Overkapping Waalre

Gras en Groen Overkappingen is de specialist in het leveren en plaatsen van sfeervolle houten overkappingen, tuinhuisjes, carports, of veranda’s in Waalre en de omgeving van gemeente 's-Hertogenbosch, zoals de officiële naam luidt. Dankzij de kennis en ervaring vanuit het hoveniersvak komen wij aan al uw wensen tegemoet. Vanaf het allereerste advies en het maken van een uitvoerbaar ontwerp tot de realisatie van maatwerk in uw tuin.

Meerwaarde van een houten overkapping

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Waalre voegt waarde toe aan uw woning. Naast de financiële meerwaarde, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën en met elkaar tafelen, een vlammend vuurtje in de buitenhaard, of in de frisse lucht een boek lezen? Bent u ook op zoek naar “quality time”?

Daarnaast is extra opbergruimte van een tuinoverkapping met berging van harte welkom. De beperkte opslagruimte in de woning, garage of schuur raakt toch al zo snel vol. Tuinmeubels het hele jaar door buiten te laten staan is niet wenselijk. Die blijven nu droog en veel langer mooi en schoon onder uw houten overkapping. Praktisch en duurzaam dus!

Voordelen van Gras en Groen Overkappingen

Houten overkappingen in de tuin

Voor het bouwen van een overkapping kunnen meerdere houtsoorten worden gebruikt. Toegepaste houtsoorten zijn vuren, grenen, douglas, eiken en azobé hardhout.

De keuze voor een bepaalde houtsoort wordt meestal ingegeven door wensen op het gebied van het uiterlijk van een overkapping en het budget. Eikenhout heeft een schitterende uitstraling, maar een veel hoger prijskaartje dan de naaldhout-soorten. Terwijl van Douglashout dezelfde robuuste balken gezaagd kunnen worden, lees er meer over in: houtsoorten.

Douglas overkappingen

Douglas- of Larikshout is niet meer weg te denken uit Nederlandse tuinen. Gras en Groen Overkappingen gebruikt uitsluitend douglashout dat PEFC en FSC gecertificeerd is. Van alle houtsoorten wordt douglashout momenteel het meeste toegepast. Dat heeft meerdere oorzaken die te omschrijven zijn als de positieve eigenschappen van het douglas hout.

Positieve eigenschappen van douglashout zijn:

Lagere kosten, praktischer en toch duurzamer dus. Douglashout heeft de juiste mix van eigenschappen om er mooie overkappingen, tuinhuisjes, veranda’s of pergola’s in Waalre mee te maken.

 

Groene wetenswaardigheden over Waalre

De Gemeente Waalre is ruim bedeeld met natuur. Bossen, vennen, heidevelden en beekdalen: de gebieden zijn erg divers en in beheer bij grote organisaties als Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap en soms in eigendom van de gemeenten en van particulieren. Douglas hout is afkomstig uit Nederlandse productiebossen. U kunt ook douglassparren in en rondom Waalre tegenkomen.

Natuurgebied Dommeldal en Loon

Tussen Aalst, Waalre en de Eindhovense Wijk Gestel vindt u Het Dommeldal. De rivier De Dommel stroomt vanaf het Belgische Helchteren tot in ‘s-Hertogenbosch en kent in meerdere plaatsen een natuurreservaat, net zoals hier. In de winter kunnen grote gedeelten erg drassig zijn. De beemden ten oosten van de Dommel zijn onlosmakelijk verbonden met buurtschap Loon, al daterend vanaf de 6e eeuw. Loon en haar oude langgevelboerderijen en eiken beplanting die dateert van eind 19e eeuw ademt nog een oude dorpse sfeer en is een beschermd dorpsgezicht. De zomereiken staan op de lijst met monumentale bomen.


Natuurgebied De Groote Heide

De Groote Heide is een aaneenrijging van natuurgebieden, vanaf Aalst tot in België toe. Douglassparren of soortgenoten in de omgeving van Waalre komt u onder andere tegen in overige natuurgebieden in De Groote Heide. Zo ligt De Stratumse Heide boven de A2 in Eindhoven. Het gebied bestaat uit een heidegebied en een voormalig stuifzandgebied dat in de jaren 30 is beplant met grove den. In het gebied liggen het Kanunnikesven, het Rietven en het Karperven.

In het zuiden, onder de A2 sluit het gebied aan op De LeenderheideDe Leenderheide wordt vrijwel alle kanten door andere natuurgebieden, waaronder de Aalster Heide omsloten. Het is echter wel vaak afgesneden door autosnelwegen. Voor dieren zijn ecoducten aangelegd. Voor wandelaars en fietsers zijn er drie viaducten.

De omliggende plaatsen (Geldrop, Heeze, Leende, Aalst, Eindhoven, Valkenswaard) zijn via doorgaande fietsroutes over De Groote Heide met elkaar verbonden. De Hut van Mie Pils wordt vaak als start- en finishplaats gebruikt.

Overige Natuurgebieden binnen de Groote Heide

Om alle natuurgebieden van de Groote Heide te verkennen, kunt u gerust een week uittrekken. Zo zijn er: De Herbertusbossen - De Strabrechtse Heide - Valkenhorst - Het leenderbos - De Malpie - Het Soerendonks Goor  en vindt u op de grens met België De Plateaux-Hageven. Volledig op Belgisch grondgebied komt u dan de volgende gebieden tegen: Beverbeekse Heide - Haarterheide - Het Klankenbos - Speelbos Boseind - Het Kolisbos - Buitenheide Drie Bogen en Het Kettingbrugbos.

De bodem en grondsoorten in Waalre  

De omgeving van Waalre en Aalst ligt op hooggelegen zandgronden met akkers, weidegrond, heide- en bosgebied. Waalre ligt daardoor in een zandgebied. Om uw overkapping stevig te kunnen plaatsen, moet de bodem stabiel zijn. Het is dus goed te weten, dat de bodem in de bebouwde kom en de hierboven genoemde plaatsen voornamelijk bestaat uit zandgrond. Dat verdient weinig extra aandacht. Hoe stabieler de ondergrond, hoe steviger uw constructie.

Rekening houdend met de grondstabiliteit voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Montage overkapping in Waalre

De montageservice van Gras en Groen plaatst houten overkappingen, tuinhuisjes en veranda’s zelfs in het monumentale centrum van Waalre, waar ook verrassend mooie en grote tuinen te vinden zijn. Maar u komt ons ook tegen in de Graafsewijk, Zuid, het Zand, Vughterpoort, Aawijk, de Muntel, de Vliert, de Buitenpepers, de Herven, de Slagen, de Haren, de Reit, de Donk, de Ploossche hof, de Rompert, de Hambaken, Orthen, Deuteren, de Kruiskamp, de Schutskamp en in de Maaspoort in de Italiaanse buurt, de Abdijenbuurt, Lokeren, de Staatsliedenbuurt, het Zilverpark, Oud-Empel, de Maasstroom, de Maasvallei, de Maasoever, het Maasdal en alle overige plaatsen binnen de gemeente 's-Hertogenbosch.

De bodem en grondsoorten in Waalre

Om uw overkapping stevig te kunnen plaatsen, moet de bodem stabiel zijn. Het is van belang te weten, dat de bodem in Waalre vaak zandgrond is, maar dat onder de zandlaag de Bossche bodem moerassig was en er meestal klei ligt. De bodem in de voormalige polders en uiterwaarden van de noordelijke delen bestaat zelfs voornamelijk uit kleigrond. Dat verdient dus extra aandacht ten aanzien van de stabilisatie van de grond. Hoe stabieler de ondergrond, hoe steviger uw constructie.

Afhankelijk van de stabiliteitsbehoefte voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Overkapping plaatsen in Waalre

Gras en Groen Overkappingen heeft een eigen montageservice, die ook in de hele gemeente 's-Hertogenbosch voor een perfect resultaat zorgt. Dit betekent voor u een extra lange levensduur en gegarandeerd jarenlang plezier.

Plaatsen rondom Waalre waar wij overkappingen plaatsenoverkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch
overkapping Den Bosch

Tuinhuis en overkapping Waalre

Tuinhuisjes en overkappingen zijn mateloos populair. Ze hebben voor uw tuin in Waalre vele voordelen te bieden. Langdurig buiten zitten op een zomeravond of knus bij de terraskachel in de winter. Een terrasoverkapping in Waalre biedt u een optimaal buitenleven. U bent niet langer afhankelijk van het weer of de seizoenen om comfortabel buiten te kunnen zitten.

Ontbreekt het in uw woning in Waalre aan opbergruimte voor fietsen, gereedschappen en tuinartikelen? Dan biedt een tuinhuis ongetwijfeld uitkomst. Dankzij de hoge bouwkosten is er steeds minder vaak ruimte voor een garage gekoppeld aan de woning. Een houten constructie is gelukkig een veel goedkopere oplossing. Een tuinhuis kan evengoed ruimte bieden voor het droog stallen van gereedschappen of voorzien in een fijne werkruimte. Afgewerkt met hout is het bovendien ook vanuit esthetisch oogpunt een toegevoegde waarde voor jouw tuin in Waalre. Vaak combineren we een tuinhuis met een afdak waardoor er ook direct een overkapping ontstaat voor een warm en droog terras.

Overkapping kopen en zelf plaatsen

Gras en Groen Overkappingen kan u op verschillende wijzen helpen aan een prachtige overkapping voor uw tuin in Waalre. Allereerst hebben wij een zeer uitgebreide catalogus met “standaard” overkappingen. Deze hebben als voordeel dat ze als bouwpakket geleverd kunnen worden. Bent u zelf redelijk handig en in het bezit van wat gereedschappen. Dan kunt u de overkapping kopen bij Gras en Groen en zelf plaatsen in uw tuin in Waalre. Dit scheelt natuurlijk in de kosten en geeft u ongetwijfeld voldoening zodra de overkapping staat!

Overkapping laten plaatsen in Waalre

Wilt u de zekerheid dat de overkapping of het tuinhuis op een perfecte wijze wordt geplaatst? Dan is de montageservice van Gras en Groen u aan te raden. Wij komen de houten overkapping dan met veel plezier en op een zeer deskundige wijze plaatsen bij u in Waalre. Daarbij ontzorgen wij u volledig en kunnen onze hoveniers ook de ruimte rondom uw overkapping of tuinhuis opnieuw aanleggen.

Op zoek naar een maatwerk overkapping?

Heeft u zeer specifieke wensen of heeft uw tuin in Waalre incourante afmetingen? Gras en Groen heeft een tekenaar/ calculator in dienst die maatwerk kan leveren op het gebied van overkappingen en tuinhuizen. Aan de hand van uw wensen en de afmetingen in uw tuin in Waalre ontwerpt hij een fraai model. Na uw goedkeuring op de uitgebrachte offerte leveren en monteren wij het houten bouwwerk bij u thuis.

Voor een maatwerk overkapping of tuinhuis hanteren wij het volgende stappenplan:Maak vrijblijvend een afspraak!

Referenties
Overkapping Vught

Ronald Kaptein


5

"Prima maatwerk, mooi afgewerkt."

Overkapping Vught
Referenties
Nieuwsberichten
UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

UPDATE Maatregelen Gras en Groen i.vm. Coronavirus
Nieuwsberichten

Bezoek onze showtuin voor inspiratie

Rondom het bedrijfspand van Gras en Groen is de buitenruimte ingericht als showtuin. Op ruim 1000m² zijn verschillende modeltuinen gerealiseerd waarin u overkappingen in fraaie designs kunt zien. Wij zouden u graag willen verwelkomen om deze aan u te kunnen tonen. Onder het genot van een kop koffie is er de mogelijkheid om uw wensen te bespreken.

Maak vrijblijvend een afspraak

Heeft u liever een vrijblijvende afspraak bij u thuis in Den Bosch? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Wanneer u uw gegevens achterlaat middels het contactformulier op de website nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen. Gras en Groen Overkappingen komt geheel vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. 


Afgeronde projecten in Waalre

  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
  • overkapping Vlijmen
Contactinformatie
Vertel het verder
Maak vrijblijvend een afspraak!