u ongetwijfeld voldoening zodra de overkapping staat!

Overkapping laten plaatsen in Rosmalen

Wilt u de zekerheid dat de overkapping of het tuinhuis op een perfecte wijze wordt geplaatst? Dan is de montageservice van Gras en Groen u aan te raden. Wij komen de houten overkapping dan met veel plezier en op een zeer deskundige wijze plaatsen bij u in Rosmalen. Daarbij ontzorgen wij u volledig en kunnen onze hoveniers ook de ruimte rondom uw overkapping of tuinhuis opnieuw aanleggen.

Op zoek naar een maatwerk overkapping?

Heeft u zeer specifieke wensen of heeft uw tuin in Rosmalen incourante afmetingen? Gras en Groen heeft een tekenaar/ calculator in dienst die maatwerk kan leveren op het gebied van overkappingen en tuinhuizen. Aan de hand van uw wensen en de afmetingen in uw tuin in Rosmalen ontwerpt hij een fraai model. Na uw goedkeuring op de uitgebrachte offerte leveren en monteren wij het houten bouwwerk bij u thuis.

Voor een maatwerk overkapping of tuinhuis hanteren wij het volgende stappenplan:Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Pergola plaatsen Amerzoden

Ed van Lingen


5

"De werkzaamheden werden keurig en vakkundig uitgevoerd: chapeau."

Pergola plaatsen Amerzoden
Referenties
Nieuwsberichten
UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus
Nieuwsberichten

Bezoek onze showtuin voor inspiratie

Rondom het bedrijfspand van Gras en Groen is de buitenruimte ingericht als showtuin. Op ruim 1000m² zijn verschillende modeltuinen gerealiseerd waarin u overkappingen in fraaie designs kunt zien. Wij zouden u graag willen verwelkomen om deze aan u te kunnen tonen. Onder het genot van een kop koffie is er de mogelijkheid om uw wensen te bespreken.

Maak vrijblijvend een afspraak

Heeft u liever een vrijblijvende afspraak bij u thuis in Rosmalen? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Wanneer u uw gegevens achterlaat middels het contactformulier op de website nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen. Gras en Groen Overkappingen komt geheel vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. 


Afgeronde projecten in Rosmalen

  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!