Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u het antwoord op de 5 meestgestelde vragen. Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden!

Welke houtsoort is het meest geschikt?

Voor het bouwen van overkappingen zijn meerdere houtsoorten geschikt. Het uiterlijk van de overkapping en het budget zijn vaak bepalend voor de soort hout die gebruikt wordt. tegenwoordig wordt vaak gekozen voor douglas hout. De balken zorgen voor een robuuste uitstraling en bovendien is het ontzettend duurzaam. Op de pagina

houtsoorten vindt u meer uitleg over de verschillende soorten hout.

Levert Gras en Groen Overkappingen ook maatwerk?

Ja natuurlijk leveren wij ook maatwerk. Dit is zelfs één van onze sterke punten. In de showtuin of tijdens een advies gesprek bij u thuis nemen wij uw wensen en de afmetingen op waarmee wij aan de slag gaan. Wij brengen ontwerpen het tuinhuis of de overkapping speciaal voor u en brengen daar een passende offerte bij uit. De plaatsing kunnen wij vervolgens verzorgen met onze montage service.

Welke garanties ontvang ik van Gras en Groen?

Gras en Groen Overkappingen werkt uitsluitend met hoogwaardige producten. U ontvangt dan ook langdurig garantie op de gebruikte materialen en de constructie. Wij geven geen garantie op product eigen afwijkingen zoals het vergrijzen van hout of de mogelijke werking ervan.

Daarnaast ontvangt u 100% tevredenheidsgarantie. Mocht de montage of het gebruikte materiaal niet aan uw verwachting tegemoet komen dan lossen wij dit kostenloos voor u op. 

  • 10 jaar garantie op alle vormen van dakbedekking
  • 10 jaar garantie op gebruikte houtsoorten
  • 10 jaar garantie op montage
  • 1 jaar garantie op hang en sluitwerk

Heb ik een vergunning nodig?

In de meeste gevallen is een omgevingsvergunning niet nodig. De afspraken verschillen echter per gemeente en soms ook nog eens per lokatie. Het beste kunt u dus het zekere voor het onzekere nemen. Kijk voor meer informatie op de website www.omgevingsloket.nl

Hoe wordt de fundering voor het tuinhuis gevormd?

De staanders van een overkapping worden doorgaans op betonpoeren gezet. Nadat de poeren op de juiste hoogte zijn gesteld worden deze aangestort met beton. Tussen de staanders worden opsluitbanden geplaatst, deze banden ondersteunen de wanden van de constructie. Nadat de volledige constructie is geplaats kan er diverse manieren een verharding worden aangelegd. Dit kan met alle soorten sierbestrating of met een houten vlonder. 
Gras en Groen Den Bosch medewerkers en pand
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!