Tuinhuis

Bent u op zoek naar een sfeervol tuinhuis dat uitstekend past in uw tuin? Dan kunnen wij u bij Gras en Groen Overkappingen vast verder helpen. Dat kunnen wij op meerdere manieren: u begeleiden met het maken van een keuze uit onze uitgebreide catalogus of door speciaal voor u een tuinhuis op maat te ontwerpen.

Bent u handig en wilt u het tuinhuis zelf gaan plaatsen? Dan zorgen wij ervoor dat u alle materialen heeft en direct aan de slag kunt. Bent u zelf niet zo’n klusser en zou u graag de zekerheid hebben dat het tuinhuis op perfecte wijze wordt geplaatst? Wij hebben enkele ervaren monteurs in dienst die u 100% tevredenheidsgarantie geven.

Voordelen van Gras en Groen Overkappingen

Een tuinhuis heeft u waarschijnlijk zo gevonden. Wie “tuinhuis” intypt in een zoekmachine krijgt legio voorbeelden. Gras en Groen Overkappingen onderscheid zich van de meeste partijen door u volledig te ontzorgen. Dat doen wij vanaf het advies tot en met de montage bij u thuis.

De voordelen van Gras en Groen Overkappingen voor u op een rij:tuinhuis
tuinhuis
tuinhuis
tuinhuis
tuinhuis

Een tuinhuis in de door u gewenste stijl

Tijdens uw zoektocht naar het perfecte tuinhuis bent u er vast al talloze tegen gekomen. Maar welk tuinhuis past nu goed in uw tuin? Bij Gras en Groen hebben wij een zeer ruim assortiment. Grote kans dat u direct vindt waar u naar op zoek bent. Mocht dat niet zo zijn dan gaat onze ontwerper samen met u aan de slag om het tuinhuis volledig naar uw wensen te ontwerpen!

Zoals gezegd zijn er tuinhuizen in diverse soorten en maten. In hoofdlijnen zijn er echter wel een aantal te onderscheiden. Dit onderscheid wordt voornamelijk gemaakt op basis van het type dak, maar er zijn meer verschillende stijlen te ontdekken:

Geschikte houtsoorten voor een tuinhuis

Voor het vormen van een tuinhuis zijn niet alle houtsoorten even geschikt. In weer en wind buiten staan heeft invloed op het hout en u wilt natuurlijk wel verzekerd zijn van een lange levensduur. Gras en Groen Overkappingen biedt tuinhuizen aan in verschillende houtsoorten. Deze zijn behandeld of onbehandeld langdurig bestand tegen houtrot.

Grenenhout

Grenen is een houtsoort die afkomstig is van de grove den. Door de grote kwasten en nerftekening wordt deze houtsoort eigenlijk nog maar zelden toegepast. Grenenhout moet altijd behandeld worden om houtrot tegen te gaan. Dit wordt gedaan door het te impregneren.

Vurenhout

Vuren is afkomstig van de fijnspar en heeft een mooie tekening van het hout en is bezig met een comeback. In dezelfde grove stijl als het douglas hout worden tuinhuizen van vurenhout gemonteerd. Het splinterd minder en vergrijsd ook minder snel dan het douglas hout. De keuze tussen douglas en vurenhout is vooral een kwestie van smaak.

Douglas hout

Douglas hout is de afgelopen jaren ontzettend populair gebleken. De robuuste uitstraling heeft geleid tot een grote vraag naar dit type houten tuinhuizen. In stoere, moderne of landelijke tuinen is het een absolute meerwaarde. Met douglas hout kunnen tuinhuizen in alle designs worden gevormd.

Eikenhout

Eikenhout is eigenlijk de enige hardhout soort die gebruikt wordt voor overkappingen. Voor een zeer landelijke uitstraling kan gekozen voor eikenhouten balken. Zowel voor de staanders als voor de balken van de dakconstructie. Let wel op want eikenhout ken sterk scheuren. Dit zegt niets over de kwaliteit van het hout. Het zorgt voor een rustieke uitstraling, maar daar moet u wel van houden!Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Overkapping met lichtstraat

Fam. Hagemans


5

"Zeer tevreden over het totale traject"

Overkapping met lichtstraat
Referenties
Nieuwsberichten
Warm en sfeervol overwinteren in de tuin

Wilt u warm en sfeervol overwinteren in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een houten overkapping in uw tuin!

Warm en sfeervol overwinteren in de tuin
Nieuwsberichten

Kom eens langs in onze showtuin

Voor een persoonlijk en passend advies kunt u langskomen in onze showtuin. In fraai aangelegde tuinen kunt u verschillende tuinhuisjes en overkappingen zien staan. De gebruikte materialen en het ontwerp geven u een uitstekende indruk hoe dit bij u in de tuin eruit komt te zien.


Maatwerk overkappingen

Maatwerk in ontwerp en uitvoering

Showtuin

Showtuin met diverse voorbeelden

overkapping laten plaatsen

Ook grondwerk en leggen bestrating

Garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Overkappingen zijn er in vele soorten en maten. Laat u adviseren door Gras en Groen over verschillende houtsoorten, dakbekleding en voorzieningen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u een overkapping of tuinhuis dat volledig naar uw wensen is ontworpen? Gras en Groen levert maatwerk en gaat met uw wensen en afmetingen aan de slag!

Lees meer
Gras en Groen

Heeft u een schitterende overkapping of een prachtig tuinhuis besteld bij Gras en Groen? De montageservice zorgt voor een perfecte plaatsing bij u thuis.

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!