Overkapping Vught

Gras en Groen Overkappingen is de specialist in het leveren en plaatsen van sfeervolle houten overkappingen, tuinhuisjes, carports, of veranda’s in Vught en de omgeving van gemeente 's-Hertogenbosch, zoals de officiële naam luidt. Dankzij de kennis en ervaring vanuit het hoveniersvak komen wij aan al uw wensen tegemoet. Vanaf het allereerste advies en het maken van een uitvoerbaar ontwerp tot de realisatie van maatwerk in uw tuin.

Meerwaarde van een houten overkapping

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Vught voegt waarde toe aan uw woning. Naast de financiële meerwaarde, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën en met elkaar tafelen, een vlammend vuurtje in de buitenhaard, of in de frisse lucht een boek lezen? Bent u ook op zoek naar “quality time”?

Daarnaast is extra opbergruimte van een tuinoverkapping met berging van harte welkom. De beperkte opslagruimte in de woning, garage of schuur raakt toch al zo snel vol. Tuinmeubels het hele jaar door buiten te laten staan is niet wenselijk. Die blijven nu droog en veel langer mooi en schoon onder uw houten overkapping. Praktisch en duurzaam dus!

Voordelen van Gras en Groen Overkappingen

Houten overkappingen in Vught

Voor het bouwen van een overkapping kunnen meerdere houtsoorten worden gebruikt. Toegepaste houtsoorten zijn vuren, grenen, douglas, eiken en azobé hardhout.

De keuze voor een bepaalde houtsoort wordt meestal ingegeven door wensen op het gebied van het uiterlijk van een overkapping en het budget. Eikenhout heeft een schitterende uitstraling, maar een veel hoger prijskaartje dan de naaldhout-soorten. Terwijl van Douglashout dezelfde robuuste balken gezaagd kunnen worden, lees er meer over in: houtsoorten.

Douglas overkappingen

Douglas- of Larikshout is niet meer weg te denken uit Nederlandse tuinen. Gras en Groen Overkappingen gebruikt uitsluitend douglashout dat PEFC en FSC gecertificeerd is. Van alle houtsoorten wordt douglashout momenteel het meeste toegepast. Dat heeft meerdere oorzaken die te omschrijven zijn als de positieve eigenschappen van het douglas hout.

Positieve eigenschappen van douglashout zijn:

Lagere kosten, praktischer en toch duurzamer dus. Douglashout heeft de juiste mix van eigenschappen om er mooie overkappingen, tuinhuisjes, veranda’s of pergola’s in Vught mee te maken.

Douglas hout uit Vught

Douglas hout is afkomstig uit Nederlandse productiebossen. Waar kunt u douglassparren in en rondom Vught tegenkomen?

Natuurgebied de Vughtse Heide

De Vughtse Heide is een natuurgebied van ca. 75 hectare groot, liggend in het Noordwesten van Vught. Op dit terrein vindt u ook het Nationaal Monument Kamp Vught, het voormalige woonoord Lunetten, het Geniemuseum en de Penitentiaire Inrichting Vught De Vughtse Heide wordt in het zuiden begrensd door de Loonsebaan en de Boslaan, in het noorden door het Drongelense afwateringskanaal en in het westen door de Lunettenlaan. Het Militair gebied is wel toegankelijk voor wandelaars.

Flora en Fauna: Op de grens van het zand en de begroeiing groeien mossen. Verder komt u er grassen, brem en heide tegen. De eerste bomen zijn berken en grove dennen en op de meer vruchtbare grond groeien eiken en beuken. Langs de waterkant van de lunetten groeien diverse soorten gras, als: riet, pijpestrootje en pitrus. Hiervan werd vroeger de groene schil afgehaald, de kern gedroogd en gedrenkt in schapenvet om als lont voor olielampen te dienen. Hier groeit ook nog de de kruidig ruikende Gagelstruik. Door de afwisseling van open plekken met dicht struikgewas en oude bomen en de aanwezigheid van water is de Vughtse Heide een ideale plaats voor vogels. U hoort er vele kleine zangvogels als mezen, lijsters, vinken, roodborstjes en winterkoninkjes. Maar ook grotere gaaien, boomklevers, spechten, ijsvogels, gekraagde roodstaarten en wielewalen zoeken beschutting in de Heide.

Montage overkapping in Vught

De montageservice van Gras en Groen plaatst houten overkappingen, tuinhuisjes en veranda’s niet alleen in de kom van Vught, maar vindt u ons bijvoorbeeld ook in buurten De Heun, Stadhouderspark, Schoonveld, Vlasmeer, De Baarzen, Vijverhof en Vughtse Hoeven. Ook komt u ons natuurlijk tegen in de omgeving van de Loonse Baan, Loyolalaan, Postweg en overige delen binnen de gemeente Vught.

De bodem en grondsoorten in Vught

Om uw overkapping stevig te kunnen plaatsen, moet de bodem stabiel zijn. Het hele gebied in en om Vught ligt op hooggelegen zandgronden met akkers, weidegrond, heide- en bosgebied. Het is dus goed te weten, dat de bodem in Vught en de directe omgeving bestaat uit zandgrond. Dat verdient weinig extra aandacht. Hoe stabieler de ondergrond, hoe steviger uw constructie.

Afhankelijk van de stabiliteitsbehoefte voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Overkapping plaatsen in Vught

Gras en Groen Overkappingen heeft een eigen montageservice, die ook in de hele gemeente 's-Hertogenbosch voor een perfect resultaat zorgt. Dit betekent voor u een extra lange levensduur en gegarandeerd jarenlang plezier.

Plaatsen rondom Vught waar wij overkappingen plaatsenoverkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch

Tuinhuis en overkapping Vught

Tuinhuisjes en overkappingen zijn mateloos populair. Ze hebben voor uw tuin in Vught vele voordelen te bieden. Langdurig buiten zitten op een zomeravond of knus bij de terraskachel in de winter. Een terrasoverkapping in Vught biedt u een optimaal buitenleven. U bent niet langer afhankelijk van het weer of de seizoenen om comfortabel buiten te kunnen zitten.

Ontbreekt het in uw woning in Vught aan opbergruimte voor fietsen, gereedschappen en tuinartikelen? Dan biedt een tuinhuis ongetwijfeld uitkomst. Dankzij de hoge bouwkosten is er steeds minder vaak ruimte voor een garage gekoppeld aan de woning. Een houten constructie is gelukkig een veel goedkopere oplossing. Een tuinhuis kan evengoed ruimte bieden voor het droog stallen van gereedschappen of voorzien in een fijne werkruimte. Afgewerkt met hout is het bovendien ook vanuit esthetisch oogpunt een toegevoegde waarde voor jouw tuin in Vught. Vaak combineren we een tuinhuis met een afdak waardoor er ook direct een overkapping ontstaat voor een warm en droog terras.

Overkapping kopen en zelf plaatsen

Gras en Groen Overkappingen kan u op verschillende wijzen helpen aan een prachtige overkapping voor uw tuin in Vught. Allereerst hebben wij een zeer uitgebreide catalogus met “standaard” overkappingen. Deze hebben als voordeel dat ze als bouwpakket geleverd kunnen worden. Bent u zelf redelijk handig en in het bezit van wat gereedschappen. Dan kunt u de overkapping kopen bij Gras en Groen en zelf plaatsen in uw tuin in Vught. Dit scheelt natuurlijk in de kosten en geeft u ongetwijfeld voldoening zodra de overkapping staat!

Overkapping laten plaatsen in Vught

Wilt u de zekerheid dat de overkapping of het tuinhuis op een perfecte wijze wordt geplaatst? Dan is de montageservice van Gras en Groen u aan te raden. Wij komen de houten overkapping dan met veel plezier en op een zeer deskundige wijze plaatsen bij u in Vught. Daarbij ontzorgen wij u volledig en kunnen onze hoveniers ook de ruimte rondom uw overkapping of tuinhuis opnieuw aanleggen.

Op zoek naar een maatwerk overkapping?

Heeft u zeer specifieke wensen of heeft uw tuin in Vught incourante afmetingen? Gras en Groen heeft een tekenaar/ calculator in dienst die maatwerk kan leveren op het gebied van overkappingen en tuinhuizen. Aan de hand van uw wensen en de afmetingen in uw tuin in Vught ontwerpt hij een fraai model. Na uw goedkeuring op de uitgebrachte offerte leveren en monteren wij het houten bouwwerk bij u thuis.

Voor een maatwerk overkapping of tuinhuis hanteren wij het volgende stappenplan:Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Overkapping Oss

H van Lieverloo


4

"Goed maatwerk. Flexibel inzetbaar."

Overkapping Oss
Referenties
Nieuwsberichten
Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping

Een overkapping plaatsen direct aan uw achter- of zijgevel is heerlijk. U loopt zo vanuit uw huiskamer de tuin in! Wel neemt het veel daglicht weg; een lichtstraat of koepel biedt dan uitkomst.

Extra daglicht met koepel of lichtstraat in uw overkapping
Nieuwsberichten

Bezoek onze showtuin voor inspiratie

Rondom het bedrijfspand van Gras en Groen is de buitenruimte ingericht als showtuin. Op ruim 1000m² zijn verschillende modeltuinen gerealiseerd waarin u overkappingen in fraaie designs kunt zien. Wij zouden u graag willen verwelkomen om deze aan u te kunnen tonen. Onder het genot van een kop koffie is er de mogelijkheid om uw wensen te bespreken.

Maak vrijblijvend een afspraak

Heeft u liever een vrijblijvende afspraak bij u thuis in Nuland? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Wanneer u uw gegevens achterlaat middels het contactformulier op de website nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen. Gras en Groen Overkappingen komt geheel vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. 


Afgeronde projecten in Vught

  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!