Overkapping Schijndel

Gras en Groen Overkappingen is de specialist in het leveren en plaatsen van sfeervolle houten overkappingen, tuinhuisjes, carports, of veranda’s in Schijndel en de omgeving van gemeente 's-Hertogenbosch, zoals de officiële naam luidt. Dankzij de kennis en ervaring vanuit het hoveniersvak komen wij aan al uw wensen tegemoet. Vanaf het allereerste advies en het maken van een uitvoerbaar ontwerp tot de realisatie van maatwerk in uw tuin.

Meerwaarde van een houten overkapping

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Schijndel voegt waarde toe aan uw woning. Naast de financiële meerwaarde, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën en met elkaar tafelen, een vlammend vuurtje in de buitenhaard, of in de frisse lucht een boek lezen? Bent u ook op zoek naar “quality time”?

Daarnaast is extra opbergruimte van een tuinoverkapping met berging van harte welkom. De beperkte opslagruimte in de woning, garage of schuur raakt toch al zo snel vol. Tuinmeubels het hele jaar door buiten te laten staan is niet wenselijk. Die blijven nu droog en veel langer mooi en schoon onder uw houten overkapping. Praktisch en duurzaam dus!

Voordelen van Gras en Groen Overkappingen

Houten overkappingen in de tuin

Voor het bouwen van een overkapping kunnen meerdere houtsoorten worden gebruikt. Toegepaste houtsoorten zijn vuren, grenen, douglas, eiken en azobé hardhout.

De keuze voor een bepaalde houtsoort wordt meestal ingegeven door wensen op het gebied van het uiterlijk van een overkapping en het budget. Eikenhout heeft een schitterende uitstraling, maar een veel hoger prijskaartje dan de naaldhout-soorten. Terwijl van Douglashout dezelfde robuuste balken gezaagd kunnen worden, lees er meer over in: houtsoorten.

Douglas overkappingen

Douglas- of Larikshout is niet meer weg te denken uit Nederlandse tuinen. Gras en Groen Overkappingen gebruikt uitsluitend douglashout dat PEFC en FSC gecertificeerd is. Van alle houtsoorten wordt douglashout momenteel het meeste toegepast. Dat heeft meerdere oorzaken die te omschrijven zijn als de positieve eigenschappen van het douglas hout.

Positieve eigenschappen van douglashout zijn:

Lagere kosten, praktischer en toch duurzamer dus. Douglashout heeft de juiste mix van eigenschappen om er mooie overkappingen, tuinhuisjes, veranda’s of pergola’s in Schijndel mee te maken.

 

Groene wetenswaardigheden over Schijndel

Nationaal Landschap Het Groene Woud

Schijndel ligt in Het Groene Woud en heeft de echte natuurliefhebbers veel te bieden.

Met het 'Hart van Het Groene Woud' wordt het gebied bedoeld binnen de stedendriehoek Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Hier liggen niet alleen onvervalste natuurgebieden - zoals bossen, heiden en vennen - maar vooral ook veel kleinschalig cultuurland, met rijen populieren op de perceelscheidingen.

De Geelders

Zo omvat De Geelders een natuurgebied met bos, weiland en enkele kleine heideveldjes tussen Boxtel en Schijndel en is het, samen met de aangrenzende Margraff Bossen, een belangrijke schakel in het Nationaal Landschap Het Groene Woud. Het werd gebruikt voor de productie van hakhout en voor de winning van eikenschors ten behoeve van de leerlooierij. Het hakhoutbeheer is omstreeks 1965 gestopt, waarna het beheer gericht werd op het krijgen van een meer natuurlijk bos.

Het bos bestaat grotendeels uit loofbos en is rijk aan soorten. Vooral het heidegebied Het Speet en kleinschalige bos- en weidegebieden zijn in dit opzicht van belang. In de bodem is veel leem aanwezig, waardoor het gebied zeer vochtig is. De Beekse Waterloop bevindt zich in het noordoosten. Deze stroomt naar het noordwesten stroomt en komt ten noorden van Gemonde uit in de Dommel.

Douglas hout is afkomstig uit Nederlandse productiebossen. Komt u rondom Schijndel ook Douglassparren tegen?

Natuurgebied Het Wijboschbroek

Het door Staatsbosbeheer beheerde en 248 ha grote natuurgebied Wijboschbroek is gelegen ten noorden van Schijndel en zal nog  tot 550 ha. worden uitgebreid. Het overloopgebied van het beekdal van de Aa vormde hier een lemige bodem. De Biezenloop, een zijtak van de Aa stroomt er dwars doorheen. Het grootste deel van het Wijboschbroek bestond uit een open drassig broekland. Door de aanleg van afwatering en verkavelingen   werden rond 1750 delen aangeplant met populieren. Het resultaat was het kenmerkende Meierijse populierenlandschap dat zich hier grofweg uitstrekte in de driehoek Dinther, Veghel en Schijndel. Het Wijboschbroek vormt het middelpunt van dit populierenlandschap dat met weilanden werd omgeven. Systematische bebossing van populieren met daaronder hakhout, bestaande uit wilgen en elzen volgde vanaf 1850. Dit bostype werd in de 20e eeuw vervangen door opgaand bos, met onder andere veel naaldhout, waaronder Douglassparren. Het behoud van het Wijboschbroek is nog belangrijker is geworden, doordat verlaging van de grondwaterstand en stedelijke ontwikkeling van het omliggend gebied een grote invloed op de vegetatie in dit gebied heeft.

Het landschap kent dan ook een hoge cultuurhistorische waardering vanwege de lemige bodem en hoge waterstand, waardoor ook kalkrijke kwel ontstaat Hier heeft zich een unieke flora kunnen ontwikkelen. De bosanemoon en slanke sleutelbloem bloeien overweldigend van Maart tot Mei. Zeldzamer zijn de Eenbes, Grote keverorchis, Boskortsteel, Gulden boterbloem, Zwartblauwe rapunzel, Knikkend nagelkruid en Kale vrouwenmantel. 

Het goede beheer resulteert ook in de toename van het aantal soorten vogels en amfibieën. U spot er: Havik, Sperwer, Bosuil, Houtsnip, Boomklever, Wielewaal, Zwarte specht, Kleine bonte specht, Fluiter, Nachtegaal, Geelgors, Sprinkhaanzanger en Bosrietzanger. Amfibieën zijn Kamsalamander en Heikikker. De graslanden worden extensief beheerd, om de bloei van kruiden en bloemen te versterken en de lanen worden door de schaapskudde van Schaapskooi Schijndel open gehouden.

Montage overkapping in Schijndel

De montageservice van Gras en Groen plaatst houten overkappingen, tuinhuisjes en veranda’s zelfs in het monumentale centrum van Schijndel, waar ook verrassend mooie en grote tuinen te vinden zijn. Maar u komt ons ook tegen in de Graafsewijk, Zuid, het Zand, Vughterpoort, Aawijk, de Muntel, de Vliert, de Buitenpepers, de Herven, de Slagen, de Haren, de Reit, de Donk, de Ploossche hof, de Rompert, de Hambaken, Orthen, Deuteren, de Kruiskamp, de Schutskamp en in de Maaspoort in de Italiaanse buurt, de Abdijenbuurt, Lokeren, de Staatsliedenbuurt, het Zilverpark, Oud-Empel, de Maasstroom, de Maasvallei, de Maasoever, het Maasdal en alle overige plaatsen binnen de gemeente 's-Hertogenbosch.

De bodem en grondsoorten in Schijndel

Om uw overkapping stevig te kunnen plaatsen, moet de bodem stabiel zijn. Het is van belang te weten, dat de bodem in Schijndel vaak zandgrond is, maar dat onder de zandlaag de Bossche bodem moerassig was en er meestal klei ligt. De bodem in de voormalige polders en uiterwaarden van de noordelijke delen bestaat zelfs voornamelijk uit kleigrond. Dat verdient dus extra aandacht ten aanzien van de stabilisatie van de grond. Hoe stabieler de ondergrond, hoe steviger uw constructie.

Afhankelijk van de stabiliteitsbehoefte voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Overkapping plaatsen in Schijndel

Gras en Groen Overkappingen heeft een eigen montageservice, die ook in de hele gemeente 's-Hertogenbosch voor een perfect resultaat zorgt. Dit betekent voor u een extra lange levensduur en gegarandeerd jarenlang plezier.

Plaatsen rondom Schijndel waar wij overkappingen plaatsenoverkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch

Tuinhuis en overkapping Schijndel

Tuinhuisjes en overkappingen zijn mateloos populair. Ze hebben voor uw tuin in Schijndel vele voordelen te bieden. Langdurig buiten zitten op een zomeravond of knus bij de terraskachel in de winter. Een terrasoverkapping in Schijndel biedt u een optimaal buitenleven. U bent niet langer afhankelijk van het weer of de seizoenen om comfortabel buiten te kunnen zitten.

Ontbreekt het in uw woning in Schijndel aan opbergruimte voor fietsen, gereedschappen en tuinartikelen? Dan biedt een tuinhuis ongetwijfeld uitkomst. Dankzij de hoge bouwkosten is er steeds minder vaak ruimte voor een garage gekoppeld aan de woning. Een houten constructie is gelukkig een veel goedkopere oplossing. Een tuinhuis kan evengoed ruimte bieden voor het droog stallen van gereedschappen of voorzien in een fijne werkruimte. Afgewerkt met hout is het bovendien ook vanuit esthetisch oogpunt een toegevoegde waarde voor jouw tuin in Schijndel. Vaak combineren we een tuinhuis met een afdak waardoor er ook direct een overkapping ontstaat voor een warm en droog terras.

Overkapping kopen en zelf plaatsen

Gras en Groen Overkappingen kan u op verschillende wijzen helpen aan een prachtige overkapping voor uw tuin in Schijndel. Allereerst hebben wij een zeer uitgebreide catalogus met “standaard” overkappingen. Deze hebben als voordeel dat ze als bouwpakket geleverd kunnen worden. Bent u zelf redelijk handig en in het bezit van wat gereedschappen. Dan kunt u de overkapping kopen bij Gras en Groen en zelf plaatsen in uw tuin in Schijndel. Dit scheelt natuurlijk in de kosten en geeft u ongetwijfeld voldoening zodra de overkapping staat!

Overkapping laten plaatsen in Schijndel

Wilt u de zekerheid dat de overkapping of het tuinhuis op een perfecte wijze wordt geplaatst? Dan is de montageservice van Gras en Groen u aan te raden. Wij komen de houten overkapping dan met veel plezier en op een zeer deskundige wijze plaatsen bij u in Schijndel. Daarbij ontzorgen wij u volledig en kunnen onze hoveniers ook de ruimte rondom uw overkapping of tuinhuis opnieuw aanleggen.

Op zoek naar een maatwerk overkapping?

Heeft u zeer specifieke wensen of heeft uw tuin in Schijndel incourante afmetingen? Gras en Groen heeft een tekenaar/ calculator in dienst die maatwerk kan leveren op het gebied van overkappingen en tuinhuizen. Aan de hand van uw wensen en de afmetingen in uw tuin in Schijndel ontwerpt hij een fraai model. Na uw goedkeuring op de uitgebrachte offerte leveren en monteren wij het houten bouwwerk bij u thuis.

Voor een maatwerk overkapping of tuinhuis hanteren wij het volgende stappenplan:Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Overkapping Den Bosch

Onno Bult


5

"Het resultaat is vakmanschap en op maat, wij zijn er heel erg blij mee!"

Overkapping Den Bosch
Referenties
Nieuwsberichten
UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus
Nieuwsberichten

Bezoek onze showtuin voor inspiratie

Rondom het bedrijfspand van Gras en Groen is de buitenruimte ingericht als showtuin. Op ruim 1000m² zijn verschillende modeltuinen gerealiseerd waarin u overkappingen in fraaie designs kunt zien. Wij zouden u graag willen verwelkomen om deze aan u te kunnen tonen. Onder het genot van een kop koffie is er de mogelijkheid om uw wensen te bespreken.

Maak vrijblijvend een afspraak

Heeft u liever een vrijblijvende afspraak bij u thuis in Den Bosch? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Wanneer u uw gegevens achterlaat middels het contactformulier op de website nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen. Gras en Groen Overkappingen komt geheel vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. 


Afgeronde projecten in Schijndel

  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!